Henriikka Rönkkönen testasi vuosia villiä sinkkuelämää huomatakseen, ettei se ole häntä varten. – Parisuhde ei ole ainoa keino kokea rakkautta.

Uusi rakkaus löytyy kyllä, kun vain tarpeeksi pokailee ja etsii. Sitä ennen pitää rakastella villisti ja vapaasti, sillä koskaan ei tiedä, milloin se oikea löytyy.

Kun Henriikka Rönkkönen 25-vuotiaana erosi pitkäaikaisesta poikaystävästään, hän ajatteli sinkkuelämästä juuri näin.

Syntyi suosittu Sinkkublogi ja esikoisteos Mielikuvituspoikaystävä. Molempia leimaa roisikin suorasanaisuus: yksi blogin suosituimmista kirjoituksista kertoo vaginapierusta. Henriikka kirjoittaa asioista, jotka useat naiset tuntevat, mutta eivät ota puheeksi. Esimerkiksi siitä, kuinka treffiaamuna pestään vessanpytyn reunukset, ihan varmuuden vuoksi.

Henriikka kirjoittaa myös siitä, miten hän etsi itseään – ja lopulta löysi milloin kenenkin sängystä. Todellisuudessa sinkkuelämä oli kaukana glamourista ja miesjutuissa oli usein monta asiaa pielessä, mutta Henriikka halusi sutinaa. 

– Monista ihastumisista muut varmaan näkivät kauas, että ei tuosta tule yhtään mitään. Mutta jos kehossa on jokin tunne päällä, on ihan sama, mitä kukaan siihen sanoo, Henriikka kertoo.

Kurjista fiiliksistä on pakko kertoa

Sinkkukokemustensa mutta myös paniikkikohtauksien, loppuunpalamisen ja erityisherkkyyden tunnistamisen kautta Henriikka on oppinut ymmärtämään itseään – ja olemaan armollisempi.

Helppoa vaikeista asioista kirjoittaminen ei ole ollut. Henriikka pelkäsi, että muut määrittäisivät hänet niiden perusteella. Kurjat tunteet ja kokemukset kuitenkin saavat valtaa juuri sillä, ettei niistä puhuta. Siksi sydänsuruista, burnoutista ja ahdistuksesta kirjoittaminen auttoi Henriikkaa.

– Kun asiat saa kerrottua, niitä ei pidä enää niin hirveinä möykkyinä. Lasken niistä irti ja huomaan samalla, että kaikilla muillakin on omat möykkynsä. Ne eivät enää määrittele minua.

Enää häntä ei määrittele sinkkuuskaan.

– Enhän minä ole enää sinkku, jos minulla ei ole sitä kaipuuta johonkin muuhun.

Yksinäisyys ei ole Henriikalle enää pelottava mörkö.

– Yksinäisyyden tunnetta ei kumppani tai rakkaus aja pois, sillä se tunne on minussa.

Lue koko Henriikka Rönkkösen haastattelu Me Naisten numerosta 22/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Freedom

Suosittu sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen sai tarpeekseen deittailusta ja yhden illan jutuista

Sinkku on melkein haukkumasana, vaikka todella monet elää nykyisin yksin. Miehet kaipaavat ainoastaan seksiä ja naiset haluavat lapsia. Yleistän, koska yksikään vastaantullut mies ei ole toista pystynyt todistamaan. En ajattele enää etten kelpaa. Olen vapaa, en "sinkku". En kaipaa huonoa suhdetta tai yhden yön juttuja.
Lue kommentti
Sori tästä

Suosittu sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen sai tarpeekseen deittailusta ja yhden illan jutuista

Miehet eivät halua lapsia kun: -Nainen ei ole äidillinen -Nainen huoraa (makaa ympäriinsä) -Nainen haluaa lapsia heti/piakkoin -Nainen ottaa miehen vain sen takia että haluaa itse lapsia -Nainen ajattelee vain itseään, lapsiaan ja koiraansa, ei miestä -Nainen ei ole naisellinen eikä pyri miellyttämään miestä vaan suorastaan päinvastoin Kolmekymppisenä miehenä en kaipaa villiä sinkkuutta, yhden yön juttuja enkä seksisuhteita vaikka ne ovat pop. Kaipaan elämääni naista joka ei ole nussinut ihan...
Lue kommentti

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla