Suunnistaja Minna Kauppi ja Apulanta-rumpali Sipe Santapukki Presidentintekijät-elokuvan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg
Suunnistaja Minna Kauppi ja Apulanta-rumpali Sipe Santapukki Presidentintekijät-elokuvan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Sipe Santapukki kertoo Apulanta-kirjassa, että hän ja suunnistaja Minna Kauppi tapailivat aluksi syrjäisillä hiekkateillä ja ulkomailla. Lopulta suhteen paljastuminen oli rumpalille helpotus.

Apulannan rumpali Sipe Santapukki, 36, kertoo Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassa suhteestaan suunnistaja Minna Kauppiin, 31, joka on yksi Suomen menestyneimmistä urheilijoista.

Sipe ja Minna alkoivat tapailla syksyllä 2012. He arvelivat suhteen olevan "tosi mehevä juttu" ja halusivat salata sen.

– Aluksi suhde oli pakko pitää salassa. Me tapailtiin syrjäisten hiekkateiden varsilla, joilla ei varmasti liikkunut ketään muita, Sipe kertoo kirjassa.

Kun Sipe ja Minna olivat tunteneet kaksi viikkoa, he lähtivät treffeille New Yorkiin ja Bahamalle. Lennolla he valitsivat paikat eri penkkiriveiltä, ettei kukaan saisi heistä vihiä.

– Me piilotettiin viestejä karkkia-askeihin ja tiputettiin niitä maahan toisen poimittavaksi. Se oli tosi elokuvallista ja suloista.

Kun Sipe ja Minna palasivat Suomeen, he menivät viettämään Minnan syntymäpäivää Sipen rakennuttamaan, rauhalliseen Santarantaan. Perillä odotti ikävä yllätys, sillä taloon oli murtauduttu. Paikalle kutsutut poliisit lupasivat Sipen pyynnöstä olla kertomatta kenellekään tästä ja Minnasta.

Sen jälkeen, kun pari uskaltautui yhdessä elokuviin, suhdetta alkoi olla vaikea pitää yksityisenä. Tuolloin Minna treenasi Espanjassa, ja Sipe  ajatteli, että siellä he saisivat olla rauhassa. Espanjassa parista onnistuttiin kuitenkin ottamaan suutelukuvia, jotka levisivät julkisuuteen.

– Suhteen salaileminen oli ollut aika raskasta. Kun valokuvat tulivat julki, se lakkasi ahdistamasta. Ei ollut enää mitään salattavaa.

Minna on kertonut Yle Puheen haastattelussa, että oli ihme, että hän ja Sipe tapasivat ensimmäisen kerran vasta vuonna 2012 – ovathan he molemmat saman järven rannalta Päijät-Hämeestä. Lue juttu täältä.

 Ari Väntäsen kirjoittama Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -historiikki (Like) julkaistaan Tampereella 7.8.2014.

Lue myös:

Minna Kauppi miesystävästään Sipestä: "Hän ymmärtää elämäntyyliäni"

Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde"

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen paljastavat totuuksia toisistaan

Apulannan Sipe oli vähällä olla viimeinen, joka näki Pate Mustajärven elossa

Sipe Santapukki ja Minna Kauppi avoliittoon

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy. 

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.