Suunnistaja Minna Kauppi ja Apulanta-rumpali Sipe Santapukki Presidentintekijät-elokuvan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg
Suunnistaja Minna Kauppi ja Apulanta-rumpali Sipe Santapukki Presidentintekijät-elokuvan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Sipe Santapukki kertoo Apulanta-kirjassa, että hän ja suunnistaja Minna Kauppi tapailivat aluksi syrjäisillä hiekkateillä ja ulkomailla. Lopulta suhteen paljastuminen oli rumpalille helpotus.

Apulannan rumpali Sipe Santapukki, 36, kertoo Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa suhteestaan suunnistaja Minna Kauppiin, 31, joka on yksi Suomen menestyneimmistä urheilijoista.

Sipe ja Minna alkoivat tapailla syksyllä 2012. He arvelivat suhteen olevan "tosi mehevä juttu" ja halusivat salata sen.

– Aluksi suhde oli pakko pitää salassa. Me tapailtiin syrjäisten hiekkateiden varsilla, joilla ei varmasti liikkunut ketään muita, Sipe kertoo kirjassa.

Kun Sipe ja Minna olivat tunteneet kaksi viikkoa, he lähtivät treffeille New Yorkiin ja Bahamalle. Lennolla he valitsivat paikat eri penkkiriveiltä, ettei kukaan saisi heistä vihiä.

– Me piilotettiin viestejä karkkia-askeihin ja tiputettiin niitä maahan toisen poimittavaksi. Se oli tosi elokuvallista ja suloista.

Kun Sipe ja Minna palasivat Suomeen, he menivät viettämään Minnan syntymäpäivää Sipen rakennuttamaan, rauhalliseen Santarantaan. Perillä odotti ikävä yllätys, sillä taloon oli murtauduttu. Paikalle kutsutut poliisit lupasivat Sipen pyynnöstä olla kertomatta kenellekään tästä ja Minnasta.

Sen jälkeen, kun pari uskaltautui yhdessä elokuviin, suhdetta alkoi olla vaikea pitää yksityisenä. Tuolloin Minna treenasi Espanjassa, ja Sipe  ajatteli, että siellä he saisivat olla rauhassa. Espanjassa parista onnistuttiin kuitenkin ottamaan suutelukuvia, jotka levisivät julkisuuteen.

– Suhteen salaileminen oli ollut aika raskasta. Kun valokuvat tulivat julki, se lakkasi ahdistamasta. Ei ollut enää mitään salattavaa.

Minna on kertonut Yle Puheen haastattelussa, että oli ihme, että hän ja Sipe tapasivat ensimmäisen kerran vasta vuonna 2012 – ovathan he molemmat saman järven rannalta Päijät-Hämeestä. Lue juttu täältä.

 Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -historiikki (Like) julkaistaan Tampereella 7.8.2014.

Lue myös:

Minna Kauppi miesystävästään Sipestä: "Hän ymmärtää elämäntyyliäni"

Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde"

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen paljastavat totuuksia toisistaan

Apulannan Sipe oli vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa

Sipe Santapukki ja Minna Kauppi avoliittoon

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.