Näyttelijä Turkka Mastomäki on elänyt reilut kolme vuotta vuoroviikoin yksinhuoltaja-arkea. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Turkka Mastomäki on elänyt reilut kolme vuotta vuoroviikoin yksinhuoltaja-arkea. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Mietin tietysti, millaisen mallin haluan lapselle näyttää, näyttelijä Turkka Mastomäki sanoo.

Näyttelijä Turkka Mastomäki on elänyt reilut kolme vuotta yhteishuoltajaisänä, ja lapsi on vuoroviikoin hänen luonaan. Näyttelijä erosi tyttärensä äidistä Saija ”Sani” Aartelasta, kun Iiris-tytär oli kaksi vuotta. Turkka asettui eron jälkeen Tampereelle, samaan kaupunkiin tyttärensä kanssa.

– Viikko-viikkosysteemi on meillä häilyvä, kun olemme molemmat tytön äidin kanssa freelancereita. Olemme joustaneet molemmat, kun toisella on kiireitä. Olemme herkillä tytön asioista, mutta muusta emme puhu. Eihän sitä muuten erottaisi, jos koko ajan haluaisi olla toisen kanssa.

Turkka myöntää, että arjen aikatauluttaminen lapsen kanssa vaati häneltä ensin totuttelua. Arjen yhtälöä on helpottaneet lähellä asuvat vanhemmat.

– Aikatauluttamista on ollut pakko vain opetella, ei siinä lapsen kanssa voi jäädä nynnyttämään. Olen aika perinteinen kasvattaja. Talvella kävimme Iiriksen kanssa luistelemassa ja muissa liikunta-aktiviteeteissa. Olen ajatellut, että lapsen äiti hoitaa musapuolen.

Sinkkuisänä Turkka sanoo, että miettii myös parisuhdeasioita aikaisempaa tarkemmin.

– Olen vielä sinkkuna, näin voisi sanoa. En ihan kaikkia yökylävieraita voi esitellä tyttärelleni. Mietin tietysti, millaisen mallin haluan lapselle näyttää. Ehkä tämä elämäntilanne muuttuu vielä, Turkka kertoi tänään MTV:n syksyn ohjelmien lanseeraustilaisuudessa.

”Sydän vielä nieleskelee, kun 46 vuotta pitkä rakkaussuhde katkeaa.”

Turkalla on iso rooli kanavan syksyn suursatsauksessa Aallonmurtaja-sarjassa, jossa hän näyttelee rikollista perheenisää.

– Minulle on sattunut jokaiselle vuosikymmenelle joku isompi rooli. Olin tosi otettu, kun minut koekuvausten jälkeen valittiin rooliin.

Näyttelijä on kohdannut isoja asioita myös yksityiselämässä, sillä Turkan isä kuoli puolitoista kuukautta sitten pitkän sairastamisen jälkeen.

– Järki käsittelee vielä asiaa, mutta sydän vielä nieleskelee, kun 46 vuotta pitkä rakkaussuhde katkeaa. Onneksi oma tytär tuo lohtua myös leskeksi jääneelle äidille. Olen puoliksi vielä tällainen peräkammarin poika, sillä äiti asuu vain muutaman sadan metrin päässä.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.