Turkka Mastomäki nähdään kesällä Pirunpelto-näytelmässä muuramelaisessa Riihivuori Teatterissa. "Otan lenkkitossut, tytön ja koiran mukaan", hän suunnitteli. Kuva: Jonna Öhrnberg
Turkka Mastomäki nähdään kesällä Pirunpelto-näytelmässä muuramelaisessa Riihivuori Teatterissa. "Otan lenkkitossut, tytön ja koiran mukaan", hän suunnitteli. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Saija ”Sani” Aartelasta puolitoista vuotta sitten eronnut näyttelijä ei kiirehdi uuteen suhteeseen.

Näyttelijä Turkka Mastomäellä, 44, on tiedossa kiireinen kesä–heinäkuu, sillä hänet nähdään Pirunpellon Tommi Jussilan roolissa kesäteatteri Riihivuoressa Muuramessa. Turkka nähdään roolissa, jonka Pirunpelto-tv-sarjassa teki Matti Ristimäki.

– Nyt tuntuu hyvältä paiskia hommia. Downshiftasin vähän aikaa, ja nyt riittää taas virtaa, hän kertoi tiistaina Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Turkka erosi laulaja Saija ”Sani” Aartelasta puolitoista vuotta sitten. Ex-parilla on 4,5-vuotias tytär. Sekä Sani että Turkka asuvat Tampereella, ja tyttö asuu vuoroviikoin molempien luona. Uutta kumppania Turkalla ei ole, eikä hän sellaista haikaile.

– Elän edelleen sinkkuna. Haluan opetella pitkän parisuhteen jälkeen olemaan itseni kanssa. Aika ei vielä ole ollut kypsä uudelle suhteelle, hän kuvaili.

Turkka kertoo, että hänellä ja Sanilla on asialliset välit. Aluksi vanhemmat olivat huolissaan siitä, miten tytär sopeutuu eroon.

– Onneksi kaikki on mennyt hyvin. Tyttö on pirteä ja reipas päivänsäde. Nyt elän hänen ehdoillaan.

Tytär viettää isänsä kanssa osan kesästä Muuramessa. Mukaan teatterille lähtee myös Turkan 5,5-vuotias leonberginkoira Tarmo, joka on kuulemma ollut isännälleen hyvä terapiakoira eron jälkeen.

– Siellä on muillakin näyttelijöillä mukana lapsia, joten tytölle löytyy varmaan leikkiseuraa, hän kertoi.

Lue myös:

Laulaja Sani erostaan: ”Oiln suhteessamme pitkään jo yksin”

Sani ja Turkka Mastomäki: ”Nyt on aika aikuistua”

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.