Jyväskylä on Susanna Ruotsalaiselle tuttu paikka, sillä hän on asunut siellä aiemminkin ja hänen isoveljensä asuu kaupungissa edelleen. – Odotan innoissani, että pääsen näkemään kummityttöjäni enemmän. Kuva: Sakaro Majantie
Jyväskylä on Susanna Ruotsalaiselle tuttu paikka, sillä hän on asunut siellä aiemminkin ja hänen isoveljensä asuu kaupungissa edelleen. – Odotan innoissani, että pääsen näkemään kummityttöjäni enemmän. Kuva: Sakaro Majantie

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen entinen kihlattu vaihtaa pian maisemaa ja osittain elämäntyyliänsä, sillä hän lähtee opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon.

Diili- ja Viidakon Tähtöset -ohjelmista tuttu Susanna Ruotsalainen tekee elämässään uuden harppauksen ja siirtyy syksyllä työelämästä opiskelijaksi.

Matti Nykäsenkin ex-puolisona tunnettu Ruotsalainen haki ja pääsi Jyväskylän yliopistoon englanninkieliseen maisteriohjelmaan, joka on nimeltään Sport management and health promotion.

– Meitä on yhteensä 13 kahdeksasta eri maasta. Pääsykokeet olivat hankalat ja Skype-haastattelu kahden professorin kanssa oli myös erittäin vaikea, Ruotsalainen kertoi keskiviikkona Kasslin LKV -kiinteistönvälitystoimiston avajaisissa Helsingin Hietalahdenrannassa.

– Yleensä haastatteluni ovat menneet hyvin, mutta ensimmäistä kertaa olin epävarma.

Kaksivuotisen koulutuksen ajan Ruotsalainen asuu Jyväskylässä, jonne hän muuttaa elokuun lopussa.

”Olen tottunut hyviin tienesteihin. Nyt jään opiskelijaksi nollatuloilla.”

– Eniten tässä huolettaa rahallinen puoli, sillä olen tottunut hyviin tienesteihin. Nyt jään opiskelijaksi nollatuloilla. Ehkä syön sitten nuudeleita ja kaurapuuroa, tonnikalahan on nykyään aika kallista, Ruotsalainen nauroi.

Hän kertoi haaveilleensa uran vaihdoksesta ja pääsystä urheilun pariin jo vuosia.

– Unelmatyöni olisi jotain kansainvälistä, kuten vaikkapa pesti olympiakomiteassa. Nyt lähden toteuttamaan sitä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.