Me Naiset
|
Tanja Hakamo
Koripalloilija Shawn Huff. Kuva: Lehtikuva
Koripalloilija Shawn Huff. Kuva: Lehtikuva

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi ottelee parhaillaan Espanjan MM-kisoissa. Shawn Huff kehui jo vuosi sitten, että isä on hänelle paras roolimalli.

Miten hyvin susi kuvastaa maajoukkuetta?
Susi on ollut nimenä pitkään, mutta nyt se näyttää lähteneen ihan käsistä. Minusta nimi sopii hyvin: laumaeläiminä sudetkin ovat joukkue­pelaajia, ja me pelaajat yhtä nälkäisiä kuin sudet.

Amerikkalainen isäsi Leon Huff on suomalais­koriksen legendaarisia vahvistuksia. Miten hän on vaikuttanut uraasi?
Isä ei patistanut koripalloon, päinvastoin. Hän tutustutti muihin lajeihin ennen kuin esitteli koris­kentän. Olen perinyt passelit geenit ja vahvan pelaaja­itsetunnon. On amerikkalainen tapa ajatella, että töitä pitää tehdä nöyrästi, mutta kentällä en kumartele ketään. Pelasimme joskus huviksemme toisiamme vastaan, mutta se loppui, kun ensimmäisen kerran voitin iskän.

Millainen isä olet?
Isäni on paras roolimalli. Sellainen, jolle voi aina tulla puhumaan ja johon voi luottaa. Hän asettaa rajat mutta on lähellä. Jos pääsen lähellekään sitä, asiat olisivat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olet karvan vaille kaksimetrinen. Mitä hyötyä pituudesta on?
Ainakin yletyn ylähyllyille ja pyyhkimään pölyt kaappien päältä. Meillä saan hommakseni myös verhojen vaihdon. On pituudesta haittaakin: lyön vähän väliä pääni ovenkarmeihin. Katuvilinässä olen usein muita päätä pidempi, mutta koriskentällä kuulun keskimittaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 38/2013.

Lue myös:

Aki Linnanahde mukaan koripallobisnekseen: "Itseänikin pelottaa"

Shawn Huff

■ Helsingissä 5.5.1984 syntynyt koripalloilija, joka pelaa Suomen maajoukkueessa. Kaudella 2013–2014 edusti Saksan Neckar Riesen Ludwigsburgia. Pelannut myös esim. Italiassa. Torpan poikien kasvatti on pelannut ammattilaisena vuodesta 2000.
■ Vaimo Linda Huff ja 31.8. syntynyt esikoispoika Noel Benjamin.
■ Maajoukkueen tunnus susi kuvastaa sanoja suomalaisuus, urheilullisuus, sisukkuus, iloisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla