Pikakomennuksella Ylen kisastudion juontajaksi hälytetty Laura Ruohola on sinkkuna voinut tehdä nopeita urapäätöksiä. Toiveissa on silti löytää ihana kumppani.

Laura Ruohola, 43, hälytettiin Ylen Sotši-juontajaksi paikkaamaan sairauslomalle jäänyttä Tapio Suomista. Laura sai miettimisaikaa vain sen verran, että ehti kysyä nykyiseltä työnantajaltaan luvan. Seuraavana päivänä hän jo istui studiossa.

– Jos olisin tiennyt yhtään aiemmin, olisin esimerkiksi voinut laihduttaa 25 kiloa, Laura nauraa.

Olympialaiset päättyivät viime sunnuntaina ja Lauralla on edessään paluu Kalajoelle, jossa hän on työskennellyt viimeiset puolitoista vuotta loma-asuntomessujen projektijohtajana. Laura teki pitkän uran Ylen urheilutoimituksessa, mutta jäi pois sieltä jo kahdeksan vuotta sitten. Sittemmin hän on juontanut T.i.l.a -sisustusohjelmaa, mutta senkin tekeminen lopetettiin jo pari vuotta sitten.

Paluu ruutuun oli kovempi juttu Lauralle kuin hän olisi uskonutkaan. Lauran saama palaute on ollut niin hyvää, että nainen liikuttuu yhä kaikkia katselijoiden laittamia viestejä ajatellessaan. Twitterissäkin joku kommentoi, että ”Laura Ruoholan paluu urheilutoimittajaksi on kovempi juttu kuin Starbucksin ja Burger Kingin tulo Suomeen yhteensä”.

– Kaikesta päätellen olen aikoinani tehnyt jotakin oikein. Ehkä selitys on se, etten ole ikinä näytellyt televisiossa vaan olen aina ollut juuri sellainen kuin olen. Minulla on ollut ikävä televisioon. Olen sielultani ehkä kuitenkin ennemmin esiintyjä kuin virkamies, Laura miettii.

Sinkkuus on mahdollistanut Lauralle nopeat urakäänteet. Perheellisenä hän ei olisi voinut kaksi vuotta sitten lähteä noin vain Kalajoelle töihin. Tai sitten pariksi viikoksi Kanadaan seuraamaan NHL-kiekkoa, niin kuin hän viime talvena teki.

– Valehtelisin silti jos väittäisin, etten ole yhtään kipuillut omaa lapsettomuuttani, kun ystävät ovat yksi toisensa jälkeen perheellistyneet. Yksin elävä, lapseton nainen on yhä monella tapaa vähän kummajainen. Mutta minun elämäni on nyt mennyt näin. Olen sellainen ihminen, että keskityn mieluummin siihen, mitä minulla on kuin siihen, mistä olen jäänyt paitsi.

Lemmekkäitä viestejä

Muutto Kalajoelle puolitoista vuotta yllätti Lauran itsensäkin. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että Laura tajusi vasta paikan päällä, mihin oli heittäytynyt. Ensimmäinen talvi oli vaikea. Laura oli yksin vieraalla paikkakunnalla. Oli talvi, kylmää ja pimeää. Sittemmin on alkanut helpottaa ja Kalajokikin näyttää taas paikalta, johon Laura ensivisiitillään aikoinaan ihastui.

Työn kautta alkoi myös löytyä ystäviä, vaikka Laura sanoo olevansa vähän hidas lämpenemään uusille ihmisille.

– Minulla on aina kestänyt päästää ihmisiä lähelleni, ja ehkä julkisuuskin oli muuttanut minua varautuneemmaksi. Muutto vieraalle paikkakunnalle kuitenkin pakotti minua tietoisesti avaamaan itseäni. Päätin, että nyt päästän lähelleni helpommalla.

Lauralla on takanaan pari pitkää seurustelusuhdetta, jossa on asuttu yhdessä ja on ollut yhteiset asuntolainat. Viimeisimmästä erosta on kuitenkin jo muutama vuosi. Kun Laura lähti Kalajoelle, ystävät vitsailivat että sille tielle hän jää. Että kuitenkin tulee joku maatalon isäntä, joka nappaa Lauran omakseen. Maatalon isäntää ei ole näkynyt, mutta viimeisen kahden viikon aikana Lauran puhelin on tykittänyt palauteviestejä, joukossa myös lemmekkäitä tarjouksia.

– En kuitenkaan ole sen tyyppinen, että osaisin tarttua ehdotukseen, kun joku tekstaa että ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, lähdetkö kahville?” Mutta kyllähän ne kivalta tuntuvat ja kohottavat itsetuntoa.

Nuorempana Laura olisi vielä osannut luetella liudan ulkonäkökriteereitä, joita unelmakumppanilla tulee olla. Nyt riittää, että tyyppi olisi ihan vain ”ihana”. Yksi asia on kuitenkin varmaa: hänen pitää olla kiinnostunut urheilusta.

Kun Lauralta kysyy hurmaavinta urheilijaa, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Teemu Selänne! Hän on hurmaava, komea, taitava, kerta kaikkiaan ylivoimainen niin urheilijana kuin ihmisenäkin.

Mutta kenellä urheilijalla on Lauran mielestä paras pylly? Lue Laura Ruoholan koko haastattelu Me Naisten numerosta 9/2014. Voit ostaa myös lehden digiversion täältä.

Joka päivä -lukijana pääset lukemaan koko jutun suoraan täältä.

Lue myös:

Laura Ruohola on järkevä koti-ihminen

Laura Ruohola hurahti vesijuoksuun

 

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta