"Vietämme joulun Kaliforniassa. Mutta tulemme takaisin Suomeen tapaninpäivänä, kun täällä alkavat nuorten jääkiekon MM-kilpailut", Sirpa Selänne kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Vietämme joulun Kaliforniassa. Mutta tulemme takaisin Suomeen tapaninpäivänä, kun täällä alkavat nuorten jääkiekon MM-kilpailut", Sirpa Selänne kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sirpa Selänteelle oli kova paikka, kun Eetu-poika muutti hiljattain pois kotoa. Äiti ja poika ovat kuitenkin päivittäin yhteydessä Face Timessa.

Sirpa ja Teemu Selänteen arki on muuttunut tänä vuonna merkittävästi.

Ensin Teemu lopetti NHL-uransa keväällä, ja syyskuussa perheen toiseksi vanhin poikan Eetu muutti Madisoniin, Wisconsinin osavaltioon opiskelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa.

Eetu täytti eilen 18 vuotta.

– Oli ihan hirveää, kun Eetu lähti. Itkin monta päivää, itkimme koko perhe. Mutta onneksi siihen vähän niin kuin tottuu, Sirpa kertoi torstaina Teemun uuden Supertähdet-tv-ohjelman pressitilaisuudessa.

Äiti ja poika soittelevat toisilleen Face Time -puheluita joka ilta.

– Puhun paljon puhelimessa ja mulla on akku aina loppu. Eetu aina kuittailee siitä. Onneksi nykyään on näitä teknisiä välineitä, joilla pitää yhteyttä. Silloin, kun muutimme Teemun kanssa Jenkkeihin, yhteyttä pidettiin faksilla tai kirjeitse.

Takaisin Suomeen?

Selänteet ovat käyneet Suomessa tänä vuonna useammin kuin aikaisemmin. Syy on se, että Teemulla on ollut NHL-uransa lopettamisen jälkeen enemmän aikaa.

– Uskon, että käymme täällä jatkossakin useammin. Se sopii minulle paremmin kuin hyvin. Rakastan Suomea! Olen julistanut Facebookissakin, miten ihanaa täällä on vain kävellä sateessa, Sirpa kertoi.

"Teemu on auttanut jonkin verran arkisissa asioissa."

Teemu pelasi viimeisen NHL-matsinsa viime vuoden toukokuussa.

– Arki on muuttunut aika paljon. Olemme viettäneet Teemun kanssa enemmän aikaa, ja hän on auttanut jonkin verran arkisissa asioissa. Se on ihan kiva. Ja onneksi ei ole ollut sellainen olo, että apua, nyt Teemu jää tuohon sohvalle löhöämään ja mun pitäisi seurustella hänen kanssaan.

Vaikka Sirpa viihtyy Suomessa hyvin ja käy täällä aina mielelellään, hän ei usko, että perhe on muuttamassa tänne takaisin.

– Teemulla on Kaliforniassa ravintola, joka työllistää meitä molempia – emmekä halua jättää sitä. Lisäksi lapsilla on koulut ja harrastukset. Muutto ei ole niin yksinkertainen asia, vaikka sitä välillä mietinkin.

Eetu julkaisi Instagram-tilillään jäähyväiskollaasin, kun muutti pois kotoa.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...