Sebastian Aho on mennyt kivasti parhaillaan pelattavissa jääkiekon MM-kilpailuissa. NHL:ssä hänen joukkueensa on Carolina Hurricanes. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Sebastian Aho on mennyt kivasti parhaillaan pelattavissa jääkiekon MM-kilpailuissa. NHL:ssä hänen joukkueensa on Carolina Hurricanes. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Sebastian Aho, 20, on loistanut MM-turnauksessa. Hän on poikkeuksellisen taitava pelaaja, mutta muutenkin aika ihana mies.

  1. Oulun murre. Niin sympaattinen, niin vilpitön! Siltä Sebastian Aho, 20, kuulostaa aina, kun hän avaa suunsa. Ehkä se on Oulun murre, joka sulattaa sydämet. Kuuntele vaikka! 

     

  2. Juhlii leivoskahville. Sebastian on ollut vaitonainen suhteistaan, mutta vuonna 2015 hän mainitsi tyttöystävän ja leivoskahvit samassa lauseessa. Sebastian kertoi, miten aikoo juhlistaa sitä, että hänet varattiin NHL:ään. ”Juhlistan varausta nyt viemällä tyttöystäväni leivoskahville”, hän sanoi Kalevassa. Aah! Ja tyyppi oli vasta 18 tuolloin!
  3. Vaatimattomuus. Sebastian tekee kaukalossa mitä haluaa, mutta on puheissaan vaatimaton. Ja sehän puree suomalaisiin. Vai mitäs sanotte Sebastianin kommenteista, kun hän teki Leijonien MM-turnauksen piste-ennätyksen? ”Täytyy pitää jalat maassa ja tehdä kovasti hommia”, Sebastian sanoi Ylelle. Juurikin näin.
  4. Ja se hymy ja nappisilmät! Katsokaa nyt: 

     

  5. Sebastianin äidin, Leena Ahon, puheista voi päätellä, että Sebastianin silmät todella ovat myös sielun peili. Niistä paistaa aito intohimo. ”Sepen silmistä on aina nähnyt, kuinka hän on halunnut pelata. Se kipinä on säilynyt, ja sitä minä äitinä olen joskus aina uteliaana katsellut, Leena on kertonut Iltalehdelle
  6. Ei leveile somessa. Sebastianilla on 113 000 Instagram-seuraajaa, mutta hän on julkaissut siellä vain 21 kuvaa. Ehkä Sebastian tietää, että oikea elämä on ihan muualla.
Vierailija

Silmät kuin sielun peili! 6 syytä, miksi Sebastian Aho on Suomen rakastettavin leijona

On kyllä söpöllä tavalla komea ja sympaattinen nuorimies, varmasti monen pikkulikan unelma. Kunnioitusta nostaa, kun hän ei kieltäydy Leijona turnauksista, joissa on ratkaisevia pelaajia. Näemmeköhän Patrik Lainetta koskaan mm jäillä? Hänhän taisi kerran jo kieltäytyä, vaikka NHL pelit loppuivat.
Lue kommentti

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.