Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala
Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala

Yrittäjä Susanna Penttilä ja rokkaripoikaystävä Ronnie Roos elävät hetkessä ja jättävät 17 vuoden ikäeronsa pohtimisen muille.

Susanna Penttilän, 40, katse on täynnä ihailua, kun poikaystävä Ronnie Roos, 23, sovittelee ylleen kuvausvaatteita. Pikkutakki vai sittenkin rento paita, joka paljastaa juuri sillä tavalla sopivasti rintakehää?

 – Vitsi, miten kaunis mies mulla on! Jos Ronnielle vielä lisäisi meikkiä, niin siinä moni nainenkin kalpenisi kauneudessa, Susanna huokaa tyytyväisenä.

Ronnie hymyilee ujosti mutta selvästi mielissään. Kiinnostus ulkonäköön ja vaatteisiin yhdistää tätä pariskuntaa. Ronnie soittaa Riot Vein -bändissä kitaraa ja seuraa tyylissään 80-luvun hevirokkareita, Susanna taas tunnetaan oman muotiputiikin pitäjänä ja Viidakon tähtöset -sarjan sankarittarena.

Lisää julkisuutta on luvassa huhtikuussa, kun televisiossa alkaa sarja Tavallista elämää, jossa pariskunta on mukana.

Vanhanaikainen nainen

Kun kolmekymppinen Susanna poseerasi Playboy-lehdelle kymmenen vuotta sitten, tuolloin vasta 13-vuotias Ronnie selasi vielä aivan toisenlaisia lehtiä. Mutta kun pari tapasi puolitoista vuotta sitten helsinkiläisessä Namu-yökerhossa, mies kyllä tunnisti Susannan.

– Tai en ollut ensiksi ihan varma, mutta halusin ottaa selvää onko se hän, Ronnie kertoo.

Myös Susanna pani heti merkille tumman ja vähän eksoottisen näköisen Ronnien. Kaksikko vaihtoi pitkiä katseita. Susannalla ei ole kuitenkaan ollut tapana tehdä aloitteita miesten suhteen eikä hän nytkään aikonut luistaa periaatteestaan.

– Lähdin baaritiskille ja kun käännyin, Ronnie seisoikin siinä edessäni. Juttelimme illan mittaan, mutta tein hänelle selväksi, että olen vanhanaikainen nainen. En tee itse aloitteita enkä viestittele. Jos Ronnie on kiinnostunut, hänen täytyy olla se, joka pommittaa minua.

Ronnie kertoo ihastuneensa erityisesti Susannan silmiin.

– Kun tutustuimme paremmin, huomasin, että Susannalla on myös hyvä sydän ja hän osaa ottaa muut huomioon. Hän ei ajattele ensimmäisenä itseään, Ronnie kertoo.

Mies numero yksi

Tavatessaan Ronnien Susannalla ei ollut mitään aikomusta heittäytyä uuteen suhteeseen. Hän oli eronnut noin vuotta aiemmin pienen Sulo-poikansa isästä ja opetteli elämään sinkkuna. Susanna oli ollut parisuhteissa koko aikuisen elämänsä. Suhde ensirakkauden kanssa oli kestänyt kahdeksantoista vuotta. Se oli päättynyt, kun Susanna oli ihastunut Sulon isään. Suhde hänen kanssaan kesti kolme vuotta.

– Minulla ei ollut aikomusta ihastua, koska Sulosta oli tullut elämäni mies numero yksi. Olen ollut pitkien suhteiden ihminen ja tosi huono ihastumaan kehenkään, mutta Ronnien kanssa tuli heti tunne, että tuossa hän nyt on.

Susanna ja Ronnie muuttivat yhteen vuoden seurustelun jälkeen. Susanna on ensimmäinen nainen, jonka kanssa Ronnie on asunut yhdessä.

– Aluksi minua vähän mietitytti, millaista elämästä myös lapsen kanssa tulee, mutta kaikki on mennyt hyvin, Ronnie kertoo.

Susannan mukaan Sulo-poika oli ”innosta piukeana”, kun äidin poikaystävä muutti saman katon alle.

– Sulo fanittaa Ronnieta. He pelaavat yhdessä pleikkaa. Minä olen tylsä pelipoliisi, joka tulee keskeyttämään, kun aikaraja tulee täyteen, Susanna nauraa.

Susanna painottaa, että Sulolla on kuitenkin jo isä, joten Ronnie ei edes yritä ottaa kasvattajan roolia. Ronnie on ratkaisuun tyytyväinen.

– En edes yritä olla Sulolle isähahmo vaan olen kaveri. Olen tottunut lapsiin. Minulla on kaksi nuorempaa veljeä, joiden kanssa olen touhunnut paljon.

Elämää hetkessä

Kun Susanna ja Ronnie tapasivat, Susanna ehti nopeasti ajatella, että toivottavasti komea nuorukainen on sentään täysi-ikäinen. Sen jälkeen ikäeroa ei ole enää pohdittu.

– Emme yleensäkään mieti, minkä ikäisiä ihmiset ovat. Kummankin kaveripiiriin kuuluu kaiken ikäistä sakkia, kaksikko vakuuttaa.

Heidän mielestään iso ikäero näkyy lähinnä siinä, että Susanna on ehtinyt nähdä maailmaa enemmän.

– Tietenkin minulla on enemmän elämänkokemusta kuin Ronniella, mutta en jaa hänelle elämänohjeita. Naisilta on tullut lähinnä positiivista palautetta, mutta huomaan, että ikäeromme on saattanut hiertää joitakin keski-ikäisiä miehiä. Ehkä he kokevat nuoremman miehen uhkaksi. Mutta en edes voisi olla ikäiseni insinöörin kanssa. Myös Sulon isi on minua kymmenen vuotta nuorempi, Susanna kertoo.

Susannalta on muun muassa kysytty, eikö häntä pelota, että Ronnie haksahtaa nuorempaan naiseen.

– Kysymys on hölmö, sillä vaikka seurustelisin ikäiseni putkimiehen kanssa, niin voisihan hänkin rakastua toiseen!

Häistä tai vauvoista pariskunnasta ei ole vielä puhunut. Kumpikin arvostaa toisessa kykyä elää hetkessä.

– Yrittäjänä olen tottunut siihen, että elämässä kaikki on niin epävarmaa, että on parempi olla miettimättä tulevaa ja keskittyä vain tähän hetkeen. Nyt olen terve ja onnellinen.

Mistä pariskunta haaveilee? Mikä Ronnien mielestä on Susannassa seksikkäintä? Entä tuoko nuorempi mies ulkonäköpaineita? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 13/2014. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan jutun täältä.

Lue myös:

Susanna Penttilän vaatekaapilla: "Chanelit ja Vuittonit ovat rutattuina pohjalla"

Mitä tapahtui ysärilegendoille vuosituhanteen vaihteen jälkeen? Otimme selvää. 

Ressu Redford sai juuri levytyssopimuksen

Tanssi- ja iskelmämusiikkilaulaja Ressu Redford tuli tunnetuksi Bogart-yhtyeensä kanssa 1980-luvulla. 1990-luvulla mies teki läpimurron soolouralla. Nykyään hän kiertelee ympäri Suomea ja vetää Bogartin aikaisia hittejä. Hän tuottaa uutta musiikkia jatkuvasti ja teki levytyssopimuksenkin hiljattain. 

– Ei tässä kohtaa ruveta hidastelemaan. Vasta sitten, kun ihmisiä ei käy enää keikoilla, hän toteaa. 

”Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla.”

– Onhan se hienoa, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen saa tehdä musiikkia. Olen kehittynyt biisintekijänä ja muutenkin kehittynyt monella muulla tavalla. En ole samalla tavalla itsepäinen kuin ennen, vaikkei sekään ominaisuus ole hävinnyt, hän naurahtaa. 

Oman musiikkinsa lisäksi hän tekee paljon biisejä muille artisteille sekä tuottaa ääniä mainoksiin. Myös harrastuksille jää aikaa. 

– Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla, toteaa juuri kuntosalilta saapunut Ressu. 

Ressu Redford nyt ja vuonna 1996. Kuvat: Kati Laukkanen ja Jorma Puusa

Waldo suunnittelee promovaatteita ja keikkailee

– 1990-luvulla musiikin teko oli paljon totisempaa touhua. Paineet oli suuret. Ensimmäisen hitin jälkeen oli paineita tuleeko toisestakin hitti ja miten levyt myy, Waldo's People:n Waldo eli Marko Reijonen muistelee. 

Waldo lopetti keikkailun 2000-luvun vaihteessa. Kun ohjelmatoimisto sai hänet pitkän suostuttelun jälkeen tekemään comebackin vuonna, hän on keikkaillut vain suurimmissa 90´s tapahtumissa. 

– Meillä on faneja kahdessa polvessa, kyseessä on niin sanottu äidit ja tyttäret -ilmiö. Vanhemmat muistavat rantarokin aikaisia hittejä kuten Feel So Good ja U Drive Me Crazy, ja nuoremmat muistavat tasan 10 vuotta sitten listaykkösenä soineen Back again -hitin ja Lose Controllin vuoden 2009 euroviisuista. 

– Aion nauttia matkasta niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

Musiikinteon lisäksi hän juontaa tuuraajana Radio Novan Retroperjantaita. Kesällä ohjelman pääjuontajan Oku Luukkaisen lomaillessa ohjelmassa mennään teemalla Waldo & Kesäkaverit. Päätyönään Waldo myy ja suunnittelee promovaatteita.

Waldo nyt ja vuonna 1995. Kuvat: Mikko Räsänen ja Pekka Tynell

Janne Porkka juontaa yhä

Onnenpyörä-ohjelmaa juontanut Janne Porkka on ollut nyt viihdealalla yli 30 vuotta. Hän tekee edelleen niin juontokeikkoja kuin imitaattorin, stand up -koomikon ja seremoniamestarin hommia. 

– Esiintymään oppii vain esiintymällä ja laittamalla itsensä epämukaviin tilanteisiin. Olen onnellinen, koska olen saanut olla tällä alalla jo niin pitkään, hän kertoo. 

Jannen mukaan media- ja televisioala on muuttunut 1990-luvulta. 

–  Ennen tehtiin televisiota katsoja edellä. Silloin ei ollut niin paljon kilpailua, kun ei ollut YouTubea tai Netflixiä. 

– Nyt on alkamassa ysärijuontajien comeback, ja esimerkiksi Marco Bjurström palaa ruutuun. On ymmärretty, ettei kaikkien juontajien tarvitse olla nuoria. 

Vapaa-ajallaan Janne pelaa jääkiekkoa, käy kuntosalilla ja kalastaa. 

Janne nyt ja vuonna 1998. Vanha kuva: Pia Inberg

Movertonilta uusi juhannusbiisi

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia -esikoisalbumillaan.  Movetron valmistautuu kesään ja juhannukseen julkaisemalla uuden Missä on diileri -biisin. Tarttuva ralli on tuttuun tapaan Movetronin Jukka Tanttarin  sävellys ja sanoitus ja Timo Löyvän sovitus.

Movertonin Päivi Lepistö kertoi Me Naisille hiljattain äitinsä muistisairaudesta.


Curre Lindström nauttii eläkepäivistään naisystävänsä kanssa

Curt ”Curre” Lindström luotsasi Leijonat vuoden 1995 legendaariseen MM-voittoon. Nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä. Lindström asuu osan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä ja osan Tukhomassa. 

Rinnalleen Curre on löytänyt 38-vuotiaan Wan-rakkaan.  Pari tapasi Wanin kotimaassa Thaimaassa, jossa nainen työskenteli hotellissa. Curre kertoi Ilta-Sanomille kiinnostuneensa Wanista hyvin nopeasti. 

Curren jäähyväiset viimeisen ottelun jälkeen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?