Älkää leimatko minua hänen adoptioäidikseen, tähti pyytää poikansa kanssa otetussa yhteiskuvassa.

Kuuden lapsen äiti, näyttelijä Angelina Jolie on todistanut, että elokuvatähdillä on vaikutusvaltaa ja siksi heidän kannattaa puhua tärkeistä asioista.

Kun BRCA1-geeniä kantava Angelina poistatti rintansa pari vuotta sitten, hän näytti esimerkkiä tuhansille naisille.

Tutkijat puhuivat "Angelina-vaikutuksesta" tai "Angelina-ilmiöstä". Heidän mukaansa Jolie sai aikaan huomattavan muutoksen, kun tietoisuus syöpäalttiudesta nousi aivan uudella tavalla esiin.

Lue juttu: Angelina Jolie teki jotain, mikä vaikutti koko maailmaan – ja tämä todistaa sen

Toinen asia, jossa Angelina ja hänen puolisonsa Brad Pitt ovat näyttäneet esimerkkiä, on adoptointi.  Angelina ja Brad ovat kolmen adoptoidun ja kolmen biologisen lapsen vanhempia. Angelinalle on tärkeää, että adoptiolapset ovat täysin yhdenvertaisessa asemassa biologisten lapsen kanssa – myös vanhempiensa sydämissä.

”Meillä ei ehkä ole samanlaiset silmät, nenä ja suu, mutta hän on poikani!”

Angelina onkin julkaissut aiheeseen liittyvän herttaisen lapsuusajan kuvan pojastaan ja itsestään ja oheen tekstin, jossa kertoo tunteistaan adoptiolapsiaan kohtaan.

– Olen kyllästynyt ihmisiin, jotka sanovat, etten ole hänen äitinsä. Hän ei ehkä ole biologisesti omani, mutta hän on minun. Älkää leimatko minua hänen adoptioäidikseen, tähti kirjoittaa.

– Meillä ei ehkä ole samanlaiset silmät, nenä ja suu, mutta hän on poikani! Perhe ei perustu DNA:han, vaan rakkauteen.

Vaikka näyttelijä on postannut kuvan jo kesäkuussa, se kiertää edelleen lujaa vauhtia Facebookissa. Tähän mennessä kuvaan on tullut yli 150 000 tykkäystä, lähes 3 000 ihastunutta kommenttia ja lähes 90 000 jakoa.

Seitsemäs adoptiolapsi

Pariskunnan on kerrottu suunnittelevan seitsemännen lapsen adoptointia, kertoo muun muassa In Touch.

Lehden mukaan pariskunta tahtoisi adoptoida seitsemännen lapsensa Afrikasta. Perheen Zahara-tytär on kotoisin Etiopiasta.

Tällä kertaa pariskunnan on kerrottu suunnittelevan vanhemman lapsen adoptoimista, sillä he tahtovat kiinnittää ihmisten huomion siihen, että vauvojen lisäksi on valtava määrä vanhempia lapsia, jotka kaipaavat kotia.

Angelinalla ja Bradilla on kuusi lasta: Kambodžasta adoptoitu Maddox Chivan, (14), Vietnamista adoptoitu Pax Thien (12), Etiopiasta adoptoitu Zahara Marley (11) sekä biologiset lapset, tytär Shiloh Nouvel Jolie-Pitt (10) ja kaksoset Knox Leon ja Vivienne Marcheline (8).

Angelina Jolie tekee runsaasti hyväntekeväisyystyötä. Tässä hän on tapaamassa pakolaislapsia Myanmarissa Kaakkois-Aasiassa vuonna 2015.  Kuva: Reuters
Angelina Jolie tekee runsaasti hyväntekeväisyystyötä. Tässä hän on tapaamassa pakolaislapsia Myanmarissa Kaakkois-Aasiassa vuonna 2015. Kuva: Reuters

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.