Kymmenottelun olympiavoittaja Bruce Jenner vuonna 1982. Kuva: Reuters
Kymmenottelun olympiavoittaja Bruce Jenner vuonna 1982. Kuva: Reuters

Caitlyn Jennerin esiintyminen naisena rikkoi presidentti Obaman aiemman Twitter-ennätyksen.

Olympiavoittaja Bruce Jenner, 65, esiintyi eilen ensimmäistä kertaa julkisesti naisena Vanity Fair -lehden kannessa. Samalla hän kertoi uuden nimensä, joka on Caitlyn.

Kansikuva sai huikean vastaanoton. Se rikkoi jopa aiemmin presidentti Barack Obaman hallussaan pitämän, nopeimmin kasvaneen Twitter-tilin ennätyksen: Caitlyn Jenner ylitti miljoonan Twitter-seuraajan rajan vain neljä tuntia ja kolme minuuttia palveluun liittymisensä jälkeen. Tällä hetkellä hänellä on melkein kaksi miljoonaa seuraajaa.

Caitlyn ihmetteli ennätystään Twitterissä ja kiitti saamastaan tuesta – hehkutusta ja kannustusta on sadellut hänelle twiittitolkulla.

Myös presidentti Obama huomioi Caitlinin sukupuolenkorjauksen.

– Vaatii rohkeutta jakaa tarinasi, presidentti twiittasi ja lisäsi, että tarinalla on merkitystä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta.

Moni vertasi Caitlinia näyttelijä Jessica Langeen. Jessica kommentoi vertauksia The Daily Beastin haastattelussa.

– Oikeasti? Se on upeaa. Nyt minun pitää käydä katsomassa sitä kuvaa, Twitter-hehkutuksesta täysin tietämätön näyttelijä kertoi.

Lue myös:

Vanity Fairin kansi julki: olympiavoittaja Bruce Jenner esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti naisena

Kim Kardashianin isäpuoli, olympiasankari Bruce Jenner korjaa sukupuoltaan?

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.