”Ei ole juopon elämä kivaa”, Pekka Myllykoski sanoi Korkki kiinni -ohjelman avausjaksossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä
”Ei ole juopon elämä kivaa”, Pekka Myllykoski sanoi Korkki kiinni -ohjelman avausjaksossa. Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä

Freukkareiden laulaja Pekka Myllykoski on yrittänyt elää vuoden ilman alkoholia. Muusikon tipatonta seurataan Korkki kiinni -ohjelmassa.

Freud Marx Engels & Jungin laulaja Pekka Myllykoskella, 55, on ollut rankka elämänmuutos. Hän on mukana TV1:n Korkki kiinni -ohjelmassa, jossa seurataan kuuden ihmisen elämää ilman alkoholia. Kaikki yrittävät olla vuoden juomatta. Pekan tipaton alkoi katkolta, jossa hän on ollut aikaisemminkin.

– Silloin kun mä menin ensimmäistä kertaa katkolle, se oli yksi mun elämäni hienoimmista päätöksistä, vaikka kynnys katkolle lähtemiseen on korkea. Olen koittanut vähentää alkoholinkäyttöä, mutta se ei näytä onnistuvan. Kun ei pääse alle sen kymmenen annoksen päivässä, Pekka kertoi ohjelman ensimmäisessä jaksossa, joka on kuvattu vuodenvaihteessa 2014.

Yksi syy Pekan tipattomaan on se, että hänen bändikaverinsa eivät enää jaksa solistin juomista. Hän on saanut bändikavereilta ukaasin: jos juominen ei lopu, Pekka erotetaan bändistä.

– Hän ei osaa olla ilman eikä tajua, mitä se tekee. Se klassinen itsepetoksen määrä voi olla ihan uskomaton äärimmäisen fiksullakin ihmisellä, bändikaveri Arto Pajukallio kertoi jaksossa.

Pekan mukaan hän on juonut päivittäin koko aikuisikänsä.

– Kyllä tässä nyt jotenkin yritetään sinnitellä, mutta mun olis todellakin hyvä lopettaa kaljan kittaaminen vähintään vuodeksi ja sen jälkeen voi katsoa vähän pidempään. Ei ole kivaa juopon elämä, hän kertoi ennen katkolle lähtemistä.

Pekan lisäksi ohjelmassa seurataan muotitoimittaja Jaakko Selinin, näyttelijä Susanna Indrénin, Lapinlahden linnut -yhtyeen muusikon Timo Erängön ja yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talaksen ja Jouni Talaksen tipatonta vuotta.

Korkki kiinni TV1:lla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

Alkoholin jättänyt Susanna Indrén: ”Samppanjaa kului pullo illassa”

Raitistunut Veeti Kallio: ”Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia”

Samuli Edelmann alkoholismista: ”Vikat vuodet olivat aika surullisia”

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...