"Kun se kolahtaa, sen tietää kyllä", Susanna Ruotsalainen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Kun se kolahtaa, sen tietää kyllä", Susanna Ruotsalainen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen ex-kihlattu nauttii tällä hetkellä vapaudesta.

Diili- ja Viidakon Tähtöset -ohjelmista tuttu Susanna Ruotsalainen viettää nyt sinkkuaikoja. Erosta mäkikotka Matti Nykäsestä on vajaa pari vuotta, mutta Susannan mukaan vierelle ei ole toistaiseksi löytynyt sopivaa kumppania.

– En ole rakastujaihminen, enkä tee kompromisseja rakkaudessa. Sitten, kun se kolahtaa, sen tietää kyllä – mutta minulla harvoin kolahtaa. Jos mies vie jalat altani, hänen täytyy olla aikamoinen tapaus, Susanna kertoi torstai-iltana ravintola Memphisin 6-vuotissyntymäpäiväjuhlissa.

– Monet kaverini ovat jopa vinkanneet, että minulle sopisi hyvin ulkomaalainen mies. Vaikka suomalaiset miehet ovatkin ihania, olen itse hyvin kansainvälinen, Susanna jutteli.

Vapaan taivaan lintu

Susannalla ei ole kuitenkaan kiire löytää rakkautta elämäänsä, sillä hän viihtyy hyvin sinkkuna. Hän kertoo nauttivansa vapaudesta ja karttavansa kaikenlaisia rajoitteita.

– Olen aina ollut sellainen vapaan taivaan lintu. Nautin siitä, että saan tehdä juuri sitä, mitä itse haluan. En liioin etsi kumppania tai käytä Tinderiä tai muita seuranhakupalveluita. Aikanaan, kun seurustelin, en juurikaan nähnyt kavereitani, ja nyt otan takaisin sitä aikaa.

– Mutta tietenkään en pistä pahakseni, jos jossain vaiheessa sattuisi joku mukava ihminen kohdalle, Susanna myöntää.

Markkinoinnin parissakin työskennellyt Susanna aloitti viime toukokuussa työt maansiirtoyrityksen varatoimitusjohtajana. Yrityksen omistajat olivat Susannan tuttuja, ja pitkän houkuttelun jälkeen hän suostui heille töihin.

– Eihän tämä ole minun alani ollenkaan, mutta tähän asti työ on ollut hyvin mielenkiintoista. Viihdyn hyvin miesvaltaisella alalla, sillä olen työskennellyt ikäni miesten kanssa. Miesten seurassa on paljon rennompaa kuin naisten kanssa, ja olen itsekin kuin yksi jätkistä, Susanna nauroi.

Lue myös:

Matti Nykänen: ”Ennen Susannaa olin rikkinäinen, yksinäinen ja tunteeton”

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.