Maaretta Tukiainen. Kuva: Panu Pälviä
Maaretta Tukiainen. Kuva: Panu Pälviä

Life coach Maaretta Tukiaisen ensimmäinen kirjoitus suositulla Huffington Post -sivustolla julkaistiin tänään.

Life coach ja kirjailija Maaretta Tukiaisen viisaudet eivät ole enää vain Suomen voimavara. Maaretan ensimmäinen blogikirjoitus suositulla yhdysvaltalaisella Huffington Post -sivustolla julkaistiin torstaina 20. maaliskuuta. Kirjoituksessa Maaretta kertoo entisestä työstään Subin kanavajohtajana, sisäisistä voimavaroista ja menestyksestä.

Maaretta kertoo päätyneensä kirjoittamaan menestystä käsittelevän Success Is Abundance Within -kirjoituksen sähköpostiteltuaan Huffington Post -sivuston perustajan Arianna Huffingtonin kanssa.

– Etsimme New.me-yrityksemme videokursseille kiinnostavia kouluttajia ja puhujia Wisdom 2.0 -seminaarista San Franciscosta. Olin ottanut Ariannaan yhteyttä ennen seminaaria, mutta emme ehtineet tavata sen aikana. Hän lähetti minulle seminaarin jälkeen sähköpostia ja halusi kuulla, miten minä määrittelen menestyksen, Maaretta selittää.

Menestyksen määritelmästä syntyi tänään julkaistu blogikirjoitus, jolle Maaretta lupaa jatkoa.

Lue Maaretan blogikirjoitus Huffington Postissa täällä.

Maaretan lisäksi myös suomalainen toimittaja Tanja Aitamurto on kirjoittanut Huffington Postiin.

Arianna Huffingtonin menestystä käsittelevä kirja Thrive ilmestyy 25. maaliskuuta.

Kuinka saada karismaa?

Maaretan kirja Egosta ­fantasmagoon – Tie karismaattiseen itseesi ilmestyi lokakuussa 2013. Kysyimme tuolloin, miten omaa karismaansa voi kasvattaa. Tällaiset ohjeet saimme.

– Kannattaa uskaltaa myöntää todelliset tunteensa ja miettiä, mikä estää astumasta esiin. Kun tietää kuka on ja kuuntelee muita, pystyy olemaan läsnä. Läsnäolon kyky on olennainen osa karismaa. Läsnäolevien ­ihmisten välille syntyy helpommin aito ja merkityksellinen yhteys ja tunne siitä, että ollaan samalla aaltopituudella.

Lue myös:

Elämäntapavalmentaja Katri Manninen: Näin tiedät tehneesi oikean ratkaisun

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!