Sir Elton John ja puoliso David Furnish. Kuva: Reuters
Sir Elton John ja puoliso David Furnish. Kuva: Reuters

Muusikkolegenda Sir Elton John ei voi ymmärtää kirkon kielteistä kantaa homoliittoihin.

Jos Jeesus olisi elossa nykypäivänä, Sir Elton Johnin mielestä hän hyväksyisi samaa sukupuolen edustajien avioliitot.

– Jeesus ei voisi sanoa homoavioliittojen olevan väärin. Hän oli mahtava persoona ja kristitty, jolle rakkaus ja myötätunto olivat kaikki kaikessa, Sir Elton kertoi Sky Newsille sunnuntaina.

67-vuotiaan Grammy-palkitun muusikon mielestä katolisen kirkon papeilleen asettama selibaattisääntö on ”vanha ja typerä”. Myös pappien pitäisi saada solmia avioliitto rakastamansa ihmisen kanssa.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Sir Elton puhui kirkosta ja homojen asemasta. Vuonna 2010 hän kertoi Parade-lehdelle uskovansa, että Jeesus oli ”myötätuntoinen, superälykäs homomies, joka ymmärsi ihmisten ongelmia”.

Sunnuntaina Sir Elton kertoi myös arvostavansa paavi Franciscuksen työtä. Venäjän presidentti Vladimir Putin sai puolestaan muusikolta lokaa niskaansa. Putinin hallintakaudella Venäjän homoseksuaalien oikeuksia on rajoitettu lainsäädännöllä.

Sir Elton kertoi suunnittelevansa Putinin tapaamista loppuvuoden Venäjänmatkallaan.

– Ei ole mitään järkeä pystyttää eteensä muuria ja sanoa, että nämä ihmiset eivät kelpaa minulle. Asiat voidaan ratkaista ainoastaan hyväksymällä kaikki ihmiset, Sir Elton kritisoi Venäjän hallitsijaa.

Sir Elton John suunnittelee parhaillaan häitä pitkäaikaisen kumppaninsa David Furnishen kanssa. Pari on ollut yhdessä yli 20 vuotta.

Viime viikolla Helsingissä juhlittiin vuosittaista Helsinki Pride -viikkoa, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikkoa, joka huipentui sunnuntain kulkueeseen. Samanlainen teemaviikko järjestettiin myös esimerkiksi Torontossa, New Yorkissa ja Lontoossa.

Lue myös:

Tuore Miss Gay Finland haluaisi Teemu Selänteen kainaloon

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.