Lapsi on presidentti Sauli Niinistölle kolmas ja Jenni Haukiolle ensimmäinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Lapsi on presidentti Sauli Niinistölle kolmas ja Jenni Haukiolle ensimmäinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Presidenttiparin uutinen perheenlisäyksestä kiinnosti niin paljon, että Tasavallan presidentin kanslian nettisivut kaatuivat. Somessa parille satelee onnitteluja.

Presidenttipari Sauli Niinistölle, 69, ja Jenni Haukiolle, 40, satelee onnitteluja sosiaalisessa. Lisäksi tasavallan presidentin kanslian nettisivut kaatuivat päivällä kävijäryntäyksen takia. Sauli Niinistön Facebook-sivuilla suurin osa kommentoijista on riemuinnut uutisesta. Postaus keräsi presidentin Facebook-sivuilla tunnissa yli 2000 kommenttia ja sitä jaettiin yli 600 kertaa.

– Voi miten 💕 Tätä olemme hiljaa odottaneet 💕 Rakkautta ja rukouksia 💕, eräs Niinistön seuraaja kommentoi.

–  Tuli aivan kylmät väreet! toinen kommentoija kirjoittaa.

– Aivan mahtava uutinen... olen niin onnellinen puolestanne, kolmas kommentoija riemuitsee.

”Jotenkin katseet ja eleet ovat jo enteilleet tätä ihanaa asiaa.”

Jotkut ovat nähneet perheenlisäysuutisessa jopa Suomi 100 -henkeä.

– Onpa oikea Suomen 100-vuotislahja. ONNEA!

– Onnea Presidenttiparille! Mukavaa saada lisää onnellisia ”kohtalotovereita”. Näin esimerkillisesti Suomen on hyvä aloittaa seuraava satavuotiskausi!

”Suomi saa oman prinsessan tai prinssin.”

Toiset taas ovat miettineet, että tavallaan Suomi saa nyt oman prinsessan tai prinssin.

– Onnea hurrjasti, Suomi saa oman prinsessan tai prinssin <3 Jotenkin katseet ja eleet ovat jo enteilleet tätä ihanaa asiaa.

Presidentin Facebook-sivuilla moni toivottelee myös siunausta. Ja jotkut jopa kertovat rukoilleensa presidenttiparille perheenlisäystä.

– Kiitos Herralle! Olen tätä itsekseni rukoillut, että saisivat perheenlisäystä.

Twitterissä uutisen ajankohtaa on myös kritisoitu. Jotkut ovat ihmetelleet presidenttiparin ajankohtaa ilmoittaa perheenlisäyksestä, sillä presidentinvaalit ovat tammikuussa 2018.

– Toisilla on vaalikirja, toisilla vaalivauva, A-P Röntynen twiittasi.

 

– Viimeistään tässä vaiheessa muiden ehdokkaiden peli on menetetty. Voitte yhtä hyvin mennä kotiin. #presidentinvaalit #vaalivauva, politiikan tutkija Erkka Railo twiittasi.

Myöhemmin Erkka Railo pahoitteli Twitterissä hashtägiä vaalivauva ja kertoi, ettei halunnut tällä väittää, että ajoitus olisi harkittu.

Laskettu aika helmikuussa 2018

Presidenttiparin lapsen laskettu aika on helmikuussa 2018. He kertoivat tiedotteessa, että lapsi on erittäin odotettu ja toivottu.

”Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä.”

– Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa, Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kertoivat tiedotteessa.

Tuleva lapsi on Haukiolle ensimmäinen ja Niinistölle kolmas. Pari meni naimisiin tammikuussa 2009.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti