Softengine esiintyy tänään semifinaalissa numerolla kahdeksan. Laulaja Topi Latukka kuvassa keskellä. Kuva: Sony Music
Softengine esiintyy tänään semifinaalissa numerolla kahdeksan. Laulaja Topi Latukka kuvassa keskellä. Kuva: Sony Music

Softenginen pojat vaihtoivat työn ja armeijan keikkailuun ja starailuun. Faniposti on saanut laulaja Topi Latukan kyyneliin.

Nyt peukut pystyyn! Softenginen pojat esiintyvät tänään Euroviisujen toisessa semifinaalissa Kööpenhaminassa Something Better -kappaleellaan.

Suomelle povataan kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla takuuvarmaa finaalipaikkaa, mutta viisuvoittajana Softengine ei silti keiku. Euroviisujen voittajasuosikeiksi ovat tänä vuonna kohonneet Armenia, Unkari, Azerbaidzan ja Ruotsi, jotka ovat jo lunastaneet finaalipaikkansa tunteikkailla balladeillaan.

Seinäjokelaista Softengineä ovat ylistäneet ainakin saksalaiset viisufanit ja norjalainen esikatseluraati. Norjassa biisiä kehuttiin jopa ”kertakaikkisen fantastiseksi.”

Ehkä rokki yllättää ja erottuu edukseen balladien keskeltä!

Vedätte Something Better -biisinne kohta 100 miljoonan katsojan edessä – tutiseeko puntti, laulaja Topi Latukka?

Katsojamäärä ei ole iskeytynyt tajuntaani millään, mutta ehkä se on vain hyvä. Olemme olleet Kööpenhaminassa muutenkin aika rauhallisin mielin. Päivät ovat olleet täynnä hulinaa, joten emme ole ehtineet hirveästi jännittää. Olemme antaneet haastatteluja ja leikkineet vähän staroja. Englannin puhuminen vain oli aika jäätävää aluksi. Vapaapäivinä olemme kierrelleet Köpiksessä, syöneet hyvin ja lenkkeilleet.

Brittiläinen Mirror-lehti vertasi teitä ”nuhaiseen Coldplay-bändiin”. Onko se kehu vai loukkaus?

Minulle se on ainakin kova kehu. Coldplay on iso vaikuttaja meille, joten on hienoa tulla verratuksi siihen.

Miten elämänne on muuttunut, kun voititte Uuden musiikin kilpailun?

Se muuttui aivan täysin. Minun piti lopettaa työni postissa, ja jouduimme kosketinsoittajamme Henkan kanssa lykkäämään armeijaan menoa. Voiton jälkeen elämämme on keskittynyt pelkästään bänditouhuun ja keikkailuun.

Kuinka sekaisin kotikaupunkinne Seinäjoki on ollut teistä?

Meillä on Seinäjoella aivan huikeat fanijoukot. He ovat tukeneet meitä ja olleet voitostamme ihan pähkinöinä. Kuitenkin vain muutama tyyppi on tullut kasvotusten juttelemaan – hekin baari-iltoina.

Millaisia yhteydenottoja olette saaneet faneiltanne?

Fanit ovat lähettäneet meille törkeän siistejä fanikortteja. Syntymäpäivänäni sain kortin, johon oli leikattu kannustavia lauseita sanomalehdistä. Melkein itku tuli, kun luin sitä. Saamme myös Facebook-viestejä ulkomaalaisilta faneilta, etenkin espanjalaisilta.

Kuinka moni teistä pojista on varattu?

Hetkonen, lasken… Kolme viidestä on varattu!

Eurovision Song Contest 2014: Semifinaali 2 TV2:lla klo 22.00.

Lue myös:

Yllättävä syy katsoa Euroviisuja - häntä et odottanut näkeväsi

Juhli Euroviisuja kuin Conchita Wurst – nainen, meikkaa itsellesi feikkiparta

Seinäjokelainen Softengine edustaa Suomea Euroviisuissa

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti