"On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä", Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa. Kuva: Jouni Harala
"On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä", Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa. Kuva: Jouni Harala

Kwan-yhtyeen Mariko Pajalahti muisteli We Want More -ohjelmassa yhtyeen villejä vuosia, jolloin bändi haluttiin keikalle hinnalla millä hyvänsä. "Se vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta."

Kwan-yhtyeen keulakuvat Mariko Pajalahti ja Tidjan Ba sekä muut bändin jäsenet kertoivat We Want More -ohjelmassa, millaista heidän elämänsä oli suosion huipulla.

Kwanin ensimmäinen levy Dynasty myi platinaa vuonna 2001 ja toinen The Die Is The Cast triplaplatinaa. Bändistä tuli nopeasti supersuosittu, ja keikkoja oli jopa 150 vuodessa. Jossain vaiheessa suosio alkoi näkyä myös bändin jäsenten käytöksessä.

– Raha ei ollut este. Meidät haluttiin keikalle toiselle puolelle Suomea saman päivän aikana – makso mitä makso. Meidät käytiin hakemassa yksityislentokoneella keikalle. Ja vielä sanottiin, että nimetkää, mitä haluatte. Ne oli niitä hetkiä, jotka todella vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta, Mariko muisteli ohjelmassa.

"Ranskassa asuneena kulinaristina" Tidjan kertoi käyttäneensä tilaisuudet aina hyväkseen ja tilanneensa häpeilemättä luksusherkkuja.

– Halutessamme oltiin kyllä ihan sietämättömiä, Kwanin rumpali ja nykyään Jenni Vartiaisen bändissä soittava Risto Rikala kertoi jaksossa.

Kitaristi Antti (vas.), basisti Kusti, dj Amara, rumpali Risto ja kosketinsoittaja Tatu. Edessä Mariko ja Tidjan. Kuva: Yle

Välit alkoivat rakoilla

Myös juhliminen alkoi mennä rankaksi, vaikka Mariko ja Tidjan olivatkin vaativia. Heidän periaatteenaan oli, että lavalla jokainen antaa kaikkensa, eikä henkilökohtaiset ongelmat saa näkyä kenenkään käytöksessä. Dj Amaralla on vain hataria muistikuvia keikoista, koska hän otti aina ilon irti backstage-tarjoiluista.

– En mäkään mikään kuoropoika ollut. Mä tykkään juhlia, ja tietenkin siinä juhlittiin, Tidjan sanoi.

– Joku saattoi mennä lavalle siinä kondiksessa, ettei todellakaan pitäisi mennä, Risto muisteli.

Kun Kwanin musiikillinen ja visuaalinen ilme muuttuivat kolmannella levyllä rockimmaksi, jäsenten välit alkoivat rakoilla. Silloin bändistä sai lähteä dj Amara, sillä dj:lle ei enää ollut tarvetta.

Kosketinsoittaja Tatu Ferchenin mielestä bändin lopettamiseen vaikutti lopulta se, että he olivat "aika laiskoja".

– Me oltiin saatu niin paljon ilmaiseksi ja nopeasti. Jos yhtäkkiä olisi pitänyt alkaa tehdä duunia, niin ei. Oltiin totuttu, että tällasta tää nyt on: tossa on 93 000 ihmistä Kaivarissa kattomassa meitä. Ei siinä pysähdytty, että mä oon niin etuoikeutettu, että saan olla tässä mukana. Se arvostus tuli vasta myöhemmin, Tatu sanoi.

Marikon mielestä bändin hajoamiseen vaikutti myös se, ettei paljon puhuttu ulkomaanvalloitus edennyt puheita pidemmälle.

We Want More, Kwanin jakso uusintana TV2:ssa tänään ma 13.10 klo 18. Jakson voi katso myös Yle Areenasta.

Ohjelmassa muistellaan lopettaneiden bändien tarinaa. Kwanin lisäksi siinä ovat mukana Neon 2, Miljoonasade, Don Huonot ja Mascara. Bändit tekevät comebackin Barona Areenassa marraskuussa.

Lue myös:

Mariko Pajalahti: "Olin ennen täysi mulkku"

Mihin katosit, Kwan-Mariko?

Tällaisissa murjuissa Mariko asui New Yorkissa: laukauksia, hometta ja jengiriitoja

Lisää ohjelman bändeistä:

Neon2-yhtyeen Jussi Rainio itsemurhayritykseltä: "Vaimo pelasti minut"

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta