Lapsi on presidentti Sauli Niinistölle kolmas ja Jenni Haukiolle ensimmäinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Lapsi on presidentti Sauli Niinistölle kolmas ja Jenni Haukiolle ensimmäinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Presidenttiparin uutinen perheenlisäyksestä kiinnosti niin paljon, että Tasavallan presidentin kanslian nettisivut kaatuivat. Somessa parille satelee onnitteluja.

Presidenttipari Sauli Niinistölle, 69, ja Jenni Haukiolle, 40, satelee onnitteluja sosiaalisessa. Lisäksi tasavallan presidentin kanslian nettisivut kaatuivat päivällä kävijäryntäyksen takia. Sauli Niinistön Facebook-sivuilla suurin osa kommentoijista on riemuinnut uutisesta. Postaus keräsi presidentin Facebook-sivuilla tunnissa yli 2000 kommenttia ja sitä jaettiin yli 600 kertaa.

– Voi miten 💕 Tätä olemme hiljaa odottaneet 💕 Rakkautta ja rukouksia 💕, eräs Niinistön seuraaja kommentoi.

–  Tuli aivan kylmät väreet! toinen kommentoija kirjoittaa.

– Aivan mahtava uutinen... olen niin onnellinen puolestanne, kolmas kommentoija riemuitsee.

”Jotenkin katseet ja eleet ovat jo enteilleet tätä ihanaa asiaa.”

Jotkut ovat nähneet perheenlisäysuutisessa jopa Suomi 100 -henkeä.

– Onpa oikea Suomen 100-vuotislahja. ONNEA!

– Onnea Presidenttiparille! Mukavaa saada lisää onnellisia ”kohtalotovereita”. Näin esimerkillisesti Suomen on hyvä aloittaa seuraava satavuotiskausi!

”Suomi saa oman prinsessan tai prinssin.”

Toiset taas ovat miettineet, että tavallaan Suomi saa nyt oman prinsessan tai prinssin.

– Onnea hurrjasti, Suomi saa oman prinsessan tai prinssin <3 Jotenkin katseet ja eleet ovat jo enteilleet tätä ihanaa asiaa.

Presidentin Facebook-sivuilla moni toivottelee myös siunausta. Ja jotkut jopa kertovat rukoilleensa presidenttiparille perheenlisäystä.

– Kiitos Herralle! Olen tätä itsekseni rukoillut, että saisivat perheenlisäystä.

Twitterissä uutisen ajankohtaa on myös kritisoitu. Jotkut ovat ihmetelleet presidenttiparin ajankohtaa ilmoittaa perheenlisäyksestä, sillä presidentinvaalit ovat tammikuussa 2018.

– Toisilla on vaalikirja, toisilla vaalivauva, A-P Röntynen twiittasi.

 

– Viimeistään tässä vaiheessa muiden ehdokkaiden peli on menetetty. Voitte yhtä hyvin mennä kotiin. #presidentinvaalit #vaalivauva, politiikan tutkija Erkka Railo twiittasi.

Myöhemmin Erkka Railo pahoitteli Twitterissä hashtägiä vaalivauva ja kertoi, ettei halunnut tällä väittää, että ajoitus olisi harkittu.

Laskettu aika helmikuussa 2018

Presidenttiparin lapsen laskettu aika on helmikuussa 2018. He kertoivat tiedotteessa, että lapsi on erittäin odotettu ja toivottu.

”Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä.”

– Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa, Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kertoivat tiedotteessa.

Tuleva lapsi on Haukiolle ensimmäinen ja Niinistölle kolmas. Pari meni naimisiin tammikuussa 2009.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: