Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -ohjelman kuvausta 2009. Kuva: Reuters
Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -ohjelman kuvausta 2009. Kuva: Reuters

Yhdysvaltojen Suurin pudottaja -ohjelman finalisti puhui Cracked-sivustolle suunsa puhtaaksi metkuista, joita tuotantoyhtiö käyttää tehdäkseen ylipainoisilla viihdettä.

Suukot kielletty

Tositelevisio ja ihmissuhteet ovat erottamaton parivaljakko. Valitettavasti Suurin pudottaja -ohjelman kolmannella kaudella kilpailleen Kai Hibbardin, 35, mukaan oikeita, kuvausten aikana syntyneitä suhteita salailtiin ainakin siihen pisteeseen asti, että suhteen osapuolet olivat laihtuneet tarpeeksi. "Kuka haluaa katsoa lihavia pussailemassa?" tuotantoyhtiö oli hänen mukaansa kysynyt.

Viikkopunnituksissa väliä jopa 3 viikkoa

Viikkopunnitusten väli saattoi olla jotain viiden päivän ja kolmen viikon välistä. Jos joku kilpailija pudotti yllättävän nopeasti valtavan määrän kiloja, saattoi se johtua siitä, että viikon sijaan pudotusaika olikin ollut kolme viikkoa. Katsojat kuitenkin pidettiin siinä uskossa, että paino mitataan tasaisesti viikon välein.

Ei yhteyttä ulkomaailmaan

Kai Hibbardin mukaan kilpailijat suljettiin ennen kuvausten alkua ulkomaailmasta. Heitä pidettiin hotellihuoneissa ilman, että edes omiin vanhempiinsa sai ottaa yhteyttä. Hibbard kertoo vanhempiensa ihmetelleen kolmen viikon ajan, missä heidän tyttärensä on.

Alla: Kai Hibbard vuonna 2007.

Epäinhimillisiä kilpailuita

Hibbardin kaudella yhtenä kilpailuista nähtiin "ravit", joissa painonpudottajat laitettiin juoksemaan kilpaa hevosradalla. Kun Hibbard kieltäytyi nöyryyttävästä juoksukisasta, hän sai ohjelmaa seuraavien fanien vihat niskoilleen. Samalla kaudella kilpaillut painonpudottaja sai Hibbardin mukaan jopa tappouhkauksia loukattuaan jalkansa ja kieltäydyttyään kilpailemasta.

Elinikäisiä terveyshaittoja

Hibbard kertoo nopean painonpudotuksen lopussa vartalonsa immuunijärjestelmän kärsineen niin pahasti, että hänen hiuksensa putosivat. Nykyään hänen polvensa ovat rikki, vaikka ne olivat ennen ohjelmaa kunnossa. Hibbard kertoi jo 2010 sairastuttuaan kilpailun takia vakavaan syömishäiriöön.

Myös Yhdysvaltojen tuoreimman, viidennentoista Suurin pudottaja -ohjelman tuotantokaudesta nousi kohu, kun kauden voittaja Rachel Frederickson, 24, laihdutti 185 000 euron suuruista voittoa tavoitellessaan noin 60 prosenttia lähtöpainostaan. Ohjelman jälkeen hän kertoi lihonneensa 10 kiloa ja löytäneensä vihdoin täydellisen painonsa. Alhaisimmillaan hänen painoindeksinsä oli 18.

Kai Hibbard kilpaili Biggest Loser -sarjassa 2006. Hän on puhunut jo vuodesta 2010 avoimesti tapahtumista ohjelman kulisseissa. Myös sarjan ensimmäisen kauden voittaja Ryan C. Benson on myöntänyt, ettei ohjelmassa ole kyse ihmisten auttamisesta, vaan viihteestä.

Ohjelman tuotantoyhtiö NBC on kuitannut puheet toteamalla, että kilpailijoiden terveydentilaa tarkkaillaan jatkuvasti, eivätkä muut monen tuotantokauden osallistujista ole kokeneet mitään tällaista.

Lähteet mm. Cracked, Huffington Post, New York Times ja ABC News.

Lue myös:

Suurin pudottaja -voittaja laihdutti 60 prosenttia painostaan – onko hän jo liian laiha?

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.