Seela Sellan aviomies jätti uransa taiteilijana, jotta voisi hoitaa lapsia iltaisin ja viikonloppuisin, kun vaimo oli töissä. Vasta myöhemmin Seela tajusi, kuinka hieno liitto heillä oli.

Näyttelijä Seela Sellan, 78, liitto aviomiehensä Eliksen kanssa kesti yli 30 vuotta. Me Naisten ja Loopin Olisinpa tiennyt -ohjelmassa vieraillut konkarinäyttelijä kertoo tajunneensa vasta miehensä kuoleman jälkeen, kuinka hyvä ja erityinen avioliitto kahdella taiteilijalla oli.

– Kuvittelin, että kaikkien avioliitto on sellaista. Jälkikäteen kuulin, että eihän se ollutkaan niin, hän kertoo.

– Vasta Eliksen kuoleman jälkeen tajusin, kuinka hyvä aviomies se oli ollut.

Kun Seela ja Elis saivat lapsia, arjen hoitaminen muuttui hankalaksi, sillä kumpikin oli töissä illat ja viikonloput. Kotiapulaisia ei ollut aina helppoa saada, joten lopulta Elis jätti uransa laulajana, jotta voisi hoitaa lapsia iltaisin.

– Istuimme ruokapöydässä ja Elis sanoi, että se on juttu niin, että sä olet meidän perheessä parempi taiteilija, joten hän yrittää jotain muuta ammattia, Seela muistelee.

Kaikki Olisinpa tiennyt -videot löydät TÄÄLTÄ.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...