Simo Silmun mielestä ihmissuhteissa määrä ei korvaa laatua.
Simo Silmun mielestä ihmissuhteissa määrä ei korvaa laatua.

Yölinnun laulaja tunnistaa itsessään kliseiden miehen, joka vihaa vaatekauppoja ja tykkää vimpaimista. Autonsa hän kuitenkin uskoo naisen käsiin ja muistaa puolisoa pusulla päivässä.

Väite: Mies etsii äitinsä kaltaista naista.

"Sellaisen löytäneenä voin hyvin seistä tämän ajatuksen takana. Kai sen naisen mallin on omaksunut jo äidinmaidossa. Omassa emännässäni tuttua on tietty turvallisuus. Se, että toinen huolehtii, kun on huolen aihetta."

Väite: Miestä ei saa shoppailemaan.

"Totta! Vaatteeni tilaan netistä: otan paidasta kaksi kokoa ja palautan sen, joka ei sovi. Kaupassakäynti rajoittuu lähi-Siwaan ja buutsiliikkeeseen. Kauppakeskuksissa kiertely on ajanhukkaa. Jos mies kiertelee kauppoja, se on siellä pakosta ja riippakivenä."

Väite: Mitä enemmän miehellä on ollut naisia, sitä miehisempi hän on.

"Mielestäni on kovempi juttu, mitä vähemmän naisia on ollut. Moni kaatunut suhde kertoo ongelmista, ehkä miehen typeryydestä. Keikkamuusikoita pidetään naistenkaatajina, vaikka työtähän tämä on siinä kuin muutkin. Uskon, että nykyään pitkiä suhteita pidetään kovina juttuina. Määrä ei korvaa laatua."

Väite: Miehen mielestä nainen ei osaa ajaa autoa.

"Osaapas. Välis paremminkin kuin mies. Istun naisen kyydissä aika usein."

Väite: Mies pitää sikareista, makkarasta, viskistä.

"Ei pidä paikkaansa, sillä kaikki eivät polta eivätkä juo. Noista kolmesta minulle toimii makkara. Harvassa ovat miehet, jotka eivät makkaraa syö."

Väite: Mies ei puhu eikä pussaa.

"Kavereita en pussaa, mutta puhun niille paljon. Naisen kanssa pitää vaihtaa ainakin pusu päivässä. Kai tässä näkyy sukupolvien ero: ennen kaikki hempeily oli sopimatonta, mutta nyt voi heittää kielarit keskellä kauppatoria eikä kukaan hermostu – ainakaan, jos kainalossa on oma emäntä."

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: