"Kun se kolahtaa, sen tietää kyllä", Susanna Ruotsalainen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Kun se kolahtaa, sen tietää kyllä", Susanna Ruotsalainen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen ex-kihlattu nauttii tällä hetkellä vapaudesta.

Diili- ja Viidakon Tähtöset -ohjelmista tuttu Susanna Ruotsalainen viettää nyt sinkkuaikoja. Erosta mäkikotka Matti Nykäsestä on vajaa pari vuotta, mutta Susannan mukaan vierelle ei ole toistaiseksi löytynyt sopivaa kumppania.

– En ole rakastujaihminen, enkä tee kompromisseja rakkaudessa. Sitten, kun se kolahtaa, sen tietää kyllä – mutta minulla harvoin kolahtaa. Jos mies vie jalat altani, hänen täytyy olla aikamoinen tapaus, Susanna kertoi torstai-iltana ravintola Memphisin 6-vuotissyntymäpäiväjuhlissa.

– Monet kaverini ovat jopa vinkanneet, että minulle sopisi hyvin ulkomaalainen mies. Vaikka suomalaiset miehet ovatkin ihania, olen itse hyvin kansainvälinen, Susanna jutteli.

Vapaan taivaan lintu

Susannalla ei ole kuitenkaan kiire löytää rakkautta elämäänsä, sillä hän viihtyy hyvin sinkkuna. Hän kertoo nauttivansa vapaudesta ja karttavansa kaikenlaisia rajoitteita.

– Olen aina ollut sellainen vapaan taivaan lintu. Nautin siitä, että saan tehdä juuri sitä, mitä itse haluan. En liioin etsi kumppania tai käytä Tinderiä tai muita seuranhakupalveluita. Aikanaan, kun seurustelin, en juurikaan nähnyt kavereitani, ja nyt otan takaisin sitä aikaa.

– Mutta tietenkään en pistä pahakseni, jos jossain vaiheessa sattuisi joku mukava ihminen kohdalle, Susanna myöntää.

Markkinoinnin parissakin työskennellyt Susanna aloitti viime toukokuussa työt maansiirtoyrityksen varatoimitusjohtajana. Yrityksen omistajat olivat Susannan tuttuja, ja pitkän houkuttelun jälkeen hän suostui heille töihin.

– Eihän tämä ole minun alani ollenkaan, mutta tähän asti työ on ollut hyvin mielenkiintoista. Viihdyn hyvin miesvaltaisella alalla, sillä olen työskennellyt ikäni miesten kanssa. Miesten seurassa on paljon rennompaa kuin naisten kanssa, ja olen itsekin kuin yksi jätkistä, Susanna nauroi.

Lue myös:

Matti Nykänen: ”Ennen Susannaa olin rikkinäinen, yksinäinen ja tunteeton”

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.