Helsinkiläinen Tara Byakko luo uraa Pariisissa ja nähdään pian Ranskan Muodin huipulle -ohjelmassa.
Helsinkiläinen Tara Byakko luo uraa Pariisissa ja nähdään pian Ranskan Muodin huipulle -ohjelmassa.

Helsinkiläinen Tara Lilith Byakko on vaatettanut muun muassa Kim Kardashianin ja työskennellyt Victoria Beckhamille. Nyt kansainvälinen muotiura saa lisää nostetta ranskalaistelevisiossa.

Amerikkalaisen muotisarjan Project Runwayn (Suomessa Muodin huipulle) ensimmäinen ranskalaisversio starttaa Ranskan televisiossa ensi viikolla. Projet Fashionissa kisaa myös helsinkiläinen Tara Byakko, jolla on jo nimeä Pariisin muotipiireissä.

– Sain ohjelman tuotannolta sähköpostitse kutsun osallistua kilpailuun. Sitä ei tarvinnut kauan miettiä. Sarjan erilaisissa hullunkurisissakin haasteissa sain päästää luovuuteni täysin irti! Ohjelma oli mieletön kokemus, Tara kertoo Me Naisille Pariisista.

Taran tyylissä sekoittuvat vanhojen muotitalojen haute couture -henki, armeijan univormut, punkkulttuuri ja dramaattiset historialliset puvut.

– Äitini on muotisuunnittelija, joka opetti minua jo lapsesta ilmaisemaan itseäni. Tyylini on kehittynyt vuosien mittaan, ja mallistoni ovat vähän kuin päiväkirjan sivuja. Olen räväkkä ja joukosta poikkeava persoona, joten tyylinikin on näyttävä. Mentorini tapaa sanoa, että olen ”poliittisesti epäkorrekti mutta aina elegantti”, Tara kuvailee.

Tara nimeää omiksi esikuvikseen vahvat naissuunnittelijat, jotka ovat onnistuneet luomaan uran miesten johtamassa muotimaailmassa.

Phoebe Philo, Miuccia Prada, Vivienne Westwood, Stella McCartney ja Carolina Herrera. Ihailen myös lahjakkaita suunnittelijoita elokuvan ja teatterin alalta, kuten Catherine Martin, Milena Canonero, Colleen Atwood ja tietenkin Eiko Ishiok, hän luettelee.

Eirasta maailmalle

Tara muutti Pariisiin heti lukion päätyttyä ja pääsi opiskelemaan arvostettuun muotisuunnittelukouluun Esmodiin.

– Suomi tuntui silloin pieneltä, ja minua kiinnosti luoda uraa maailmalla.

Mitä pidempään Tara on asunut ulkomailla, sitä vahvemmin hän on alkanut kiinnostua juuristaan. Nykyään hän hakee töihinsä inspiraatiota niin Kalevalasta kuin Karjalastakin.

– Paras apu koti-ikävään ovat perheen lähettämät paketit: ruisleipää, salmiakkia, lakkoja, Eino Leinon runoja ja Sofi Oksasen kirjoja.

Strutsinsulkia Kardashianille

Oman Tara Byakko -merkkinsä rinnalla Tara työskentelee freelance-suunnittelijana, kaavoittajana sekä stylistinä. Hän on tehnyt töitä muun muassa Alexander McQueenin, Roland Mouret’n ja Victoria Beckhamin muotitaloille akselilla Pariisi, Lontoo, Tokio.

– Heille töihin pääsy oli kovan työn ja arvostettujen opintojen ansiota. Varsinkin työskentely McQueenille oli dream come true! Hänen ateljeensa on täynnä lahjakkaita ammattilaisia.

McQueenilla Tara oli mukana tiimissä, joka muun muassa loi mittatilauspuvun Kim Kardashanille tämän Vogue-kuvauksiin Amerikassa.

– Puku peittyi strutsin sulista, joista jokainen ommeltiin yksitellen kiinni asuun, Tara kertoo.

– Työ tarkoittaa usein 12-tuntisia päivä, mutta valmiin luomuksennäkeminen on niin palkitseva tunne, ettei sitä voita mikään!

Ranskan Muodin huipulle eli Projet Fashion alkaa D8-kanavalla 3.3.

House of Tara Byakko Facebookissa

Instagramissa ja Twitterissä: @tarabyakko

Lue myös:

Oscareiden kaunein asu tehtiin 6 000 helmestä

Muotisuunnittelija tekee malliston masennuksestaan: ”Kävin läpi tosi vaikeita aikoja”

Nettikaupalla menestykseen: nainen myy 3 000 asustetta päivässä

Kaikki tietävät Suomen oman jäämiehen, F1-mestari Kimi Räikkösen. Mutta kuinka hyvin sinä hänet tunnet? Tee testi!

Jutun lähteenä käytetty 16.8. ilmestynyttä Kari Hotakaisen kirjoittamaa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa (Siltala).

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...