Suosikkibloggaaja Didem Özgün valitsi sektion:
"Olen paitsi äiti myös nainen ja avovaimo", muotibloggaaja Didem Özgün sanoo. Kuva: Anna Huovinen
"Olen paitsi äiti myös nainen ja avovaimo", muotibloggaaja Didem Özgün sanoo. Kuva: Anna Huovinen

Didem vinkkaa, miten yhdistää äitiys ja naiseus: – Älkää naiset jääkö neljän seinän sisään, vaan lähtekää välillä dinnerille miehenne kanssa.

Pari vuotta sitten muotibloggaaja Didem Özgünin, 27, elämässä tapahtui isoja asioita. Sveitsiin miehensä Mikon, 38, töiden takia muuttaneesta Didemistä tuli äiti, ja vähän myöhemmin hän perusti oman muotiblogin.

Didemin raskaus sujui hyvin, ja koska Sveitsissä nainen saa päättää synnytystavasta, Didem päätyi sektioon.

– Olen tosi pienikokoinen ja pelkäsin siksi synnytystä. Voi kuulostaa itsekkäältä, mutten myöskään halunnut, että synnytys muuttaa vartaloani. Kuka nainen oikeasti haluaa, että paikat menevät? Didem toteaa suorasukaiseen tyyliinsä.

Lastentarhanopettajan opinnot kesken jättänyt Didem kertoo olevansa lapsirakas ihminen. Lucan synnyttyä hän joutui silti pohtimaan äitiyttään uudestaan.

– Alussa jouduin tekemään töitä sen asian kanssa, etten ehkä olekaan niin pullantuoksuinen äiti kuin olin kuvitellut.

– Olen erittäin rakastava ja annan kaikkeni Lucalle, höpsöttelen ja laulan, mutta tarvitsen aikaa itseni kanssa. Ennen Lucan syntymää elimme Mikon kanssa aika menevää ex tempore -elämää ja minulle oli selvää, että vaikka minusta oli tullut äiti, haluan viettää aikaa myös pelkästään aikuisessa seurassa ja mieheni kanssa. Olen äiti, mutta olen myös nainen ja avovaimo, ja haluan pitää kiinni naiseudestani, Didem kertoo.

Luca oli 1,5 kuukautta vanha, kun Didem ja Mikko lähtivät kahdestaan dinnerille ja jättivät hänet hoitoon. Didem on varma, että monet äidit väsyvät, koska unohtavat kokonaan itsensä.

– Jäädään neljän seinän sisälle ja sitten ihmetellään, miksi äiti voi huonosti, masentuu ja parisuhde kariutuu.

Blogi auki

Samoihin aikoihin Didemin mielessä muhi ajatus ammatinvaihdoksesta. Hän oli tajunnut, että lastenhoidon sijaan ammatti voisi löytyä oman intohimon eli muodin parista.

 


Didem muutti keväällä osittain takaisin Suomeen ja hän on ollut yllättynyt siitä, miten paljon kutsuja bloggaajalle satelee erilaisiin tilaisuuksiin. Kuva: Anna Huovinen

 

Bloggaamiseen häntä rohkaisi oma mies ja paras ystävä Stephanie, joka oli juuri käymässä Sveitsissä.

– Se oli yksi elämäni huippuhetkistä, kun pitkän sisäisen kamppailu jälkeen päätin, että nyt aloitan blogin. Minua jännitti niin, että itkin. Vaikka minulla oli visio päässäni, en ymmärrä kauheasti tietokoneista. Mutta pakko oli vaai ryhtyä hommiin, mistä olenkin erittäin ylpeä. Ekat kuvat tosin olivat postimerkin kokoisia, koska en osannut suurentaa niitä, Didem muistelee nauraen.

Blogin avulla Didem pystyi myös pitämään yhteyttä Suomessa asuviin ystäviinsä.

– Ihmiset voivat seurata kuulumisiani. Helsingissä piirit ovat pienet, ja nimeni oli entuudestaan tuttu monelle. Elämäni kiinnosti myös niitä, jotka vihaavat minua.

Didemiä harmittaa, että jotkut saavat hänestä blogin kautta ylimielisen kuvan, vaikka hän uskoo olevansa kaikkea muuta. Toisaalta hän tajuaa, ettei kaikkia voi miellyttää.

– Jos kirjoittaa blogia, pitää olla mielipiteitä. Mitäänsanomaton on tylsää. Ajattelen myös, että kaikki eivät vain ole mielenkiintoisia persoonia, että heidän elämänsä kiinnostaisi.

 


”Luksus ei tarkoita pelkkää materiaa. Saan nautintoa myös perheestä. Siitä, että saan rakastaa ja antaa ja tulla rakastetuksi”, Didem sanoo. Kuva: Anna Huovinen

 

 

By Didem -blogi löytyy My Cosmo -sivustolta, joka on osa Sanoma-konsernia.

Miksi Didem tykkää palvella miestään? Mitä feminismi Didemille tarkoittaa? Lue lisää Me Naisten numerosta 25–26/2015.

sussu

Suosikkibloggaaja Didem Özgün valitsi sektion: ”En halunnut, että synnytys muuttaa vartaloani”

Tällaisesta elämästä haaveilevien nuorten naisten kannattaa muistaa, että kotona olemisesta ei eläkettä kerry ja jos jää yhteisessä sopimuksella hoitamaan lasta kotiin, pitää pyytää puolisoa maksaman vapaaehtoista eläkevakuutusta. Myös se on hyvä muistaa, että uraa ei voi luoda itselleen myöhemmin tyhjästä, vaan sen eteen pitää nähdä vuosikausien työ. Samoin on hyvä miettiä, että millaisen mallin antaa omalle lapselleen ja pystyykö kehittämään itse itseään niin paljon, että on niin kiinnostava...
Lue kommentti
Sipsiborg

Suosikkibloggaaja Didem Özgün valitsi sektion: ”En halunnut, että synnytys muuttaa vartaloani”

Paikat palautuu täydellisesti ennallen yllättävänkin nopeasti. Ei kaikilla, mutta enemmistöllä. Vartaloltaan pienikään nainen ei välttämättä ole pieni alapäästään. Tosi lihasten palautumiseen saattaa joutua tekemään hieman työtä ja työnteko + hän... Ei varmaankaan toimi. Ei kukaan Teatterin VIP:ssä tunnelman takia pyöri.
Lue kommentti

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.