Minna Kauppi ja Sipe Santapukki Presidentintekijät-leffan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg
Minna Kauppi ja Sipe Santapukki Presidentintekijät-leffan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg

Suunnistaja Minna Kauppi kertoi radiohaastattelussa, missä ja miten suunnistaja ja rumpali voivat rakastua.

Suunnistaja Minna Kauppi, 31, vastasi Yle Puheen Urheilijaelämää-ohjelmassa kysymykseen, missä suunnistaja ja heinolalainen rumpali voivat tavata niin, että voivat rakastua. Minna tapasi nykyisen avomiehensä, Apulanta-yhtyeen Simo "Sipe" Santapukin, 36, noin puolitoista vuotta sitten. Pari asuu Sipen Heinolaan rakennuttamassa talossa.

– No missä vaan. Eiks ihmiset voi rakastua vaikka junassa? Itse asiassa se oli aika hauskaa, ettei me oltu tavattu aikaisemmin, vaikka mä oon Asikkalasta ja Simo Heinolasta. Ollaan molemmat saman järven rannalta Päijät-Hämeestä ja olemme käyneet kaikenlaisissa tapahtumissa Päijät-Hämeen alueella, Minna kertoi radiohaastattelussa.

– Tässä tulee nyt paljastettua salaisuuksia, mutta se meni itse asiassa niin, että kävin keikalla, ja Simo tuli sen jälkeen juttelemaan. Ei se (tutustuminen ja rakastuminen) vaadi kuin sen, että toinen ottaa asiakseen jutella. Ja sitten sitä voi ottaa asiakseen jutella vähän enemmänkin, jos kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteinen, ihana koti

Radiohaastattelussa Minnalta kysytiin myös, mikä vuonna 2012 Suomen positiivisimmaksi valittua suomalaista hymyilyttää tällä hetkellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Aika moni asia: nyt on kevät, ihan mahtavaa, kun on aurinkoa, alkaa lämmetä ja vihertää. Sitten mulla on uus ihana koti, joka on nyt vihdoin valmistunut pitkien työrupeamien jälkeen, se on tosi mukava asia. Ja muutenkin elämässä on aika leppoisaa ja harmonista. Anut pieni piikki lihassa on se, että urheilussa ei ole kaikista paras talvi takana.

Yhdeksällä MM-kullallaan Minna on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyineimmistä suunnistajista. Hän toivoo, että saisi nauttia ja kehittyä vielä ne vuodet, jotka hän urheilee huipulla. Toisaalta hänen mielessään pyöriä yhä enemmän muuhun kuin urheiluun liittyviä haaveita.

– Sitä haluaa olla vielä parempi, vielä varmempi ja vielä parempi luu. Mutta sitten muut haaveet alkaa pikku hiljaa tulla tähän rinnalle. On olemassa esimerkiksi sellaisia toiveita, että joskus olis perhe. Ja löytäisi sellaisen työpaikan, jossa voisi saada vähän samantyppisiä kiksejä kuin tässä sunnistajana.

Minna ja Sipe ovat aikaisemmin kertoneet Me Naisten haastattelussa, että heitä yhdistävät penkkiurheilu ja yhteiset iltalenkit.

– Lenkkeilemme yleensä illalla, sillä päätreenini ovat aina aamupäivällä. Silloin emme ehdi tehdä mitään yhdessä. Olisi todella tylsää, jos Simo ei juoksisi, sillä ei hän ymmärtäisi silloin elämäntyyliäni, Minna kertoi Me Naisille.

Radiohaastattelu on esitetty 30.4.2014 ja voit kuunnella sen Yle Puheen sivuilta.

Lue myös:

Minna Kauppi ja Sipe Santapukki avoliittoon

Minna Kauppi miesystävästään Sipe Santapukista: "Hän ymmärtää elämäntyyliäni"

Minna Kauppi suhteestaan Apulannan Sipeen: "Se on tuonut positiivista kierrettä elämääni"

Minna Kauppi ja Pasi Ikonen vuonna 2010: "Tämä rakkaus kolahti heti"

Sisältö jatkuu mainoksen alla