Maaretta Tukiainen. Kuva: Panu Pälviä
Maaretta Tukiainen. Kuva: Panu Pälviä

Life coach Maaretta Tukiaisen ensimmäinen kirjoitus suositulla Huffington Post -sivustolla julkaistiin tänään.

Life coach ja kirjailija Maaretta Tukiaisen viisaudet eivät ole enää vain Suomen voimavara. Maaretan ensimmäinen blogikirjoitus suositulla yhdysvaltalaisella Huffington Post -sivustolla julkaistiin torstaina 20. maaliskuuta. Kirjoituksessa Maaretta kertoo entisestä työstään Subin kanavajohtajana, sisäisistä voimavaroista ja menestyksestä.

Maaretta kertoo päätyneensä kirjoittamaan menestystä käsittelevän Success Is Abundance Within -kirjoituksen sähköpostiteltuaan Huffington Post -sivuston perustajan Arianna Huffingtonin kanssa.

– Etsimme New.me-yrityksemme videokursseille kiinnostavia kouluttajia ja puhujia Wisdom 2.0 -seminaarista San Franciscosta. Olin ottanut Ariannaan yhteyttä ennen seminaaria, mutta emme ehtineet tavata sen aikana. Hän lähetti minulle seminaarin jälkeen sähköpostia ja halusi kuulla, miten minä määrittelen menestyksen, Maaretta selittää.

Menestyksen määritelmästä syntyi tänään julkaistu blogikirjoitus, jolle Maaretta lupaa jatkoa.

Lue Maaretan blogikirjoitus Huffington Postissa täällä.

Maaretan lisäksi myös suomalainen toimittaja Tanja Aitamurto on kirjoittanut Huffington Postiin.

Arianna Huffingtonin menestystä käsittelevä kirja Thrive ilmestyy 25. maaliskuuta.

Kuinka saada karismaa?

Maaretan kirja Egosta ­fantasmagoon – Tie karismaattiseen itseesi ilmestyi lokakuussa 2013. Kysyimme tuolloin, miten omaa karismaansa voi kasvattaa. Tällaiset ohjeet saimme.

– Kannattaa uskaltaa myöntää todelliset tunteensa ja miettiä, mikä estää astumasta esiin. Kun tietää kuka on ja kuuntelee muita, pystyy olemaan läsnä. Läsnäolon kyky on olennainen osa karismaa. Läsnäolevien ­ihmisten välille syntyy helpommin aito ja merkityksellinen yhteys ja tunne siitä, että ollaan samalla aaltopituudella.

Lue myös:

Elämäntapavalmentaja Katri Manninen: Näin tiedät tehneesi oikean ratkaisun

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...