Pekka Myllykoski sai tietää syövästä viime vuoden lopulla. ”Se kaulakyhmy oli sitten syöpää, niin kuin vähän arvelinkin. Nielusta lähtöisin, levinnyt kaulan imusolmukkeisiin muttei ilmeisesti laajemmalle, periaatteessa siis täysin hoidettavissa”, muusikko kirjoitti bändinsä kotisivuilla. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä
Pekka Myllykoski sai tietää syövästä viime vuoden lopulla. ”Se kaulakyhmy oli sitten syöpää, niin kuin vähän arvelinkin. Nielusta lähtöisin, levinnyt kaulan imusolmukkeisiin muttei ilmeisesti laajemmalle, periaatteessa siis täysin hoidettavissa”, muusikko kirjoitti bändinsä kotisivuilla. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä

Freukkarit-muusikko Pekka Myllykosken viinalakko kesti 11 kuukautta.

Freud Marx Engels & Jungin laulaja Pekka Myllykosken, 55, tipatonta vuotta on seurattu Korkki kiinni -ohjelmassa. Ohjelman alussa Pekka kertoi juoneensa koko aikuisikänsä vähintään kymmenen annosta päivässä.

Hän on yrittänyt vuosien varralla vähentää alkoholinkäyttöään omin voimin, mutta tuloksetta. Siksi Pekka aloitti tipattoman vuotensa katkolta.

Ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, että Pekan tipaton vuosi 2014 sujui yllättävän hyvin. Tosin se katkesi marraskuussa, kun muusikolla todettiin syöpä.

– On myönnettävä, että alkuviikosta tuli ajatus, että perhana kyllä mä nyt otan niin, että menee pikkasen hiprakan puolelle. Otin sitten muutaman hyvän laatuviskin ja olutta päälle. Täytyyhän tätä (syöpää) päästä käyttämään tekosyynä edes yhtenä iltana, mutta siihen se sitten jäikin. Ehkä tämä annetaan minulle anteeksi, Pekka kertoo jaksossa.

Yllättyi itsekin pitkästä tipattomasta

Ohjelmaan lähtiessään Pekka ei uskonut, että pystyisi olemaan pitkään juomatta. Hän kertoo olevansa iloisesti yllättynyt, että viinalakkoa kesti lähes koko vuoden.

– Tää on tehnyt mulle hyvää. On mussakin sellaista tahdonvoimaa, enkä ole ihan sellainen kuin luulin olevani. Eivät asiat ole niin ennaltamäärättyjä, että mä oon nyt tämmönen enkä voi sille mitään. Ehkä mä jotain voinkin, Pekka miettii viimeisessä jaksossa.

Pekan lisäksi vuonna 2014 kuvatussa ohjelmassa on seurattu näyttelijä Susanna Indrénin, muotitoimittaja Jaakko Selinin, Lapinlahden linnut -muusikko Timo Erängön sekä yrittäjäpariskunta Heidi ja Jouni Talaksen tipatonta vuotta.

Viimeinen Korkki kiinni -jakso TV1:llä ti klo 21.00.

Lue myös:

Freukkarit-solisti juo vähintän 10 alkoholiannosta päivässä – miten käy vuoden tipattoman?

Alkoholin jättänyt Susanna Indrén: ”Samppanjaa kului pullo illassa”

Tommi Liimatainen: Tästä syystä lopetin alkoholinkäytön

Lapinlahden linnut -muusikko sitoutui vuodeksi tipattomalle – ratkesi ryyppäämään

Otsikkoa muokattu klo 13.12.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.