Minna Kauppi ja Sipe Santapukki Presidentintekijät-leffan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg
Minna Kauppi ja Sipe Santapukki Presidentintekijät-leffan ensi-illassa maaliskuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg

Suunnistaja Minna Kauppi kertoi radiohaastattelussa, missä ja miten suunnistaja ja rumpali voivat rakastua.

Suunnistaja Minna Kauppi, 31, vastasi Yle Puheen Urheilijaelämää-ohjelmassa kysymykseen, missä suunnistaja ja heinolalainen rumpali voivat tavata niin, että voivat rakastua. Minna tapasi nykyisen avomiehensä, Apulanta-yhtyeen Simo "Sipe" Santapukin, 36, noin puolitoista vuotta sitten. Pari asuu Sipen Heinolaan rakennuttamassa talossa.

– No missä vaan. Eiks ihmiset voi rakastua vaikka junassa? Itse asiassa se oli aika hauskaa, ettei me oltu tavattu aikaisemmin, vaikka mä oon Asikkalasta ja Simo Heinolasta. Ollaan molemmat saman järven rannalta Päijät-Hämeestä ja olemme käyneet kaikenlaisissa tapahtumissa Päijät-Hämeen alueella, Minna kertoi radiohaastattelussa.

– Tässä tulee nyt paljastettua salaisuuksia, mutta se meni itse asiassa niin, että kävin keikalla, ja Simo tuli sen jälkeen juttelemaan. Ei se (tutustuminen ja rakastuminen) vaadi kuin sen, että toinen ottaa asiakseen jutella. Ja sitten sitä voi ottaa asiakseen jutella vähän enemmänkin, jos kiinnostaa.

Yhteinen, ihana koti

Radiohaastattelussa Minnalta kysytiin myös, mikä vuonna 2012 Suomen positiivisimmaksi valittua suomalaista hymyilyttää tällä hetkellä.

– Aika moni asia: nyt on kevät, ihan mahtavaa, kun on aurinkoa, alkaa lämmetä ja vihertää. Sitten mulla on uus ihana koti, joka on nyt vihdoin valmistunut pitkien työrupeamien jälkeen, se on tosi mukava asia. Ja muutenkin elämässä on aika leppoisaa ja harmonista. Anut pieni piikki lihassa on se, että urheilussa ei ole kaikista paras talvi takana.

Yhdeksällä MM-kullallaan Minna on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyineimmistä suunnistajista. Hän toivoo, että saisi nauttia ja kehittyä vielä ne vuodet, jotka hän urheilee huipulla. Toisaalta hänen mielessään pyöriä yhä enemmän muuhun kuin urheiluun liittyviä haaveita.

– Sitä haluaa olla vielä parempi, vielä varmempi ja vielä parempi luu. Mutta sitten muut haaveet alkaa pikku hiljaa tulla tähän rinnalle. On olemassa esimerkiksi sellaisia toiveita, että joskus olis perhe. Ja löytäisi sellaisen työpaikan, jossa voisi saada vähän samantyppisiä kiksejä kuin tässä sunnistajana.

Minna ja Sipe ovat aikaisemmin kertoneet Me Naisten haastattelussa, että heitä yhdistävät penkkiurheilu ja yhteiset iltalenkit.

– Lenkkeilemme yleensä illalla, sillä päätreenini ovat aina aamupäivällä. Silloin emme ehdi tehdä mitään yhdessä. Olisi todella tylsää, jos Simo ei juoksisi, sillä ei hän ymmärtäisi silloin elämäntyyliäni, Minna kertoi Me Naisille.

Radiohaastattelu on esitetty 30.4.2014 ja voit kuunnella sen Yle Puheen sivuilta.

Lue myös:

Minna Kauppi ja Sipe Santapukki avoliittoon

Minna Kauppi miesystävästään Sipe Santapukista: "Hän ymmärtää elämäntyyliäni"

Minna Kauppi suhteestaan Apulannan Sipeen: "Se on tuonut positiivista kierrettä elämääni"

Minna Kauppi ja Pasi Ikonen vuonna 2010: "Tämä rakkaus kolahti heti"

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy. 

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.