Topi Latukka jätti postinjakajantyöt euroviisujen takia, mutta hänellä on  jo uusi työ. "Olen myyntineuvottelijana pienessä yrityksessä Seinäjoella, ja palaan töihin ensi viikolla. Onneksi se on joustavaa hommaa". Kuvat: Sony Music
Topi Latukka jätti postinjakajantyöt euroviisujen takia, mutta hänellä on jo uusi työ. "Olen myyntineuvottelijana pienessä yrityksessä Seinäjoella, ja palaan töihin ensi viikolla. Onneksi se on joustavaa hommaa". Kuvat: Sony Music

Sori tytöt ja pojat! Softenginen pojista kolme on varattuja, ja valitettavasti solisti Topi Latukka on yksi heistä.

– Hieman vielä härö olo.

Näin Softenginen solisti-kitaristi Topi Latukka, 20, kuvailee fiiliksiään vajaat kaksi vuorokautta euroviisufinaalin jälkeen.

Topilla ja neljällä muulla Softenginen jäsenellä riittää sulattelemista pitkäksi aikaa. He pääsivät edustamaan Suomea lähes puskista Kööpenhaminan viisuihin ja pärjäsivät finaalissa hienosti. Bändin 11.sija oli Suomen paras sitten Lordin vuoden 2006 voiton. Jos asiantuntijaraati olisi saanut päättää, sijoitus olisi ollut vieläkin korkeampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi bändiä on hehkuttanut niin Ruotsin kuuluisa viisusäveltäjä Fredrik Kempe kuin brittikoomikko Ricky Gervaiskin lähes kuudelle miljoonalle Twitter-seuraajalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ei tässä ole ehtinyt kaikkea sisäistää, niin hienoja juttuja on tapahtunut. Pelkästään euroviisuihin pääseminen oli niin siistiä, Topi kertoo.

Softenginen nuorista miehistä kolme viidestä on varattuja. Bändin uusi sinkku Yellow House ilmestyy Topin (toinen vas.) mukaan pian. "Toivomme, että se breikkaisi myös ulkomailla. Ainakin Saksassa ja Belgiassa on alustavasti oltu kiinnostuneita siitä."

"Suhde vakaalla pohjalla"

Musiikillisen hehkutuksen lisäksi nuoret, komeat ja lahjakkaat miehet ovat saaneet paljon treffipyyntöjä. Tällä hetkellä halutuin on Topi itse.

– Näin se taitaa olla. Varsinkin Twitter on aika tukossa treffipyynnöistä. Itse vasta opettelen Twitterin käyttöä, ja tällä hetkellä sinne tulee noin 20 uutta ilmoitusta kymmenessä sekunnissa.

Topi on mielissään huomiosta, ja vastailee fanien kysymyksiin kohteliaasti. Treffeille häntä on silti turha yrittää keplotella.

– Olen varattu, olen ollut jo pari vuotta, Topi kertoo.

Pakko silti kysyä: kestääkö suhde viisujen aloittaman hypen ja mahdollisen rokkitähteyden?

– Parisuhteeni kestää kyllä. Se on vakaalla pohjalla.

Lue myös:

Softenginen Topi Latukka jätti työnsä euroviisujen takia

Juhli euroviisuja kuin Conchita Wurst – nainen, meikkaa itsellesi feikkiparta

Cristal Snow Conchita Wurstista: "Tajusin, että olen ennakkoluuloinen"

Sisältö jatkuu mainoksen alla