Stig eli Pasi Siitonen pyrkii aina asettamaan tavoitteensa korkealle. ”Haluan kokeilla, kuinka pitkälle rahkeeni riittävät. Jos vaikka saisin vielä joskus sen jäähalli­keikan ja tehtyä edes yhden biisin, joka jäisi elämään muutenkin kuin vain vuoden radiohittinä.” Kuva Karoliina Paatos
Stig eli Pasi Siitonen pyrkii aina asettamaan tavoitteensa korkealle. ”Haluan kokeilla, kuinka pitkälle rahkeeni riittävät. Jos vaikka saisin vielä joskus sen jäähalli­keikan ja tehtyä edes yhden biisin, joka jäisi elämään muutenkin kuin vain vuoden radiohittinä.” Kuva Karoliina Paatos

Tässä on Stig. Pelimies, joka laulaa pikkutuhmia lauluja. Mutta tässä on myös Pasi Siitonen, romantikko, jolle perhe on maailman tärkein asia. Loppujen lopuksi he eivät ole niin kaukana toisistaan.

Stig eli Siitosen Pasi, 35, on oikeasti ihan tavallinen Pasi Helsingin Hermannista. Hän saapuu haastatteluun vartin myöhässä, koska hänen pian nelivuotias poikansa ei suostunut pukemaan kalsareita ylleen. Stigin hieman röyhkeä ja sovinistinen olemus on poissa, ja tilalla on rauhallisesti puhuva ja lämpimästi hymyilevä perheenisä.

– Ennen Stig ja Pasi erosivat toisistaan todella paljon, mutta kuilu välillämme on pienentynyt koko ajan. Se on hyvä, sillä olisi raskasta vetää roolia kaiken aikaa.

Stigin pukeutumistyyli on lähentynyt Pasin tyyliä, Pasin persoona taas Stigin persoonaa.

– Minusta on tullut itsevarmempi ja olen päässyt eroon ujoudestani. Ainoa ero on siinä, että Stig on todella härski.

Ulkonäöllisesti alter egoksi muuttumiseen ei tarvita paljoa. Viikset Pasilla on ollut jo vuodesta 2004, ja lippiksiä hän käyttäisi muutenkin, kotona niitä on ainakin sata. Pasilla vain sattuu olemaan kapeasankaiset, ihan tavalliset silmä­lasit, Stigillä suuret kasaririllit.

– Hahmojen erillään pitäminen onnistuu näiden lasien avulla. Kun laitan ne päähäni, ihmiset tunnistavat minut ja tunnistan myös itse kumpi olen. En uskalla luopua lookistani, sillä pelkään, että suosioni on vain laseista ja viiksistä kiinni, Pasi nauraa.

Biisejä siivouskopissa

Stig pompsahti julkisuuteen vuonna 2011, kun hän tuli toiseksi Uuden Musiikin Kilpailussa Laululeija-kappaleellaan. Ajatus viisuihin osallistumisesta oli tuntunut Pasista jo muutaman vuoden vitsikkäältä idealta, mutta hän oli aina myöhästynyt karsintojen takarajoista. Nyt hän oli kuitenkin sinnikkään yrittämisen jälkeen saanut itselleen biisin: Paula Vesalan kirjoittaman kappaleen, jota oltiin alun perin tarjottu Idols-laulu­kilpailusta tutulle Lassi Valtoselle. Laulu­leijan kautta Stig löysi puolivahingossa musiikilleen uuden tyylilajin ja itselleen uuden stailin.

Sitä ennen Pasi oli ollut seitsemän vuoden ajan Stig Dogg, jenkkiräppäreitä parodioiva hahmo, jolla oli polviin asti ulottuva t-paita ja kaulassa rykelmä kaulakoruja.

– Innostuin roisista läpästä ja huumori­musiikista Edu Kehäkettusta ja Setä Koposta kuuntelemalla. Olin suunnitellut tuottavani ja kirjoittavani biisejä jollekin uudelle ja hyvälle artistille mutta huomasin, etten osaa kirjoittaa kuin huumorijuttuja. Minun piti luoda itselleni hahmo, että pystyin kirjoittamaan vapaasti, Pasi kertoo.

Ensimmäiset kappaleensa Pasi kirjoitti tauolla siivouskopissa. Hän työskenteli metrosiivoojana, tyhjenteli viisi tuntia päivässä roskiksia ja keräili banaaninkuoria maasta. Työpäivän jälkeen Pasi keskittyi musiikin tekemiseen ja hahmonsa luomiseen. Stig Dogg -nimi tarttui esikuvalta, jenkkiräppäri Nate Doggilta, Stig taas kuulosti tarpeeksi hölmöltä toimiakseen.

Pasi lopetti työnsä siivoojana ja teki Stig Doggina kaksi levyä, kunnes kyllästyi. Vitsin ymmärsi loppujen lopuksi vain pieni piiri, ja Pasi halusi saada enemmän kuulijoita ja turvata taloutensa. Kotona odottivat avovaimo ja pieni lapsi.

Ensimmäistä keikkaa varten Pasi lainasi isältään kasaririllit ja ajoi pois partansa.

– Kun katsoin itseäni peilistä lasit päässä ja viikset naamassa, ajattelin, että no niin, tässä on mieleen jäävä lookki!

– Pystyn nyt Stigillä ja kantrivivahteisella iskelmämusiikilla kantamaan korteni kekoon perheen toimeentulon puolesta. Elin pitkään kädestä suuhun opinto­tuen varassa, mutta nyt voimme lomailla ulkomailla ja suunnitella vihdoin oman asunnon hankkimista.

Huonot arvosanat puolisona

Pasi on ollut yhdessä av-alalla työskentelevän puolisonsa kanssa yhdeksän vuotta. Molemmat ovat saaneet rauhassa totutella julkisuuteen: siihen, että naiset viskelevät lavalle pikkuhousuja, tuntemattomat räpsivät heistä kuvia kaupassa ja nuoret miehet tulevat kaljatölkki kädessä juttelemaan kaupungilla. Yhteiset kesät vilahtavat ohi festarikeikkojen takia, ja levyä tehdessä Pasi katoaa usein omiin maailmoihinsa.

– Eivät muusikoiden parisuhteet ole tunnetusti sieltä helpoimmasta päästä. On välillä vaikeaa löytää aikaa parisuhteelle, ja myönnän, etten ole suoriutunut siitä parhain mahdollisin arvosanoin.

Pasi myöntää, että hänen alallaan asiat pyörivät usein vain muusikon navan ympärillä.

– Minäkin olen tottunut puhumaan aina omasta elämästäni ja tekemisistäni mutta yritän muistaa, etten ole perheessämme mikään tähti. On tärkeää muistaa tehdä pieniä asioita, kuten kysyä, miten toisen päivä meni.

Yhteistä aikaakin löytyy. Pariskunta pyrkii käymään kahdestaan usein elokuvissa, illallisilla ja ulkomaanmatkoillakin, ja Pasi kysyy puolisonsa mielipidettä esimerkiksi musiikkivideoista ja keikkavaatetuksesta.

– Arvostan hänen mielipiteitään suuresti. Aivan kuten Matti ja Teppo lauloivat, Stiginkin takana on nainen. Vaikka Stig luulee olevansa pelimies, pohjimmiltaan hän on silti romantikko. Aivan kuten minäkin.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 45/2013. Voit myös ostaa digilehden iPadillesi täältä.

Lue myös:

Muusikko Stig saa toisen lapsen: "Kyynel vierähti, kun näin ultraäänikuvan"

Stig eli Pasi Siitonen

■ Syntyi vuonna 1978 Helsingissä. Asuu Helsingin Hermannissa avovaimonsa ja 3,5-vuotiaan poikansa kanssa. Perheeseen syntyy toinen lapsi alkuvuodesta.

■ Teki musiikkia seitsemän vuoden ajan Stig Dogg -nimellä. Työskennellyt myös metro-, toimisto- ja koulusiivoojana.

■ Tehnyt Maria!-ohjelman sekä Märät säpikkäät -sarjan tunnusmusiikit.

■ Opiskelee Taide­teollisessa korkeakoulussa elokuva­äänisuunnittelua.

■ Julkaisi juuri neljännen Niks ja naks -albuminsa.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.