”Ei ole juopon elämä kivaa”, Pekka Myllykoski sanoi Korkki kiinni -ohjelman avausjaksossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä
”Ei ole juopon elämä kivaa”, Pekka Myllykoski sanoi Korkki kiinni -ohjelman avausjaksossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä

Freukkareiden laulaja Pekka Myllykoski on yrittänyt elää vuoden ilman alkoholia. Muusikon tipatonta seurataan Korkki kiinni -ohjelmassa.

Freud Marx Engels & Jungin laulaja Pekka Myllykoskella, 55, on ollut rankka elämänmuutos. Hän on mukana TV1:n Korkki kiinni -ohjelmassa, jossa seurataan kuuden ihmisen elämää ilman alkoholia. Kaikki yrittävät olla vuoden juomatta. Pekan tipaton alkoi katkolta, jossa hän on ollut aikaisemminkin.

– Silloin kun mä menin ensimmäistä kertaa katkolle, se oli yksi mun elämäni hienoimmista päätöksistä, vaikka kynnys katkolle lähtemiseen on korkea. Olen koittanut vähentää alkoholinkäyttöä, mutta se ei näytä onnistuvan. Kun ei pääse alle sen kymmenen annoksen päivässä, Pekka kertoi ohjelman ensimmäisessä jaksossa, joka on kuvattu vuodenvaihteessa 2014.

Yksi syy Pekan tipattomaan on se, että hänen bändikaverinsa eivät enää jaksa solistin juomista. Hän on saanut bändikavereilta ukaasin: jos juominen ei lopu, Pekka erotetaan bändistä.

– Hän ei osaa olla ilman eikä tajua, mitä se tekee. Se klassinen itsepetoksen määrä voi olla ihan uskomaton äärimmäisen fiksullakin ihmisellä, bändikaveri Arto Pajukallio kertoi jaksossa.

Pekan mukaan hän on juonut päivittäin koko aikuisikänsä.

– Kyllä tässä nyt jotenkin yritetään sinnitellä, mutta mun olis todellakin hyvä lopettaa kaljan kittaaminen vähintään vuodeksi ja sen jälkeen voi katsoa vähän pidempään. Ei ole kivaa juopon elämä, hän kertoi ennen katkolle lähtemistä.

Pekan lisäksi ohjelmassa seurataan muotitoimittaja Jaakko Selinin, näyttelijä Susanna Indrénin, Lapinlahden linnut -yhtyeen muusikon Timo Erängön ja yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talaksen ja Jouni Talaksen tipatonta vuotta.

Korkki kiinni TV1:lla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

Alkoholin jättänyt Susanna Indrén: ”Samppanjaa kului pullo illassa”

Raitistunut Veeti Kallio: ”Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia”

Samuli Edelmann alkoholismista: ”Vikat vuodet olivat aika surullisia”