"On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä", Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa. Kuva: Jouni Harala
"On luonnotonta kasvaa aikuiseksi julkisuushärdellissä, jossa kaikki ovat rakastavinaan sinua. Kuvittelin, että se mitä minä haluan, on maailman tärkeintä", Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa. Kuva: Jouni Harala

Kwan-yhtyeen Mariko Pajalahti muisteli We Want More -ohjelmassa yhtyeen villejä vuosia, jolloin bändi haluttiin keikalle hinnalla millä hyvänsä. "Se vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta."

Kwan-yhtyeen keulakuvat Mariko Pajalahti ja Tidjan Ba sekä muut bändin jäsenet kertoivat We Want More -ohjelmassa, millaista heidän elämänsä oli suosion huipulla.

Kwanin ensimmäinen levy Dynasty myi platinaa vuonna 2001 ja toinen The Die Is The Cast triplaplatinaa. Bändistä tuli nopeasti supersuosittu, ja keikkoja oli jopa 150 vuodessa. Jossain vaiheessa suosio alkoi näkyä myös bändin jäsenten käytöksessä.

– Raha ei ollut este. Meidät haluttiin keikalle toiselle puolelle Suomea saman päivän aikana – makso mitä makso. Meidät käytiin hakemassa yksityislentokoneella keikalle. Ja vielä sanottiin, että nimetkää, mitä haluatte. Ne oli niitä hetkiä, jotka todella vieraannuttaa ihmisen todellisuudesta, Mariko muisteli ohjelmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ranskassa asuneena kulinaristina" Tidjan kertoi käyttäneensä tilaisuudet aina hyväkseen ja tilanneensa häpeilemättä luksusherkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Halutessamme oltiin kyllä ihan sietämättömiä, Kwanin rumpali ja nykyään Jenni Vartiaisen bändissä soittava Risto Rikala kertoi jaksossa.

Kitaristi Antti (vas.), basisti Kusti, dj Amara, rumpali Risto ja kosketinsoittaja Tatu. Edessä Mariko ja Tidjan. Kuva: Yle

Välit alkoivat rakoilla

Myös juhliminen alkoi mennä rankaksi, vaikka Mariko ja Tidjan olivatkin vaativia. Heidän periaatteenaan oli, että lavalla jokainen antaa kaikkensa, eikä henkilökohtaiset ongelmat saa näkyä kenenkään käytöksessä. Dj Amaralla on vain hataria muistikuvia keikoista, koska hän otti aina ilon irti backstage-tarjoiluista.

– En mäkään mikään kuoropoika ollut. Mä tykkään juhlia, ja tietenkin siinä juhlittiin, Tidjan sanoi.

– Joku saattoi mennä lavalle siinä kondiksessa, ettei todellakaan pitäisi mennä, Risto muisteli.

Kun Kwanin musiikillinen ja visuaalinen ilme muuttuivat kolmannella levyllä rockimmaksi, jäsenten välit alkoivat rakoilla. Silloin bändistä sai lähteä dj Amara, sillä dj:lle ei enää ollut tarvetta.

Kosketinsoittaja Tatu Ferchenin mielestä bändin lopettamiseen vaikutti lopulta se, että he olivat "aika laiskoja".

– Me oltiin saatu niin paljon ilmaiseksi ja nopeasti. Jos yhtäkkiä olisi pitänyt alkaa tehdä duunia, niin ei. Oltiin totuttu, että tällasta tää nyt on: tossa on 93 000 ihmistä Kaivarissa kattomassa meitä. Ei siinä pysähdytty, että mä oon niin etuoikeutettu, että saan olla tässä mukana. Se arvostus tuli vasta myöhemmin, Tatu sanoi.

Marikon mielestä bändin hajoamiseen vaikutti myös se, ettei paljon puhuttu ulkomaanvalloitus edennyt puheita pidemmälle.

We Want More, Kwanin jakso uusintana TV2:ssa tänään ma 13.10 klo 18. Jakson voi katso myös Yle Areenasta.

Ohjelmassa muistellaan lopettaneiden bändien tarinaa. Kwanin lisäksi siinä ovat mukana Neon 2, Miljoonasade, Don Huonot ja Mascara. Bändit tekevät comebackin Barona Areenassa marraskuussa.

Lue myös:

Mariko Pajalahti: "Olin ennen täysi mulkku"

Mihin katosit, Kwan-Mariko?

Tällaisissa murjuissa Mariko asui New Yorkissa: laukauksia, hometta ja jengiriitoja

Lisää ohjelman bändeistä:

Neon2-yhtyeen Jussi Rainio itsemurhayritykseltä: "Vaimo pelasti minut"

Neon 2 -yhtyeen rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Sisältö jatkuu mainoksen alla