Sara Maria Forsbergin kieli ja äänihuulet taipuvat mitä ihmeellisempiin mongerruksiin. Kuvakaappaus: Smoukahontas Official - Youtube
Sara Maria Forsbergin kieli ja äänihuulet taipuvat mitä ihmeellisempiin mongerruksiin. Kuvakaappaus: Smoukahontas Official - Youtube

Youtube-julkkis Sara Maria Forsbergin uusi manageri vakuuttaa, ettei 19-vuotias pietarsaarelainen ole osa minkään yrityksen markkinointikampanjaa.

Suomalainen "kielinainen", pietarsaarelainen Sara, on saanut kaksi manageria. 19-vuotiasta Youtube-julkkista revitään joka suuntaan, minkä takia nuoren naisen asioita hoitavat nyt valokuvaaja Jere Hietala sekä Deep Insight -yhtyeen kitaristi ja Fullsteam levy-yhtiön toinen perustaja Johannes Ylinen.

– Johannes on itse asiassa Saran eno ja hyvä ystäväni. Fiilistelin yksi päivä hänelle Saran lahjakkuutta. Kysyin Johannekselta, miten tyttö meinaa pärjätä. Lopulta päädyimme auttamaan ja manageroimaan Saraa, sillä emme halua, että nuorta naista käytetään hyväksi. Lisäksi haluamme auttaa häntä tekemään toiminnasta ammattimaisempaa, Hietala kertoo.

Hietala uskoo, että hän ja Ylinen voivat auttaa Saraa, sillä molemmilla on mediasta ja markkinoinnista kokemusta. Hietala on kuvannut useita maailmantähtiä, kuten räppäri 50 Centiä, Kimi Räikköstä, Conan O'Briania sekä NHL- ja NBA-pelaajia. Lisäksi Hietala voitti juuri Emma-patsaan Cheekin Timantit on ikuisia -videosta, jonka hän on ohjannut.

Nerokasta markkinointia?

Jotkut ovat epäilleet, onko Sara osa jonkin yrityksen nerokasta nettimarkkinointikampanjaa.

– Ei ole. Tai jos on, niin sitten muakin on kusetettu, Hietala vakuuttaa.

Youtubessa Smoukahontas-nimeä käyttävästä Sarasta tuli viime viikolla hetkessä tunnettu, kun hänen Youtube-videotaan What Languages Sound Like katsottiin kolmen päivän aikana yli 2,3 miljoonaa kertaa. Viikossa sitä on katsottu jo yli 7 miljoonaa kertaa. Videossa Sara havainnollistaa siansaksaksi, miltä eri kielet hänestä kuulostavat.

Sunnuntaina selvisi, että Saralla ei ole ainoastaan loistava kielipää, vaan hän osaa myös laulaa. One girl, 14 Genres -video sai parissa päivässä lähes puoli miljoonaa katsojaa.

Lue myös:

Suomalaisen vloggaajan siansaksavideosta tuli nettihitti

Kaikki vonkaavat nyt suomalaista kielinaista – jopa Joseph Gordon-Levitt fanittaa

Suomalainen kielinainen Sara jatkaa maailmanvalloistustaan – tällä kertaa laulaen!

Saran managereista kertoi ensimmäisenä Nyt.fi

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski löysi puolisonsa yhteisten ystävien kautta. – Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii.

Olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, on valinnut kahden kodin taktiikan puolisonsa, valmentaja Tommi Pärmäkosken, 34, kanssa. Omakotitalo pohjalaismaisemissa Kuortaneella on avioparin ykköskoti, ja asunto Lahdessa toimii kaupunkikämppänä. Novascotiannoutaja Carla kulkee sujuvasti mukana molemmissa.

Krista matkustaa 250 päivää vuodessa, mutta Tommin työt keskittyvät nykyään enimmäkseen Suomeen hänen jätettyään pestinsä F1-kuljettaja Sebastian Vettelin kuntovalmentajana.

– Minulla ei ollut osuutta siihen päätökseen, Krista heittää.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta.

– Kaverimme taisivat tunnistaa, että olisimme sopiva mätsi. Asiat etenivät nopeasti tutustumisemme jälkeen.

Nyt Tommi vastaa Kristan voimavalmennuksesta ja yrittää välillä ehtiä mukaan harjoitusmatkoille. Silti pitkiin erojaksoihin on ollut pakko tottua.

– Nooh, siinä pysyy suhde tuoreena, Krista vitsailee ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Kyllä ikävä ja yksinäisyys ovat iso haaste. Minulla on hyvä tilanne, koska Tommi kannustaa ja ymmärtää, mitä työni vaatii. Puolisoni ei ole koskaan painostanut, että tule jo kotiin sieltä.

Mitä Krista kertoo perhesuunnitelmistaan? Miksi hän oli vähällä lopettaa uransa? Lue Kristan koko haastattelu uusimmasta Me Naisista 16/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Maria Veitola muistelee kirjassaan, miten vaikeaa oli saada omat vanhemmat ymmärtämään, että kaikki hänen kaverinsa laihduttivat amfetamiinilla ja Nutriletilla.

Toimittaja Maria Veitola, 45, muistelee uutuuskirjassaan Veitola päihteidenhuuruista nuoruuttaan. Hän kirjoittaa, miten ihanaa 21-vuotiaana oli, kun elämä oli ”pelkkää nousua” ja ”hetkessä elämistä”.

– Joka ilta oli täynnä absurdeja tapahtumia ja hassuja ihmiskontakteja. Minä lörpöttelin ja tanssin niin, että mekot repesivät päältäni ja kengät hävisivät. Mennään yhdelle saattoi venyä kolmipäiväiseksi seikkailuksi, Veitola kirjoittaa.

”Olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen.”

Hän huomasi kuitenkin jossain vaiheessa, että kaikkeen kyllästyy. Klubeilla naamat kävivät tutuiksi, ja bileiden jälkeen yhä useammin tuntui ontolta. 

– Aina välillä minulla on ikävä sitä huumaavaa ja hasardia tunnetta, jonka muistan vanhoilta ajoilta. Sitä tunnetta ostaisin itselleni, jos voisin. Mutta sitä tunnetta en kyllä ostais, kun olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen eikä ole ketään kenelle voisin sanoa: ”Auta. Musta tuntuu, että mä joko sekoan tai kuolen”, Veitola kirjoittaa.

”Söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki.”

Amfetamiinilla ja Nutriletilla laihduttaminen ei ollut epätavallista

Hän muistelee myös erästä reissua Saimaan-mökille vanhempiensa kanssa. Ennen sitä Veitola oli ollut juhlimassa pari päivää putkeen.

– Siellä tutussa mökkisaaren metsässä mustikanvarvut muuttuivat väriseväksi ja hehkuvaksi sotkuksi ja tuntui siltä kuin metsä olisi halunnut imaista mut sisäänsä. Rämmin sieltä metsästä ulos ja itkin holtittomasti.

– Kerroin vanhemmille, että tämä johtuu siitä, kun söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki enkä oo paljon sen jälkeen nukkunut. Äiti ja isä oli kamalan järkyttyneitä, huolissaan ja vihaisia. – – On vaikea saada heitä ymmärtämään, että hei, ei tässä oo mitään ihmeellistä, kaikki mun kaverit laihduttavat amfetamiinilla ja Nutriletilla, se on ihan tavallista.

”Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn.”

Veitola kirjoittaa, että sekä hän itse että hänen ystävänsä elivät parikymppisinä vaihetta, jolloin arki ei välillä riittänyt ja välillä se oli liikaa.

– Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn. Tai eihän niitä tunteita käsitelty. Ne herätettiin, voimistettiin tai turrutettiin. – – Mutta onko mitään surullisempaa fiilistä kuin etsiä jonkun klubin vessan kiiltäviltä pinnoilta, että olisiko jollain jäänyt sinne joku murunen jotain valkoista.

Veitolan mukaan hänen oma päihdetoleranssinsa oli hänen onnekseen niin onneton, että hän itse oli usein se, joka huolehti muista. 

Maria Veitola: Veitola (Johnny Kniga, kirja on juuri ilmestynyt)