Korkki kiinni -ohjelmaan mukaan lähtenyt Lapinlahden linnut -yhtyeen Timo Eränkö ei pystynyt olemaan vuotta ilman alkoholia.

Lapinlahden linnut -yhtyeen Timo Eränkö nähdään parhaillaan Korkki kiinni -ohjelmassa, jossa seurataan kuuden ihmisen elämää ilman alkoholia. Kaikki yrittivät olla vuoden juomatta.

Timo kertoi Radio Rockilla, ettei täysin onnistunut tavoitteessaan.

– Olin muuten viime vuoden selvin päin, paitsi että sattui pieni katastrofi. Menin kymmeneksi päiväksi kirjoittamaan Berliiniin ja silloin repesi pahemman kerran, Timo tunnusti radiokanavalla.

Timon lisäksi ohjelmassa seurataan muotitoimittaja Jaakko Selinin, näyttelijä Susanna Indrénin, Freud Marx Engels & Jungin laulajan Pekka Myllykosken ja yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talaksen ja Jonni Talaksen tipatonta vuotta.

Tiistaina esitetyssä ensimmäisessä jaksossa selvisi, että yrittäjäpariskunnalla oli käytössään viinakortti. Se tarkoitti sitä, että he saivat juoda vuoden aikana kerran alkoholia, jos ilmoittivat siitä etukäteen tuotantoyhtiölle.

Timon mukaan hänelle ei tällaista mahdollisuutta tarjottu.

– Mulle ei siitä kortista ilmoitettu, mutta mä olin tehnyt sen päätöksen itsekseni. Kerroin siitä myös niille (tuotantoyhtiölle), että jos mua huvittaa, voi tulla semmonen retkahdus.

Timon mukaan lähes kokonaan raitis vuosi teki hänelle hyvää. Hän ei luopunut vakiintuneista tavoistaan, kuten kantakapakassa käynnistä, vaan istui siellä tavalliseen tapaansa kirjoittamassa laulunsanoja. Tuopin tilalla oli vaan kahvikuppi tai limsapullo.

– Dokaaminenhan on kiva juttu, mutta jos se alkaa invalidisoida ihmistä ja tulee työkyvytön, se on pirun huono juttu. Mä olen tuurijuoppo. En ole mikään lipittelijä, vaan kun otan, niin mä todella otan. Voin suositella raittiutta, koska se tuo koko ajan uusia kiksejä: sellaisia hajuja ja värejä lapsuudesta, jotka ovat kadonneet.

Korkki kiinni ohjelma TV1:llä tiistaisin klo 21.

Lue myös:

Suomalaismuusikko juo vähintään 10 alkoholiannosta päivässä – miten käy tipattoman?

Alkoholin jättänyt Susanna Indrén: ”Samppanjaa kului pullo illassa”

Raitistunut Veeti Kallio: ”Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia”

Samuli Edelmann alkoholismista: ”Vikat vuodet olivat aika surullisia”

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.