Sting ja hänen vaimonsa Trudie Styler. Kuva: Reuters
Sting ja hänen vaimonsa Trudie Styler. Kuva: Reuters
Sting ja hänen vaimonsa Trudie Styler. Kuva: Reuters
Sting ja hänen vaimonsa Trudie Styler. Kuva: Reuters

Superrikkaat pelkäävät, että heidän lapsistaan kasvaa saamattomia. Esimerkiksi muusikkotähti Sting ei aio jättää miljooniaan jälkikasvulleen.

Maailman menestyneimpiin rocktähtiin kuuluva Sting, 62, kertoi Daily Mailin haastattelussa jättävänsä lapsensa lähes kokonaan vaille perintöä. Rokkari on päättänyt, että hänen kuusi lastaan eivät pääse käsiksi hänen rahoihinsa, vaan hän aikoo itse tuhlata ne.

– Heidän täytyy tehdä töitä. He tietävät sen, ja harvoin pyytävät minulta mitään, mitä todella arvostan ja kunnioitan. Tietysti tukisin heitä, jos he olisivat todella pulassa, Sting avautuu.

Sting kumoaa väitteet siitä, että hänen lapsensa olisivat syntyneet kultalusikka suussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Heille ei ole annettu paljon. Heillä on työmoraali, joka auttaa heitä menestymään omilla saavutuksillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noin 225 miljoonan euron omaisuus on yksistään rokkarin ja tämän näyttelijä-tuottajavaimon Trudie Stylerin humputeltavissa.

– Kulutamme kaiken, minkä tienaamme.

Sting ei ole yksin uhkakuvansa kanssa. The Telegraph uutisoi useiden multimiljonäärien pelkäävän, että heidän lapsistaan ei kasva tarpeeksi kunnianhimoisia ja toimeliaita. Asiasta kertoi myös Helsingin Sanomat.

Lakifirma Withersworldwiden teettämän tutkimuksen mukaan superrikkaiden suurin pelko on, etteivät heidän lapsensa viitsi nähdä vaivaa menestyäkseen elämässä. Tämän pelon ylittää vain huoli terveydentilan heikkenemisestä. The Meaning of Wealth in the 21st Century -selvitystä varten tehtiin kysely 4 500 henkilölle ja haastateltiin 16 perhettä Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista.

Stingin ohella myös muut julkkikset ovat kertoneet kannustavansa lapsiaan hankkimaan menestyksensä omin avuin. Muun muassa julkkiskokki Nigella Lawson ei aio taata lapsilleen taloudellista turvaa. Hänen mukaansa ihminen menee piloille, jos ei joudu näkemään vaivaa ansaitakseen.

Lue myös:

Pärjääkö ihminen peruspäivärahalla? Kokeilimme

Köyhä kokeili päivän luksuselämää

Sisältö jatkuu mainoksen alla