Pikakomennuksella Ylen kisastudion juontajaksi hälytetty Laura Ruohola on sinkkuna voinut tehdä nopeita urapäätöksiä. Toiveissa on silti löytää ihana kumppani.

Laura Ruohola, 43, hälytettiin Ylen Sotši-juontajaksi paikkaamaan sairauslomalle jäänyttä Tapio Suomista. Laura sai miettimisaikaa vain sen verran, että ehti kysyä nykyiseltä työnantajaltaan luvan. Seuraavana päivänä hän jo istui studiossa.

– Jos olisin tiennyt yhtään aiemmin, olisin esimerkiksi voinut laihduttaa 25 kiloa, Laura nauraa.

Olympialaiset päättyivät viime sunnuntaina ja Lauralla on edessään paluu Kalajoelle, jossa hän on työskennellyt viimeiset puolitoista vuotta loma-asuntomessujen projektijohtajana. Laura teki pitkän uran Ylen urheilutoimituksessa, mutta jäi pois sieltä jo kahdeksan vuotta sitten. Sittemmin hän on juontanut T.i.l.a -sisustusohjelmaa, mutta senkin tekeminen lopetettiin jo pari vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paluu ruutuun oli kovempi juttu Lauralle kuin hän olisi uskonutkaan. Lauran saama palaute on ollut niin hyvää, että nainen liikuttuu yhä kaikkia katselijoiden laittamia viestejä ajatellessaan. Twitterissäkin joku kommentoi, että ”Laura Ruoholan paluu urheilutoimittajaksi on kovempi juttu kuin Starbucksin ja Burger Kingin tulo Suomeen yhteensä”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kaikesta päätellen olen aikoinani tehnyt jotakin oikein. Ehkä selitys on se, etten ole ikinä näytellyt televisiossa vaan olen aina ollut juuri sellainen kuin olen. Minulla on ollut ikävä televisioon. Olen sielultani ehkä kuitenkin ennemmin esiintyjä kuin virkamies, Laura miettii.

Sinkkuus on mahdollistanut Lauralle nopeat urakäänteet. Perheellisenä hän ei olisi voinut kaksi vuotta sitten lähteä noin vain Kalajoelle töihin. Tai sitten pariksi viikoksi Kanadaan seuraamaan NHL-kiekkoa, niin kuin hän viime talvena teki.

– Valehtelisin silti jos väittäisin, etten ole yhtään kipuillut omaa lapsettomuuttani, kun ystävät ovat yksi toisensa jälkeen perheellistyneet. Yksin elävä, lapseton nainen on yhä monella tapaa vähän kummajainen. Mutta minun elämäni on nyt mennyt näin. Olen sellainen ihminen, että keskityn mieluummin siihen, mitä minulla on kuin siihen, mistä olen jäänyt paitsi.

Lemmekkäitä viestejä

Muutto Kalajoelle puolitoista vuotta yllätti Lauran itsensäkin. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että Laura tajusi vasta paikan päällä, mihin oli heittäytynyt. Ensimmäinen talvi oli vaikea. Laura oli yksin vieraalla paikkakunnalla. Oli talvi, kylmää ja pimeää. Sittemmin on alkanut helpottaa ja Kalajokikin näyttää taas paikalta, johon Laura ensivisiitillään aikoinaan ihastui.

Työn kautta alkoi myös löytyä ystäviä, vaikka Laura sanoo olevansa vähän hidas lämpenemään uusille ihmisille.

– Minulla on aina kestänyt päästää ihmisiä lähelleni, ja ehkä julkisuuskin oli muuttanut minua varautuneemmaksi. Muutto vieraalle paikkakunnalle kuitenkin pakotti minua tietoisesti avaamaan itseäni. Päätin, että nyt päästän lähelleni helpommalla.

Lauralla on takanaan pari pitkää seurustelusuhdetta, jossa on asuttu yhdessä ja on ollut yhteiset asuntolainat. Viimeisimmästä erosta on kuitenkin jo muutama vuosi. Kun Laura lähti Kalajoelle, ystävät vitsailivat että sille tielle hän jää. Että kuitenkin tulee joku maatalon isäntä, joka nappaa Lauran omakseen. Maatalon isäntää ei ole näkynyt, mutta viimeisen kahden viikon aikana Lauran puhelin on tykittänyt palauteviestejä, joukossa myös lemmekkäitä tarjouksia.

– En kuitenkaan ole sen tyyppinen, että osaisin tarttua ehdotukseen, kun joku tekstaa että ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, lähdetkö kahville?” Mutta kyllähän ne kivalta tuntuvat ja kohottavat itsetuntoa.

Nuorempana Laura olisi vielä osannut luetella liudan ulkonäkökriteereitä, joita unelmakumppanilla tulee olla. Nyt riittää, että tyyppi olisi ihan vain ”ihana”. Yksi asia on kuitenkin varmaa: hänen pitää olla kiinnostunut urheilusta.

Kun Lauralta kysyy hurmaavinta urheilijaa, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Teemu Selänne! Hän on hurmaava, komea, taitava, kerta kaikkiaan ylivoimainen niin urheilijana kuin ihmisenäkin.

Mutta kenellä urheilijalla on Lauran mielestä paras pylly? Lue Laura Ruoholan koko haastattelu Me Naisten numerosta 9/2014. Voit ostaa myös lehden digiversion täältä.

Joka päivä -lukijana pääset lukemaan koko jutun suoraan täältä.

Lue myös:

Laura Ruohola on järkevä koti-ihminen

Laura Ruohola hurahti vesijuoksuun

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla