Miranda Kerr on ollut vuosia huippumallien tulokuningatar. Kuvat: MV-Photos
Miranda Kerr on ollut vuosia huippumallien tulokuningatar. Kuvat: MV-Photos

Miranda Kerr on maailman parhaiten palkatuimpia malleja, jota kiehtovat joogaaminen, kristallit ja Snapchat, jonka perustajan kanssa hän aikoo avioitua pian.

”Mielestäni naisten olisi hyvä sisäistää, ettei kaikkeen tarvitse pystyä eikä kaikkiin vaatimuksiin tarvitse vastata. Olen aika määrätietoinen ja määräilevä työssäni, joten kotona haluan ottaa naisellisemman roolin. Jos käyttäytyy kuin alfanaaras koko ajan, puolisolle ei jää tilaa olla mies parisuhteessa. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta miehet tuntevat olonsa tarpeellisiksi, kun heiltä pyydetään apua eikä nainen tee ja osaa kaikkea itse.”

Näin sanoi malli ja bisnesnainen Miranda Kerr The Edit -lehden haastattelussa neljä vuotta sitten.

Kommenttiin suhtauduttiin mediassa nihkeästi: sen tulkittiin olevan epätasa-arvoinen ja kannustavan naisia alistumaan avioliitossa perinteiseen rooliin, jossa mies vie ja nainen vikisee.

Sitä ylenkatsottiin, koska Miranda Kerr on tullut tunnetuksi erityisesti Victoria’s Secretin alusvaatemallina, eikä alusvaatemallilla perinteisesti saisi olla mitään sanottavaa mistään yhteiskunnallisesta.

Lisäksi vähän myöhemmin Kerr ja hänen silloinen aviomiehensä, näyttelijä Orlando Bloom, ilmoittivat olleensa jo kuukausia asumuserossa ja eroavansa virallisesti. Joten mikäs Kerr oli avioliittoneuvoja tarjoamaan.

Australialainen Miranda Kerr, 34, on yksi maailman tunnetuimmista ja eniten tienaavista malleista. Kansainvälinen talouslehti Forbes pitää maailman parhaiten palkatuimpien mallien tienesteistä vuosittain julkaistavaa, suurta huomiota nauttivaa listaa. Maailman 20 kauneinta, kuuminta, seksikkäintä ja mielettömintä myynninedistämispotentiaalinaista tienaa yhteensä noin 150 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi kymmenen parhaiten tienaavaa NHL-pelaajaa yltää lähes samaan summaan.

Mallintienesteihin lasketaan kuitenkin vain suoraan mallintöistä saadut palkkiot, ja Kerrillä on lisäksi muun muassa oma kosmetiikkamerkki Kora Organics.

Kaikenlaista hörhöä

Miranda Kerr aloitti uransa muutama päivä ennen 14-vuotissyntymäpäiviään. Sydneyn kupeessa lapsuutensa viettänyt Kerr lähetti australialaisen Dolly-tyttöjenlehden mallikilpailuun kuvansa, voitti ja esiintyi lehdessä muotikuvissa. Kerr oli heti melkoinen sensaatio, muttei pelkästään säkenöivän mallilahjakkuutensa ansiosta. Kuvia kritisoitiin pedofiilihoukuttimiksi, vaikka Kerr oli kuvissa neuletakki päällä ja hän itse muistutti aiheellisesti, että lehti on suunnattu nuorille tytöille, ei likaisille sedille.

Nykyään Kerr asuu Yhdysvalloissa. Hän on kiinnostunut joogasta, meditoinnista, luomuasioista, Dalai Lamasta ja kristalleista – kaikesta trendikkäästä ja vähän hörhöstä. Hän purskuttelee suussaan aamuisin kookosöljyä, menee jääkylmään suihkuun, jatkaa kookosöljyn purskuttelua ja syö sitten kulloisenkin muotiruokavalion mukaan.

– Minulla on aina omat eväät mukanani, koska en halua olla muiden armoilla syömisteni suhteen. Pilkon salaattiini kaikenlaisia kasviksia: pinaattia, rucolaa, kurkkua, avokadoa, retiisiä, kukkakaalia, oliiveja, persiljaa ja korianteria, ja kippaan päälle palan lohta. Otan myös omat teet mukaan termoksessa. Juuri nyt olen hulluna rooibosteehen, jota juon vuohenmaidon ja hunajatilkan kanssa, Kerr kertoi Harper’s Bazaar -lehdessä.

”Kristallisauvani on yksi tärkeimmistä esineistäni. ”

Kristallit ovat kovasti nouseva hurahduksen ala maailmalla. Niihin uskovat selittävät, että samalla lailla kuin positiivinen asenne elämään johtaa positiivisiin asioihin, myös kiviin voi suunnata positiivista energiaa, joka sitten vetää puoleensa hyviä asioita – ainakin kristallinmyyjien lompakkoa kohti.

– Kristallisauvani on yksi tärkeimmistä esineistäni. Siinä on vuorikristallia ja ruusukvartsia. Vuorikristalli muuttaa negatiivisen energian positiiviseksi, ruusukvartsi parantaa ja suojelee sydäntä, tasapainottaa tunteita ja suojelee stressiltä, Kerr selitti Voguessa.

Seksiä, seksiä

Kerr on seurustellut vuodesta 2015 Snapchatin perustajan Evan Spiegelin kanssa. He menivät viime syksynä kihloihin, ja häät ovat jossakin vaiheessa tänä vuonna.

Miranda kihlautui miljardööri Evan Spiegelin kanssa heinäkuussa 2016.
Miranda kihlautui miljardööri Evan Spiegelin kanssa heinäkuussa 2016.

Kerrillä on kuusivuotias lapsi Orlando Bloomin kanssa. Kerr on kertonut, kuinka hienosti hommat sujuvat uusperhekuviossa, johon kuului vuoden ajan myös myös Bloomin uusi naisystävä, laulaja Katy Perry.

Viime vuonna Evan järjesti Kerrille ”parhaan syntymäpäiväyllätyksen ikinä”.

– Hän oli reunustanut takapihallemme vievän polun kynttilöillä ja istuttanut polun päähän pajun. Paju on suosikkipuuni, koska filosofiani mukaan meidän kaikkien pitäisi olla kuin pajuja: kaikki luulevat, että myrskyssä pitäisi olla vahva kuin tammi, mutta paju on parempi, koska se taipuu ja antaa periksi, on hyvin joustava, Kerr kertoi.

”Käsivarteni ja vatsani näyttävät sitä paremmilta, mitä enemmän seksiä harrastan.”

The Times -lehden haastattelussa helmikuussa Kerr sanoi jälleen kerran jotakin, joka hämmensi hänen tekemisiään seuraavaa maailmaa. Hän alkoi kysellä toimittajalta, mitä ehkäisyä toimittaja käyttää, ja paljasti sitten, ettei hän käytä ehkäisyä, vaikkei toisaalta ole tekemässä lastakaan, koska Evan Spiegel on ”perinteinen” mies, joten he odottavat avioliittoon. Sanaa seksi ei mainittu suoraan, mutta siitä oli kyse.

Kolme vuotta sitten Kerr kertoi GQ-lehdelle huomanneensa, että hänen kroppansa on timmimmässä kunnossa silloin, kun hänellä on aktiivinen seksielämä.

– Käsivarteni ja vatsani näyttävät sitä paremmilta, mitä enemmän seksiä harrastan.

Kommentti saattoi olla tarkoin harkittu PR-temppu miehille suunnatussa, naisten seksikkyyksiä rankkaavassa aikakauslehdessä.

Miranda käyttää aktiivisesti miehensä perustamaa Snapchat-palvelua.
Miranda käyttää aktiivisesti miehensä perustamaa Snapchat-palvelua.

Kerr on vähintään yhtä lahjakas markkinointiammattilainen kuin mallikin. Hän ei käytä Facebookia – hän ”vihaa” sitä – koska Mark Zuckerbergin yritys kilpailee Snapchatin kanssa ja on yrittänyt myös ostaa sen. Toisaalta Kerrillä on Instagramissa yli miljoona seuraajaa, ja Instagram on nykyään samaa firmaa kuin Facebook.

– Olen ihan koukussa Snapchatiin, ja olisin, vaik­ken olisi Evanin kanssa, hän sanoi The Timesille.

Haastattelun aikoihin Facebook oli julkaisemassa omaa, Snapchatin kanssa samankaltaista lisäpalvelua, eikä idea miellyttänyt Kerriä.

– Eivätkö he voi keksiä mitään itse? Onko heidän varastettava puolisoni ideat? Jos suoraan kopioit toiselta jotakin, se ei ole mikään innovaatio.

Keskosten hyväksi

Miranda Kerr ei ole määritellyt itseään feministiksi, mutta hän on ollut kiinnostunut erilaisista naisten asemaa parantavista asioista. Hän on tehnyt yhteistyömalliston Mother-farkkumerkin kanssa ja lahjoittaa osan sen tuotoista sydneyläiselle naistensairaalalle, joka on erikoistunut keskosten hoitoon. Keskoset ovat Kerrin sydäntä lähellä, sillä hän itse syntyi keskosena.

Kerrillä on muutenkin hyväntekijän maine. Hän on esimerkiksi lahjoittanut 100 000 dollaria thaimaalaisten elefanttien suojeluun, promonnut lasten ja nuorten auttavaa puhelinta Australiassa ja pyytänyt Instagram-seuraajiaan lahjoittamaan rahaa, jotta sydänsairaudesta kärsivä venäläinen vauva pääsisi leikkaukseen.

Eivätkä Kerrin käsitykset sukupuolirooleistakaan enää ihan niin vanhanaikaisia ole. Häneltä kysyttiin hiljattain haastattelussa, mitkä hänen mielestään ovat kaikkein perustavimmat erot miesten ja naisten välillä.

– Ajattelen nykyään enemmänkin niin, että naisia ja miehiä pitäisi kohdella ennemmin yksilöinä kuin määritellä heitä sukupuoliroolien kautta, Kerr vastasi.

Lähteet: Styleblazer.com, The Forbes, Buzzfeed, Harper's Bazaar, Vogue, The Times, GQ, InStyle

Miranda Kerr

  • 34-vuotias malli ja oman kosmetiikkasarjansa Kora Organicsin perustaja ja toimitusjohtaja. Syntyi Australiassa ja voitti 13-vuotiaana teinilehti Dollyn mallikilpailun.
  • Tunnetaan etenkin alusvaatejätti Victoria’s Secretin ja H&M:n päämainoskasvona. Ollut vuosia maailman parhaiten tienaavia malleja.
  • Ollut naimisissa näyttelijä Orlando Bloomin kanssa, ja heillä on kuusivuotias lapsi. Tänä vuonna Kerr avioituu Snapchatin perustajan ja omistajan Evan Spiegelin kanssa.
– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti