Valokuvamallina Elle Macpherson muistetaan lempinimestään "The Body" eli vartalo. Kuva: Shutterstock
Valokuvamallina Elle Macpherson muistetaan lempinimestään "The Body" eli vartalo. Kuva: Shutterstock

Vasta epäily vakavasta sairaudesta sai Elle Macphersonin huomaamaan, että kolmen-neljän tunnin yöunet ovat aivan liian lyhyet.

1980-luvun supermalli Elle Macpherson tunnetaan yhä 51-vuotiaanakin upeasta vartalostaan, mutta aina hänkään ei ole kohdellut kehoaan hyvin.

The Body -lempinimen saanut Elle avautuu Daily Mailin haastattelussa hetkestä, jolloin hän havahtui siihen, että jokin on vialla. 49-vuotissyntymäpäivänään hän havaitsi rinnassaan kyhmyn.

– Luulin, että minulla on syöpä, Elle sanoo.

Kiireisten työaikataulujensa vuoksi hän ei ehtinyt heti lääkäriin, ja hän joutui odottamaan koepalan tuloksia neljä viikkoa. Vaikka Elle odottikin tuloksia paniikissa, hän selvisi lopulta säikähdyksellä.

– Olin onnekas – kyseessä oli fibroadenooma (eli hyvänlaatuinen muutos rinnassa), mutta se oli selvä varoitusmerkki. Tutkiskelin sisintäni ja tajusin, että ehkä otin vääriä vitamiineja ja mineraaleja, en syönyt kunnolla ja olin liian stressaantunut, Elle kertoo.

Tuohon aikaan Elle lensi jatkuvasti maanosasta toiseen ja ehti nukkua öisin vain kolmesta neljään tuntia. Kun lapset olivat menneet unille, Elle jatkoi töitä yömyöhään.

– Tein sitä vuosia. Ajattelin olevani uskomattoman tehokas, hän kuvailee.

"Aterioiden skippaaminen on keholle pahinta."

Havahtuminen sai hänet myös perustamaan WelleCo-nimisen superfood-yrityksen, jonka tuotteisiin hän on sittemmin vaihtanut aamukahvinsa.

Viherpirtelöiden nautiskelun lisäksi Elle nukkuu nykyään enemmän, juo runsaasti vettä, syö vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia. Uusien elämäntapojen vaikutuksen hän huomasi jo muutamassa viikossa.

Yhdestä Ellen ohjenuorasta kannattaa pitää kiinni kiireessäkin:

– Aterioiden skippaaminen on keholle pahinta, Elle sanoo.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...