Sebastian Aho on mennyt kivasti parhaillaan pelattavissa jääkiekon MM-kilpailuissa. NHL:ssä hänen joukkueensa on Carolina Hurricanes. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Sebastian Aho on mennyt kivasti parhaillaan pelattavissa jääkiekon MM-kilpailuissa. NHL:ssä hänen joukkueensa on Carolina Hurricanes. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Sebastian Aho, 20, on loistanut MM-turnauksessa. Hän on poikkeuksellisen taitava pelaaja, mutta muutenkin aika ihana mies.

  1. Oulun murre. Niin sympaattinen, niin vilpitön! Siltä Sebastian Aho, 20, kuulostaa aina, kun hän avaa suunsa. Ehkä se on Oulun murre, joka sulattaa sydämet. Kuuntele vaikka! 

     

  2. Juhlii leivoskahville. Sebastian on ollut vaitonainen suhteistaan, mutta vuonna 2015 hän mainitsi tyttöystävän ja leivoskahvit samassa lauseessa. Sebastian kertoi, miten aikoo juhlistaa sitä, että hänet varattiin NHL:ään. ”Juhlistan varausta nyt viemällä tyttöystäväni leivoskahville”, hän sanoi Kalevassa. Aah! Ja tyyppi oli vasta 18 tuolloin!
  3. Vaatimattomuus. Sebastian tekee kaukalossa mitä haluaa, mutta on puheissaan vaatimaton. Ja sehän puree suomalaisiin. Vai mitäs sanotte Sebastianin kommenteista, kun hän teki Leijonien MM-turnauksen piste-ennätyksen? ”Täytyy pitää jalat maassa ja tehdä kovasti hommia”, Sebastian sanoi Ylelle. Juurikin näin.
  4. Ja se hymy ja nappisilmät! Katsokaa nyt: 

     

  5. Sebastianin äidin, Leena Ahon, puheista voi päätellä, että Sebastianin silmät todella ovat myös sielun peili. Niistä paistaa aito intohimo. ”Sepen silmistä on aina nähnyt, kuinka hän on halunnut pelata. Se kipinä on säilynyt, ja sitä minä äitinä olen joskus aina uteliaana katsellut, Leena on kertonut Iltalehdelle
  6. Ei leveile somessa. Sebastianilla on 113 000 Instagram-seuraajaa, mutta hän on julkaissut siellä vain 21 kuvaa. Ehkä Sebastian tietää, että oikea elämä on ihan muualla.
Vierailija

Silmät kuin sielun peili! 6 syytä, miksi Sebastian Aho on Suomen rakastettavin leijona

On kyllä söpöllä tavalla komea ja sympaattinen nuorimies, varmasti monen pikkulikan unelma. Kunnioitusta nostaa, kun hän ei kieltäydy Leijona turnauksista, joissa on ratkaisevia pelaajia. Näemmeköhän Patrik Lainetta koskaan mm jäillä? Hänhän taisi kerran jo kieltäytyä, vaikka NHL pelit loppuivat.
Lue kommentti