Sanna Stellanin laskettu aika on kevättalvella. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela
Sanna Stellanin laskettu aika on kevättalvella. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Sanna Stellan saa kolmannen lapsensa kevättalvella.

Siskonpeti-sarjan Sanna Stellan, 41, saa perheenlisäystä. Laskettu aika on kevättalvella.

– On ihanaa, kun yksi kolmasosa raskaudesta on takana, ja tästä uskaltaa jo puhua. Olen päässyt melko vähällä ja voinut kohtalaisen hyvin. Ainut, mikä vähän vaivaa, on kammottava väsymys ja tukkoisuus, Sanna kertoo.

Lapsi on Sannalle ja hänen miehelleen kolmas. Kaksi ensimmäistä lasta, nyt 6- ja 3-vuotiaat, Sanna on synnyttänyt ilman kivunlievitystä.

– Mulla ei ole synnytyksistä mitään kauhukertomuksia. Mulla on ollut kaksi tosi hyvää luomusynnytystä ilman kivunlievitystä. Olen pärjännyt hengitystekniikoiden, joogan ja  mielikuvaharjoitusten avulla. Mutta jokainen raskaus ja lapsi on yksilö eli en ole etukäteen suunnitellut, miten tällä kertaa toimin.

Ei varsinaista äitiyslomaa

Sanna ei ole suunnitellut pitävänsä varsinaista äitiyslomaa, sillä työt ajoittuvat muutenkin sopivasti. Helmikuulle asti Sanna näyttelee Miitta Sorvalin ja Pirjo Heikkilän kanssa Komediateatteri Arenan Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmässä Aleksanterin teatterissa ja Tampereen Teatterissa.  

– Tässä työssä on se hyvä, ettei ole ysistä viiteen duunia. Varmaan ensi syksynä tai sitten, kun vauva alkaa syödä kiinteää ruokaa, teen jo jotain pistokeikkoja.

Siskonpeti-sarjan kuvauksiin raskaus ei vaikuta, koska uudet jaksot on kuvattu jo puolisen vuotta sitten. Toisen kauden jaksot alkavat tänään torstaina Ylellä. Sannan mukaan sarjan tekijät (Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Krisse Salminen ja Anna Dahmann) aikovat kokoontua samalle sohvalle katsomaan ohjelmaa ja katsojien reaktioita.

– Nykyään on siistiä, kun sosiaalisesta mediasta saa välittömän palautteen.

Sanna sanoo, ettei Siskonpeti-porukalla ollut paineita tehdä toista kautta – osittain siksi, että ensimmäinen kausi oli niin suosittu.

– Kun on kerran onnistunut, niin tuli tunne, ettei ole mitään hätää.

Komiikassa aina joku katsoja pahoittaa mielensä, mutta sitä eivät tekijät kuulemma ajattele.

– Nillittäjät nillittää aina ja mielensäpahoittajat pahoittaa mielensä mitä ihmeellisimmästä sketseistä. Ja ne ovat usein itsellekin yllätys.  

Siskonpeti-sarjan toinen kausi alkaa TV2:lla to 15.10. klo 21.00.

 

Korjattu 28.10. klo 12.45 Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmän teatteri ja esityspaikat.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.