Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala
Susanna Penttilällä ja Ronnie Roosilla on ikäeroa 17 vuotta. "Kun tapasimme, ensimmäisenä kävi mielesssä, että toivottavasti Ronnie on sentään täysi-ikäinen. Olen hirveän huono arvioimaan ihmisten ikää", Susanna sanoo. Kuva Jouni Harala

Yrittäjä Susanna Penttilä ja rokkaripoikaystävä Ronnie Roos elävät hetkessä ja jättävät 17 vuoden ikäeronsa pohtimisen muille.

Susanna Penttilän, 40, katse on täynnä ihailua, kun poikaystävä Ronnie Roos, 23, sovittelee ylleen kuvausvaatteita. Pikkutakki vai sittenkin rento paita, joka paljastaa juuri sillä tavalla sopivasti rintakehää?

 – Vitsi, miten kaunis mies mulla on! Jos Ronnielle vielä lisäisi meikkiä, niin siinä moni nainenkin kalpenisi kauneudessa, Susanna huokaa tyytyväisenä.

Ronnie hymyilee ujosti mutta selvästi mielissään. Kiinnostus ulkonäköön ja vaatteisiin yhdistää tätä pariskuntaa. Ronnie soittaa Riot Vein -bändissä kitaraa ja seuraa tyylissään 80-luvun hevirokkareita, Susanna taas tunnetaan oman muotiputiikin pitäjänä ja Viidakon tähtöset -sarjan sankarittarena.

Lisää julkisuutta on luvassa huhtikuussa, kun televisiossa alkaa sarja Tavallista elämää, jossa pariskunta on mukana.

Vanhanaikainen nainen

Kun kolmekymppinen Susanna poseerasi Playboy-lehdelle kymmenen vuotta sitten, tuolloin vasta 13-vuotias Ronnie selasi vielä aivan toisenlaisia lehtiä. Mutta kun pari tapasi puolitoista vuotta sitten helsinkiläisessä Namu-yökerhossa, mies kyllä tunnisti Susannan.

– Tai en ollut ensiksi ihan varma, mutta halusin ottaa selvää onko se hän, Ronnie kertoo.

Myös Susanna pani heti merkille tumman ja vähän eksoottisen näköisen Ronnien. Kaksikko vaihtoi pitkiä katseita. Susannalla ei ole kuitenkaan ollut tapana tehdä aloitteita miesten suhteen eikä hän nytkään aikonut luistaa periaatteestaan.

– Lähdin baaritiskille ja kun käännyin, Ronnie seisoikin siinä edessäni. Juttelimme illan mittaan, mutta tein hänelle selväksi, että olen vanhanaikainen nainen. En tee itse aloitteita enkä viestittele. Jos Ronnie on kiinnostunut, hänen täytyy olla se, joka pommittaa minua.

Ronnie kertoo ihastuneensa erityisesti Susannan silmiin.

– Kun tutustuimme paremmin, huomasin, että Susannalla on myös hyvä sydän ja hän osaa ottaa muut huomioon. Hän ei ajattele ensimmäisenä itseään, Ronnie kertoo.

Mies numero yksi

Tavatessaan Ronnien Susannalla ei ollut mitään aikomusta heittäytyä uuteen suhteeseen. Hän oli eronnut noin vuotta aiemmin pienen Sulo-poikansa isästä ja opetteli elämään sinkkuna. Susanna oli ollut parisuhteissa koko aikuisen elämänsä. Suhde ensirakkauden kanssa oli kestänyt kahdeksantoista vuotta. Se oli päättynyt, kun Susanna oli ihastunut Sulon isään. Suhde hänen kanssaan kesti kolme vuotta.

– Minulla ei ollut aikomusta ihastua, koska Sulosta oli tullut elämäni mies numero yksi. Olen ollut pitkien suhteiden ihminen ja tosi huono ihastumaan kehenkään, mutta Ronnien kanssa tuli heti tunne, että tuossa hän nyt on.

Susanna ja Ronnie muuttivat yhteen vuoden seurustelun jälkeen. Susanna on ensimmäinen nainen, jonka kanssa Ronnie on asunut yhdessä.

– Aluksi minua vähän mietitytti, millaista elämästä myös lapsen kanssa tulee, mutta kaikki on mennyt hyvin, Ronnie kertoo.

Susannan mukaan Sulo-poika oli ”innosta piukeana”, kun äidin poikaystävä muutti saman katon alle.

– Sulo fanittaa Ronnieta. He pelaavat yhdessä pleikkaa. Minä olen tylsä pelipoliisi, joka tulee keskeyttämään, kun aikaraja tulee täyteen, Susanna nauraa.

Susanna painottaa, että Sulolla on kuitenkin jo isä, joten Ronnie ei edes yritä ottaa kasvattajan roolia. Ronnie on ratkaisuun tyytyväinen.

– En edes yritä olla Sulolle isähahmo vaan olen kaveri. Olen tottunut lapsiin. Minulla on kaksi nuorempaa veljeä, joiden kanssa olen touhunnut paljon.

Elämää hetkessä

Kun Susanna ja Ronnie tapasivat, Susanna ehti nopeasti ajatella, että toivottavasti komea nuorukainen on sentään täysi-ikäinen. Sen jälkeen ikäeroa ei ole enää pohdittu.

– Emme yleensäkään mieti, minkä ikäisiä ihmiset ovat. Kummankin kaveripiiriin kuuluu kaiken ikäistä sakkia, kaksikko vakuuttaa.

Heidän mielestään iso ikäero näkyy lähinnä siinä, että Susanna on ehtinyt nähdä maailmaa enemmän.

– Tietenkin minulla on enemmän elämänkokemusta kuin Ronniella, mutta en jaa hänelle elämänohjeita. Naisilta on tullut lähinnä positiivista palautetta, mutta huomaan, että ikäeromme on saattanut hiertää joitakin keski-ikäisiä miehiä. Ehkä he kokevat nuoremman miehen uhkaksi. Mutta en edes voisi olla ikäiseni insinöörin kanssa. Myös Sulon isi on minua kymmenen vuotta nuorempi, Susanna kertoo.

Susannalta on muun muassa kysytty, eikö häntä pelota, että Ronnie haksahtaa nuorempaan naiseen.

– Kysymys on hölmö, sillä vaikka seurustelisin ikäiseni putkimiehen kanssa, niin voisihan hänkin rakastua toiseen!

Häistä tai vauvoista pariskunnasta ei ole vielä puhunut. Kumpikin arvostaa toisessa kykyä elää hetkessä.

– Yrittäjänä olen tottunut siihen, että elämässä kaikki on niin epävarmaa, että on parempi olla miettimättä tulevaa ja keskittyä vain tähän hetkeen. Nyt olen terve ja onnellinen.

Mistä pariskunta haaveilee? Mikä Ronnien mielestä on Susannassa seksikkäintä? Entä tuoko nuorempi mies ulkonäköpaineita? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 13/2014. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan jutun täältä.

Lue myös:

Susanna Penttilän vaatekaapilla: "Chanelit ja Vuittonit ovat rutattuina pohjalla"

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.