Ennen äitiyslomalle jäämistä Sanna Stellan nähdään vielä Helsingin Aleksanterin teatterissa Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmässä Pirjo Heikkilän ja Miitta Sorvalin kanssa. "Minulla on myös vielä salainen uusi käsikirjoitusprojekti, joka luonnollisesti liittyy komiikkaan". Kuva: Jonna Öhrnberg
Ennen äitiyslomalle jäämistä Sanna Stellan nähdään vielä Helsingin Aleksanterin teatterissa Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmässä Pirjo Heikkilän ja Miitta Sorvalin kanssa. "Minulla on myös vielä salainen uusi käsikirjoitusprojekti, joka luonnollisesti liittyy komiikkaan". Kuva: Jonna Öhrnberg

Kolmatta lastaan odottava Sanna Stellan on iloinen, että antoi raskaudelle vielä mahdollisuuden.

Näyttelijä Sanna Stellan, 41, odottaa jo malttamattomana kolmannen lapsensa syntymää. Vauvan laskettu aika on kevättalvella.

Sanna kertoo pohtineensa pitkään, hankkiiko ylipäätään vielä lasta, mutta päätti sitten miehensä kanssa antaa uudelle raskaudelle mahdollisuuden.

– Tein kaksi vuotta surutyötä siitä, ettei kolmatta lasta tule. Mielen pohjalla kyti koko ajan kuitenkin toive lapsesta. Sitten päätin, että it's now or never. Ja aika pian tärppäsi. Uskon, että näin oli tarkoitettu.

Raskauden alku ei tosin ollut helppo.

– Ensimmäiset kolme kuukautta yökkäsin ja olin kuolemanväsynyt. Oli vaikeaa, kun ei voinut vielä kertoa kenellekään asiasta, hän muisteli.

12 viikon kohdalla pahoinvointi ja väsymys kuulemma loppuivat kuin seinään.

– Nyt minussa on virtaa kuin pienessä kylässä, Sanna virnisti Hevisaurus-elokuvan kutsuvierasnäytännössä Bio Rexissä. Sanna on lastenleffan keskeisessä roolissa perheenäitinä..

Kaksi ensimmäistä lasta, nyt 6- ja 3-vuotiaat, Sanna on kertonut synnyttäneensä ilman kivunlievitystä.

– Lapset ovat ihan onnessaan vauvasta ja odottavat tätä enemmän kuin vaikkapa Hevisaurusta, Sanna naureskeli.

Pariskunta ei tiedä tulokkaan sukupuolta. Heillä on entuudestaan jo poika ja tyttö.

– Taidamme pitää sen yllätyksenä loppuun saakka.

Perheen arki kahden lapsen ja kahden epäsäännöllistä työtä tekevän vanhemman huushollissa on jo nyt aikamoista härdelliä.

– Se on kuin tiukkaan viritetty koneisto. Kyllähän tässä hieman kammottaa, että miten kolmen kanssa pärjätään, Sanna hymähtää.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.