Ninja Sarasalo haluaa korostaa muotojaan. – Minulla on pyöreä pylly, isot rinnat ja kapea vyötärö. Niiden kuuluukin näkyä.

Kansainvälistä uraa 2000-luvun alussa luonut ex-huippumalli Ninja Sarasalo, 32, komeilee uuden, kurvikkaille naisille suunnatun, suomalaisen Excuse My BonBon -vaatemerkin keulakasvona.

Kuopiolaisen vaatetussuunnitelijan Sari Hirvosen luoma vaatemerkki lupaa tarjota naisellisia vaatteita kokoa 40–50 oleville kurvikkaille naisille.

– Suurin osa naisista edustaa muuta kokoa kuin 32. Olen itse huomannut, että kauniita vaatteita on vaikeampi löytää, jos on kurvikkaampi. Uskon, että tänä päivänä tällaisille asioille on enemmän kysyntää kuin tarjontaa, Ninja sanoo.

Omalla kohdallaan Ninja sanoo törmäävänsä kurvien aiheuttamiin ongelmiin lähinnä isojen vaateketjujen valikoimien kanssa, joista ei välttämättä löydy omaa kokoa.

– Korostan muotojani, en piilottele niitä. Minulla on pyöreä pylly, isot rinnat ja kapea vyötärö. Niiden kuuluukin näkyä. Meidän naisten pitäisi olla ylpeitä siitä, mitä ja millaisia me olemme.

Sana XL-malli särähtää Ninjan korvaan.

– Ihmisiä ei pitäisi määritellä koon perusteella. XL on sananakin out. En halua lokeroida itseäni. Olen kurvikas, naisellinen ja muodokas malli, joka edustaa 80 prosenttia maailman naisista. Luulen, että ihmiset ovat kyllästyneitä siihen naiskuvaan, joka maailmalta tuotavassa muodissa on yleensä edustettuna. Muodokas nainen on voimakkaampi kuin näännytetty nainen!

Ninja huomauttaa, ettei hänen tarkoituksenaan ole lähteä muuttamaan maailmaa. Sen sijaan hän haluaisi antaa meille naisille tunteen siitä, että olemme hyviä sellaisina kuin olemme: ei ole olemassa vain yhtä kokoa, jossa nainen on kaunis, seksikäs tai hyväksytty.

– Nautitaan itsestämme ja siitä, että olemme naisia – ja annetaan sen näkyä!

Lue myös:

Ninja Sarasalo on edelleen Suomen ainoa Gaultier-tyttö

Plusmalli tylyttää XL-muotia: Mallit ja mallinuket liian pieniä!

Ninja Sarasalo: ”Vauva on kaunis yllätys”

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.