Joinain päivinä Silja haluaisi olla ihan rauhassa. Kuva: Silja Sundberg / Life of Silja
Joinain päivinä Silja haluaisi olla ihan rauhassa. Kuva: Silja Sundberg / Life of Silja

Ero pitkästä parisuhteesta saattoi nostaa Silja Sundbergin Suomen googlatuimmaksi bloggaajaksi.

Life of Silja -blogin kirjoittaja Silja Sundberg pääsi Suomen googlatuimpien henkilöiden listalle.

– Se oli kyllä yllätys. Ajattelin ensimmäisenä, että se on virhe tai vitsi, Silja nauraa.

Silja on 19-vuotias aikuislukiolainen ja kirjoittanut viimeiset 4–5 vuotta blogia elämästään, omien sanojensa mukaan ”pinnallisista jutuista” eli muodista ja kauneudesta. Suurin osa Siljan lukijoista on nuoria, noin 19–25-vuotiaita, hän veikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi blogisi kiinnostaa?

Minulla ei ole hajuakaan. Tiedän, että minulla on paljon lukijoita, mutta en olisi uskonut, että yksistään se riittää. Välillä elämässäni tapahtuu isompia asioita, jotka herättävät kiinnostusta. Alkusyksystä erosin pitkästä parisuhteesta. Se on kiinnostanut lukijoitani ihan hirveästi, ja asiasta on kirjoitettu keskustelupalstoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tunnistetaanko sinut kaupungilla?

Kyllä! Huomaan, että jotkut katsovat tai osoittelevat. Isommissa tapahtumissa ihmiset tulevat moikkailemaan ja ottavat yhteiskuvia. Kuvajuttu on ihan uutta. Vasta tänä vuonna ihmiset ovat halunneet ottaa kanssani selfieitä. Toisaalta on ihan kiva, että ihmiset lähestyvät, mutta välillä on sellaisia päiviä, että haluaisin olla rauhassa. Joskus on raskasta olla valokeilassa. Monesti asioitani raportoidaan eteenpäin keskustelupalstoille. Ei se haittaa, koska olen niin tottunut siihen, että se harmittaa, että jutut ovat tuulesta temmattuja. En kuitenkaan lähde korjailemaan niitä blogissani.

Onko blogijulkisuudessa ollut mitään haittapuolia?

Yhdessä vaiheessa minulla oli miespuolisia stalkkereita. He yrittivät lähestyä minua väkisin inhottavalla tavalla. Se oli jollain tasolla jopa vähän pelottavaa, mutta ei mitään, mistä en selviäisi. Asia on nyt rauhoittunut.

Mistä et kirjoittaisi blogissasi?

Ei sellaisia asioita ole. Alussa kirjoitin todella avoimesti kaikesta elämässäni. Kun lukijamääräni kasvoivat, jotkin asiat vain rajautuivat pois. En enää esimerkiksi kirjoita hirveästi arkielämästäni, enkä nyt sinkkuna parisuhdeasioista. Jos jotain kiinnostaa vaikka koulunkäyntini, voin hyvin kertoa siitä.

Siljan omat suosikkibloggaajat ovat ruotsalainen Kenzas eli Kenza Zouitten ja MyCosmossa bloggaava Julia Toivola.

Lue myös:

19-vuotias Annika on Suomen googlatuimpia – miksi?

Hän on Suomen vuoden googlatuin julkkis

Tällaista on bloggaajien elämä – oikeasti

Sisältö jatkuu mainoksen alla