Bloggaaja Henriikka Rönkkönen testasi vuosia villiä sinkkuelämää huomatakseen, ettei se ole häntä varten.

Uusi rakkaus löytyy kyllä, kun vain tarpeeksi pokailee ja etsii. Sitä ennen pitää rakastella villisti ja vapaasti, sillä koskaan ei tiedä, milloin se oikea löytyy.

Kun Henriikka Rönkkönen 25-vuotiaana erosi pitkäaikaisesta poikaystävästään, hän ajatteli sinkkuelämästä juuri näin.

Siitä alkoivat Henriikan hurjat vuodet, joihin liittyi paljon ihastumisia, hapuilua ja ahdistusta. Näiden vuosien aikana Henriikka rakensi itsetuntonsa ja minäkuvansa uudelleen pohjista.

Syntyi suosittu Sinkkublogi ja esikoisteos Mielikuvituspoikaystävä. Molempia leimaa roisikin suorasanaisuus: yksi blogin suosituimmista kirjoituksista kertoo vaginapierusta. Henriikka kirjoittaa asioista, jotka useat naiset tuntevat, mutta eivät ota puheeksi. Esimerkiksi siitä, kuinka treffiaamuna pestään vessanpytyn reunukset, ihan varmuuden vuoksi.

Henriikka kirjoittaa myös siitä, miten hän etsi itseään – ja lopulta löysi milloin kenenkin sängystä. Todellisuudessa sinkkuelämä oli kaukana glamourista ja miesjutuissa oli usein monta asiaa pielessä, mutta Henriikka halusi sutinaa. Hän mallaili jokaisesta sinkkumiehestä väkisin uutta rakkautta.

– Monista ihastumisista muut varmaan näkivät kauas, että ei tuosta tule yhtään mitään. Mutta jos kehossa on jokin tunne päällä, on ihan sama, mitä kukaan siihen sanoo, Henriikka kertoo.

Sinkkukokemustensa mutta myös paniikkikohtauksien, loppuunpalamisen ja erityisherkkyyden tunnistamisen kautta Henriikka on oppinut ymmärtämään itseään – ja olemaan armollisempi.

– Olen sellainen touhupetteri, että minun on pitänyt käydä kokemassa tunteet äärirajoilla.

Tinder-terroria

Nyt 32-vuotiaana Henriikka tietää, etteivät yhden illan jutut ole häntä varten. Silti ne, fuckbuddyt ja suckbuddyt, piti käydä kokeilemassa villien vuosien aikana.

– Ei voi tietää, että tässä on hyvä olla, ennen kuin on käynyt jossain, missä ei ole, Henriikka nauraa.

Yksi epämukava paikka on hänen mielestään Tinder. Henriikka ahdistuu nykyisestä tapailukulttuurista, jossa viestitellään useiden miesten kanssa yhtä aikaa. Viestitellään hirveästi, mutta pinnallisesti. Yritetään väkisin katsoa, että tulisiko tästä jotain.

– Yhtä hyvin voisin laittaa tähän vastapäätä pahvinuken, Henriikka puuskahtaa.

– Kytätään viestejä, miten pian se vastaa ja mistä se tykkää somessa. Kukaan ei malta katsoa rauhassa, miten suhde lähtee rullaamaan, eivät miehet eivätkä naiset.

Viestittely tuo aikuisistakin teinin esiin. Henriikka tietää, miten koko päivä saattoi mennä pilalle sen takia, ettei mies vastannut viestiin. Ei, vaikka hän oli ollut koko päivän paikalla Whatsappissa. Silloin iski paniikki.

– Oli hirveä hätä pohtia, että apua, mihin tämä menee. Paniikissa analysoin miehen sanomisia: mitähän se tarkoitti?

Saman sinkkuelämän kaavan Henriikka on nähnyt ympärillään monta kertaa: Aluksi miehet laittavat jatkuvalla syötöllä viestejä. Kun into laantuu ja viestittelytahti rauhoittuu, naisen elämä järkkyy. Miksi se toinen muuttui?

– On kauheaa, miten omat ajatukset sitten menevät ihan diu diu -sekaisin. Aivot luovat absurdeja tilanteita, joita ei oikeasti ikinä kävisi. Silloin voi kuvitella, että miehen elämästä on tullut playboy-talon seikkailu, vaikka todellisuudessa se raapii munia himassa ja pelaa pleikkaria.

Henriikan mielestä uuteen ihmiseen tutustuminen menisi aivan eri tavalla ilman kännykkäkulttuuria. Nyt täytyisi koko ajan muka laittaa viestiä ja tietää asioita, joita kukaan ei voi selvittää kuukaudessa.

– Ja jos kaikki ei menekään niin kuin unelmissa, ollaan heti lyömässä rukkasia tiskiin – onhan täällä näitä muitakin!

Henriikan mielestä erityisesti naisten pitäisi lopettaa kauhea panikoiminen ja muistaa, että suhde on menossa siihen suuntaan, mihin se on menossa.

– Naiset ovat kärkkäitä syyllistämään itseään. He miettivät, että jos yritän vielä tätä ja laitan vielä tämän viestin. He murehtivat ihan turhaan.

 


 

Vain yksi sääntö

Blogiinsa Henriikka kirjoitti sinkkuelämän säännön, joita on vain yksi: sinussa ei ole mitään vikaa.

Sen sisäistämistä hän on opetellut itsekin. Henriikka on oppinut rakastamaan itseään ja antamaan itselleen anteeksi. Oivallukset voivat kuulostaa kliseiltä, mutta ovat sinkkuelämässä totisinta totta. Helposti oivallukset eivät syntyneet.

Vuosi sitten Henriikka väsähti. Hän oli liian kiireinen ja auttamassa muita, vaikkei oikeasti olisi jaksanut. Henriikka tiesi heti, että kyseessä oli loppuunpalaminen, burnout, tuttavallisemmin börnis.

– Börnis on paras asia, mitä minulle on tapahtunut. Surullista, että se vaati tällaisen stopin, mutta tunnen itseni. En olisi pysähtynyt, ellei kroppani olisi sanonut, että nyt riitti.

Kiitollisuuden tunne tapahtuneesta on vahvistunut koko ajan. Nyt Henriikka tietää, mikä hänen mielelleen ja keholleen on hyväksi. Jos työmäärä kasvaa liikaa, kroppa reagoi hetkessä.

– Nyt tajuan lyödä jo siinä vaiheessa stopin ja miettiä, että haluanko tehdä tämän. Olen oppinut kuuntelemaan omaa oloani. En suostu syyllistämään itseäni asioista, joita ”pitäisi” tehdä. Ei pidä tehdä yhtään mitään. Itseni arvostaminen ei ole ollut vahvin lajini.

Loppuunpalamisen aikaan Henriikka luki paljon sisäisen lapsen hellimisestä. Siinä itsensä voi kuvitella esimerkiksi 10-vuotiaaksi. Pyytää syliin, lohduttaa ja kertoa, että kyllä kaikki järjestyy.

Olisi tärkeä oppia näkemään itsensä lempeämmässä valossa, vähän samalla tavalla kuin katsot ihmistä, johon olet ihastunut.

– Mikset katsoisi itseäsikin sillä samalla tavalla? Että voi vitsi siellä se nyt sählää, sillä taitaa olla vähän huono päivä, mitenköhän voisin sitä piristää.

Puoli päivää mää-aikaa

Viime syksynä Henriikka oivalsi muutakin. Löytyi selitys sille, miksi hän koki asiat paljon voimakkaammin kuin monet muut.

Äiti laittoi viestiä, kun televisiosta tuli ohjelma erityisherkistä.

– Katsoin sen ja itkin. Ajattelin, että ei ole totta, onko tunteilleni jokin nimi ja joku muukin kokee näin! Tein erityisherkkyyttä mittaavat testit, ja ne menivät ihan yksi yhteen.

Erityisherkkien hermosto reagoi voimakkaammin kuin muiden ihmisten. Tämä näkyy muun muassa herkkyytenä kivulle, melulle ja muille ulkoisille ärsykkeille. Sen Henriikkakin on huomannut, sillä lapsena jo matalakin lämpö sai hänet kuumehoureisiin. Edelleen hän tarvitsee paljon aikaa itsekseen rauhallisessa paikassa.

Sellaisessa paikassa valmistui iso osa kirjastakin. Henriikka lähti syksyllä ”mää-matkalle” Thaimaahan, jossa hän teki ensimmäistä kertaa juuri niin kuin huvitti. Hän skippasi pakolliset nähtävyydet, katsoi elokuvia ja makasi kolme viikkoa saman palmun alla.

Itsekseen rauhassa vietetty aika on tärkeää myös kotona. Jos Henriikka tapaa ystäviä, tarvitsee hän sen jälkeen puoli päivää omaa rauhaa, ilman puhelinta.

– Olen kasvanut tässä maailmassa niin, että teen kaiken väärin. Koen asiat liian voimakkaasti tai murehdin liikaa. Sitten ollaan neuvomassa, että älä nyt noin ajattele! Siitä tulee voimaton olo, enhän minä voi tälle mitään, Henriikka kuvailee erityisherkän arkea.

Helppoa vaikeista asioista kirjoittaminen ei ole ollut. Henriikka pelkäsi, että muut määrittäisivät hänet niiden perusteella. Kurjat tunteet ja kokemukset kuitenkin saavat valtaa juuri sillä, ettei niistä puhuta. Siksi sydänsuruista, burnoutista ja ahdistuksesta kirjoittaminen auttoi Henriikkaa.

– Kun asiat saa kerrottua, niitä ei pidä enää niin hirveinä möykkyinä. Lasken niistä irti ja huomaan samalla, että kaikilla muillakin on omat möykkynsä. Ne eivät enää määrittele minua.

Enää häntä ei määrittele sinkkuuskaan.

– Enhän minä ole enää sinkku, jos minulla ei ole sitä kaipuuta johonkin muuhun.

Yksinäisyys vain tunne

Jos maailmani tuhoutuu huomenna, kipuan sisarusteni, vanhempieni tai ystävieni syliin, sellaisen kainaloon, joka välittää oikeasti. Voihan sukulaisiakin lusikoida vaatteet päällä. Ehkä juuri sinkkuelämä sai silmäni aukeamaan sille, että voin imeä rakkautta lähipiiristäni. Ja sille, että olen onnekas voidessani tehdä niin.

Yksinäisyys ei ole Henriikalle enää pelottava mörkö. Se on hetkellinen tunne siinä missä ihastuminen, viha tai hyvä olo. Henriikka tietää, miten tunteesta pääsee eroon. Hänellä on harrastukset ja ystävät, toisin kuin vaikkapa monilla vanhuksilla. Siksi Henriikka oivalsi, ettei parisuhde ole ainoa keino kokea rakkautta. Lohtua ja välittämistä ei löydäkään vieraista miehistä vaan läheisistä.

– Yksinäisyyden tunnetta ei kumppani tai rakkaus aja pois, sillä se tunne on minussa, hän sanoo.

– Mutta läheisyyttä kumppani toisi. Yhtäkkiä saattaa tajuta, että hitto, en ole halannut ketään pitkään aikaan. On ihan parasta, kun joku hipsuttaa tästä, Henriikka nauraa ja sipaisee käsivarttaan.

Kättä koristaa tatuointi. Hieman sulkaa muistuttava piirros on väritetty korallin, turkoosin ja pinkin sävyillä. Henriikka pohti ensimmäisen tatuoinnin ottamista hyvän tovin, kunnes päätti lopettaa haaveen lykkäämisen.

Henriikka otti tatuoinnin tänä keväänä ja juoksi maratonin muutama vuosi sitten. Oman kirjan kirjoittaminen oli haaveista suurin. Vaikka luomistuskat olivat kauheat ja kirjoittaminen sai Henriikan voimaan fyysisesti pahoin, on vuosien työstä outoa nyt päästää irti.

– Mitäs sitten, kun tulee kriisi, eikä ole mitään projektia mihin hukuttaa omat huolet? Mihin minä silloin tarraan?

Sinkkubloggaaja arvelee, ettei hänen tulevaisuuden unelmaduuninsa ammattinimikettä ole vielä edes olemassa. Se liittyisi kirjoittamiseen ja huumoriin, ehkä videoihin.

Entäs se parisuhderakkaus? Kirjan tekoa voi vauhdittaa ja maratoniin treenata. Rakkauteen ei voi vaikuttaa.

– Vaikka en etsisi, niin totta kai toivon. Kai se rakkaus on myös semmoinen. Unelma, Henriikka hymyilee.

Kursivoitu teksti Henriikka Rönkkösen tuoreesta kirjasta Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita (Atena).

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Henriikka Rönkkönen

32-vuotias helsinkiläinen, tunnetaan suositusta Sinkkublogista.

Koulutukseltaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Julkaisi juuri esikoiskirjansa Mielikuvitus-poikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita (Atena).

Vierailija

Sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen: ”Parisuhde ei ole ainoa keino kokea rakkautta”

Luulin, että villi sinkkuus kirjassa olisi ollut todellakin villiä menoa. Aivan tavallista kevytkamaa. Tuolla tavallahan elää tavallinen kansa. Onko tuo liioiteltua pumpulissa kasvaneen ahdistusta? Onko perhe uskovainen ja siitä suurin tuska? Vai onko kirjan panemisen määrä typistetty tyyliin muutama pano per vuosi ihan vaan siksi, ettei tulisi kevytkenkäisen mainetta liian helposti? Kirja oli tosi pliisu kuten Taivaslaulukin.
Lue kommentti

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on