Johanna (vas.) sai melanoomadiagnoosin viime heinäkuussa. ”Olen seurannut pitkiä syöpätaisteluja, mutta Johannan sairaudella tuntui olevan alku ja loppu”, ystäväänsä tukenut Susan sanoo. Kuva: Liisa Valonen
Johanna (vas.) sai melanoomadiagnoosin viime heinäkuussa. ”Olen seurannut pitkiä syöpätaisteluja, mutta Johannan sairaudella tuntui olevan alku ja loppu”, ystäväänsä tukenut Susan sanoo. Kuva: Liisa Valonen

Johanna Hytin ja Susan Ahon ystävyyttä on koeteltu monessa rankassa paikassa. – Vastoinkäymiset ovat tehneet suhteestamme erityisen.

Kuunkuiskaajat tuli tutuksi koko kansalle vuoden 2010 euroviisuista, joissa he edustivat Suomea.

Työlki ellää -rallin laulaneet Susan Aho ja Johanna Hytti katosivat kuitenkin nopeasti julkisuudesta laulukilpailun jälkeen. Vuosien aikana heitä ovat koetelleet uupuminen, talousvaikeudet, astma ja syöpä, joissa kaikissa ystävykset ovat olleet toistensa tukena.

Melanoomadiagnoosin sai Johanna viime vuoden heinäkuussa.

– Kun kuulin, että kyseessä on syöpä, se tarkoitti minulle samaa kuin kuolema. Mietin, ketkä laulavat hautajaisissani ja mitä minulla on arkussa päälläni, Johanna kertoo.

Parin seuraavan kuukauden aikana tapahtui paljon: melanooma leikattiin ja pian sen jälkeen Johannan kaulasta poistettiin imusolmukkeita.  

”Säikähdin, kun kuulin, että Johannan syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin.”

Susan yritti tukea ystäväänsä kuuntelemalla.

– Säikähdin varsinkin, kun kuulin, että Johannan syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin. Onneksi kaikki tapahtui nopeasti, Susan kertoo.

Rahavaikeudet, ero ja uupumus

Vuoden 2010 viisuhuuman jälkeen duo painoi hommia täysillä. Molemmat kuuluivat Kuunkuiskaajien lisäksi useampaan bändiin, Susan esiintyi myös Nukketeatteri Sammossa ja kaiken huipuksi kaksikko työskenteli Himos Folkin taiteellisina johtajina euroviisuvuonna.

Levytyssopimusta ei syntynyt, vaikka Susan ja Johanna neuvottelivat siitä parin vuoden ajan viiden eri levy-yhtiön kanssa. Pari vuotta sitten ystävät olivat uuvuksissa. Yhteisen firman käynnistäminen takkuili, taloudelliset vaikeudet painoivat ja lisäksi Johannan parisuhde oli päättynyt.

Kun Susan joutui sairaalaan ja hengityskoneeseen astman takia, hän tajusi, ettei voi jatkaa samalla tavalla.

– Sairaalassa mietin vaihtoehtojani: haluanko istua täällä useammin vai muutanko jotakin elämässäni? Susan muistelee.

Johannan syöpädiagnoosi kaiken tämän jälkeen tuntuikin olevan liikaa.

– Koko ajanjakso on vaatinut hirveästi uskoa ja luottamusta, että jumalauta, me selviydytään sekä henkilökohtaisessa elämässä että Kuunkuiskaajina, Johanna sanoo.

Miten ystävykset selvisivät rankoista vuosistaan? Mitä he nyt ajattelevat musiikkialasta? Millä tavoin duo lopulta sai tehtyä uutuuslevynsä Revitty rakkaus? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 9/2016.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.