Susanna Indrén on ajatellut elellä päivä kerrallaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne
Susanna Indrén on ajatellut elellä päivä kerrallaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Lassi Rinne

Näyttelijä Susanna Indrén ei juonut viime vuonna pisaraakaan alkoholia. Hän kertoi Ylellä, onko jatkanut viinalakkoaan myös tänä vuonna.

Näyttelijä Susanna Indrén oli ainoa Korkki kiinni -ohjelman julkkiksista, joka pystyi olemaan viime vuoden täysin ilman alkoholia.

Vuonna 2014 kuvatussa ohjelmassa vuoden viinalakkoa yrittivät Susannan lisäksi Freukkarit-laulaja Pekka Myllykoski, muotitoimittaja Jaakko Selin, Lapinlahden linnut -muusikko Timo Eränkö ja yrittäjäpariskunta Heidi Ekbholm-Talas ja Jouni Talas.

Sunnuntaina Susanna vieraili Ylen 100 päivää ilman viinaa -ohjelmassa ja kertoi, että on jatkanut tipatonta myös tänä vuonna. Ja aikoo jatkaa sitä niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

– En mä mitään päätöstä ole tehnyt, että ryhtyisin raittiiksi. Ajattelin elellä päivä kerrallaan. Mutta toistaiseksi ei tee mieli juoda, Susanna kertoi ohjelmassa.

Susanna korosti, ettei hänellä ole mitään psyykkistä tai fyysistä vaivaa, joiden takia hänen pitäisi lopettaa alkoholinkäyttö kokonaan. Hän on kuitenkin huomannut yli vuoden tipattomassa monia hyviä puolia.

– Tipaton on tuonut paremmat yöunet ja ehkä sillä tavalla myös enemmän virtaa. Jaksaa tehdä ja kiinnostua erilaisista asioista enemmän. Se, mikä mut yllätti, on se, etten juokaan enää mihinkään tunteisiin, vaan mä käsittelen mun tunteet.

Lue myös:

Näin Suomi-julkkikset selvisivät vuoden viinalakosta – viisi kuudesta ratkesi

Alkoholin jättänyt Susanna Indrén: ”Samppanja meni pullollinen päivässä”

Suomalaismuusikon lähes vuoden viinalakko loppui syöpädiagnoosiin

Raitistunut Veeti Kallio: ”Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla