Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala
Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala

Yrittäjä Susanna Penttilä ja rokkaripoikaystävä Ronnie Roos elävät hetkessä ja jättävät 17 vuoden ikäeronsa pohtimisen muille.

Susanna Penttilän, 40, katse on täynnä ihailua, kun poikaystävä Ronnie Roos, 23, sovittelee ylleen kuvausvaatteita. Pikkutakki vai sittenkin rento paita, joka paljastaa juuri sillä tavalla sopivasti rintakehää?

 – Vitsi, miten kaunis mies mulla on! Jos Ronnielle vielä lisäisi meikkiä, niin siinä moni nainenkin kalpenisi kauneudessa, Susanna huokaa tyytyväisenä.

Ronnie hymyilee ujosti mutta selvästi mielissään. Kiinnostus ulkonäköön ja vaatteisiin yhdistää tätä pariskuntaa. Ronnie soittaa Riot Vein -bändissä kitaraa ja seuraa tyylissään 80-luvun hevirokkareita, Susanna taas tunnetaan oman muotiputiikin pitäjänä ja Viidakon tähtöset -sarjan sankarittarena.

Lisää julkisuutta on luvassa huhtikuussa, kun televisiossa alkaa sarja Tavallista elämää, jossa pariskunta on mukana.

Vanhanaikainen nainen

Kun kolmekymppinen Susanna poseerasi Playboy-lehdelle kymmenen vuotta sitten, tuolloin vasta 13-vuotias Ronnie selasi vielä aivan toisenlaisia lehtiä. Mutta kun pari tapasi puolitoista vuotta sitten helsinkiläisessä Namu-yökerhossa, mies kyllä tunnisti Susannan.

– Tai en ollut ensiksi ihan varma, mutta halusin ottaa selvää onko se hän, Ronnie kertoo.

Myös Susanna pani heti merkille tumman ja vähän eksoottisen näköisen Ronnien. Kaksikko vaihtoi pitkiä katseita. Susannalla ei ole kuitenkaan ollut tapana tehdä aloitteita miesten suhteen eikä hän nytkään aikonut luistaa periaatteestaan.

– Lähdin baaritiskille ja kun käännyin, Ronnie seisoikin siinä edessäni. Juttelimme illan mittaan, mutta tein hänelle selväksi, että olen vanhanaikainen nainen. En tee itse aloitteita enkä viestittele. Jos Ronnie on kiinnostunut, hänen täytyy olla se, joka pommittaa minua.

Ronnie kertoo ihastuneensa erityisesti Susannan silmiin.

– Kun tutustuimme paremmin, huomasin, että Susannalla on myös hyvä sydän ja hän osaa ottaa muut huomioon. Hän ei ajattele ensimmäisenä itseään, Ronnie kertoo.

Mies numero yksi

Tavatessaan Ronnien Susannalla ei ollut mitään aikomusta heittäytyä uuteen suhteeseen. Hän oli eronnut noin vuotta aiemmin pienen Sulo-poikansa isästä ja opetteli elämään sinkkuna. Susanna oli ollut parisuhteissa koko aikuisen elämänsä. Suhde ensirakkauden kanssa oli kestänyt kahdeksantoista vuotta. Se oli päättynyt, kun Susanna oli ihastunut Sulon isään. Suhde hänen kanssaan kesti kolme vuotta.

– Minulla ei ollut aikomusta ihastua, koska Sulosta oli tullut elämäni mies numero yksi. Olen ollut pitkien suhteiden ihminen ja tosi huono ihastumaan kehenkään, mutta Ronnien kanssa tuli heti tunne, että tuossa hän nyt on.

Susanna ja Ronnie muuttivat yhteen vuoden seurustelun jälkeen. Susanna on ensimmäinen nainen, jonka kanssa Ronnie on asunut yhdessä.

– Aluksi minua vähän mietitytti, millaista elämästä myös lapsen kanssa tulee, mutta kaikki on mennyt hyvin, Ronnie kertoo.

Susannan mukaan Sulo-poika oli ”innosta piukeana”, kun äidin poikaystävä muutti saman katon alle.

– Sulo fanittaa Ronnieta. He pelaavat yhdessä pleikkaa. Minä olen tylsä pelipoliisi, joka tulee keskeyttämään, kun aikaraja tulee täyteen, Susanna nauraa.

Susanna painottaa, että Sulolla on kuitenkin jo isä, joten Ronnie ei edes yritä ottaa kasvattajan roolia. Ronnie on ratkaisuun tyytyväinen.

– En edes yritä olla Sulolle isähahmo vaan olen kaveri. Olen tottunut lapsiin. Minulla on kaksi nuorempaa veljeä, joiden kanssa olen touhunnut paljon.

Elämää hetkessä

Kun Susanna ja Ronnie tapasivat, Susanna ehti nopeasti ajatella, että toivottavasti komea nuorukainen on sentään täysi-ikäinen. Sen jälkeen ikäeroa ei ole enää pohdittu.

– Emme yleensäkään mieti, minkä ikäisiä ihmiset ovat. Kummankin kaveripiiriin kuuluu kaiken ikäistä sakkia, kaksikko vakuuttaa.

Heidän mielestään iso ikäero näkyy lähinnä siinä, että Susanna on ehtinyt nähdä maailmaa enemmän.

– Tietenkin minulla on enemmän elämänkokemusta kuin Ronniella, mutta en jaa hänelle elämänohjeita. Naisilta on tullut lähinnä positiivista palautetta, mutta huomaan, että ikäeromme on saattanut hiertää joitakin keski-ikäisiä miehiä. Ehkä he kokevat nuoremman miehen uhkaksi. Mutta en edes voisi olla ikäiseni insinöörin kanssa. Myös Sulon isi on minua kymmenen vuotta nuorempi, Susanna kertoo.

Susannalta on muun muassa kysytty, eikö häntä pelota, että Ronnie haksahtaa nuorempaan naiseen.

– Kysymys on hölmö, sillä vaikka seurustelisin ikäiseni putkimiehen kanssa, niin voisihan hänkin rakastua toiseen!

Häistä tai vauvoista pariskunnasta ei ole vielä puhunut. Kumpikin arvostaa toisessa kykyä elää hetkessä.

– Yrittäjänä olen tottunut siihen, että elämässä kaikki on niin epävarmaa, että on parempi olla miettimättä tulevaa ja keskittyä vain tähän hetkeen. Nyt olen terve ja onnellinen.

Mistä pariskunta haaveilee? Mikä Ronnien mielestä on Susannassa seksikkäintä? Entä tuoko nuorempi mies ulkonäköpaineita? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 13/2014. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan jutun täältä.

Lue myös:

Susanna Penttilän vaatekaapilla: "Chanelit ja Vuittonit ovat rutattuina pohjalla"

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti