Susanna Ingerttilä on nykyään varsinainen koiranainen. - Minulla on melkein päivittäin pentukoiria päivähoidossa. ”Kävelen arkisin 40–50 kilometriä, melkoista tallaamista! Mutta en valita: ihanaa, kun saa tehdä sellaista työtä, mistä tykkää.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Susanna Ingerttilä on nykyään varsinainen koiranainen. - Minulla on melkein päivittäin pentukoiria päivähoidossa. ”Kävelen arkisin 40–50 kilometriä, melkoista tallaamista! Mutta en valita: ihanaa, kun saa tehdä sellaista työtä, mistä tykkää.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Jani Sievisen esiintyminen Mertaranta ja legendat -ohjelmassa kirpaisi uimarin ex-vaimoa Susanna Ingerttilää.

Mertaranta ja legendat -tv-sarjassa viime viikolla vieraillut uimari Jani Sievinen kertoi ohjelmassa avoimesti yksityiselämästään. Miehen kolme tytärtä asuvat viimeisimmän eron jälkeen äitinsä Mari Samuelsenin kanssa Norjassa. Ensimmäisestä avioliitostaan Sievisellä on kaksi poikaa Susanna Ingerttilän (ent.Sievisen) kanssa. Susanna pahoitti mielensä ohjelmasta poikiensa puolesta, sillä heitä käsiteltiin jostain syystä jaksossa vain lehtikuvissa.

– Loukkaannuin poikieni puolesta. Ohjelmassa korostettiin vain tyttöjä, vaikka ymmärrän, että ohjelma-aika on rajallinen ja siinä on niin monta osiota peleineen ja leikkeineen. Eihän tunnissa millään 25 vuoden urheilijanelämää ehdi, Ingerttilä kertoo.

Ex-pariskunnalla on vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja vuonna 2001 syntynyt Aaron. Aleksanteri asuu toistaiseksi isänsä luona, ja Aaron äitinsä kanssa Helsingissä.

– Jollain tavalla tuli fiilis, kuin Janilla ei poikia olisikaan. Toki monia tv-ohjelmia tehneenä tiedän, että leikkuriin on voinut jäädä materiaalia. Silti se kirpaisi. Olen miettinyt tätä todella paljon ohjelman jälkeen, kuinka tämä vaikuttaa poikiini. He ovat kuitenkin herkässä iässä ja mikä tahansa puolueellisuus sattuu, olivat toiset iältään nuorempia tai ei, Ingerttilä sanoo.

 

Vierailija

Susanna Ingerttilä ex-miehensä Jani Sievisen tv-esiintymisestä: ”Pahoitin mieleni poikieni puolesta”

Susanna hei, ymmärrät kai että pojat asuvat kuitenkin Suomessa, ja kerroit, että toinen heistä isänsä kanssa. Niin miksi heistä pitäisi puhua samaan hengenvetoon kuin kaukana asuvista tyttäristä? Pojat ovat kokoajan siinä lähellä, mutta Norjassa asuvat tyttäret taas Skype-matkan päässä. Pahoitit ihan turhaan mielesi ja teit turhan numeron lapsista, joita isä voi tavata milloin vain haluaa. Ymmärtää pitäisi ne pitkän matkan ikävimmätkin puolet. Jani ei ole missään vaiheessa poikiaan unohtanut...
Lue kommentti
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.