Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi asuvat vielä eri kaupungeissa, mutta yhteenmuutosta on jo puhuttu. Kuvat: Mikko Hannula
Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi asuvat vielä eri kaupungeissa, mutta yhteenmuutosta on jo puhuttu. Kuvat: Mikko Hannula

Miss Suomi Shirly Karvisen ei todellakaan pitänyt alkaa seurustella kesken missivuoden, mutta sitten tuli Vertti Harjuniemi ja hurmasi hänet liian suolaisella kanalla.

– Tiedän, että Vertti ei ikinä loukkaisi minua, Shirly sanoo.

Ei miehiä eikä varsinkaan parisuhdetta! Kun Shirly Karvinen, 24, kruunattiin viime keväänä Miss Suomeksi, hän julisti päättäväisesti, että poikaystävä on viimeinen asia, jota hän kaipaa missivuodelta.

Ennen missikiertuetta Shirly oli eronnut kolme vuotta kestäneestä parisuhteesta. Edessä oli muutto yhteisestä asunnosta omaan yksiöön ja missivuoden kiireet.

Nyt, puoli vuotta myöhemmin, samaisen yksiön summeri soi ja sisään astelee kahvimaito kainalossaan Vertti Harjuniemi, 32. Tampereella asuva mies on pikavisiitillä Shirlyn luona.

”Olen sen verran elämässäni nähnyt, että tiesin millaisen ihmisen kanssa haluan olla.”

Vertti on tullut tutuksi Jutan ja Vertin supersinkkudieetti -ohjelmasta. Palomiehenä ja personal trainerina työskentelevä Vertti ehti olla viisi vuotta sinkkuna ennen kuin Shirly herätti Facebookissa hänen kiinnostuksensa. Yksineläminen oli tietoinen valinta, koska Vertti halusi keskittyä uraansa.

– Viime vuodet olen kuitenkin jo kaivannut parisuhdetta. Olen sen verran elämässäni nähnyt, että tiesin millaisen ihmisen kanssa haluan olla. Elän kuitenkin kodin ja töiden välillä tietyissä ympyröissä, enkä kauheasti katsele arjessa muita sillä silmällä. Viihdyn älyttömän hyvin yksin, enkä ole ikinä halunnut seurustella seurustelemisen vuoksi, Vertti kertoo.

Shirlyn epäluulot haihtuivat nopeasti, kun hän tutustui Verttiin.

– Olen ollut parisuhteissa, joissa on tarvottu eteenpäin ja yritetty, vaikka ero olisi ollut parempi ratkaisu. Vertin kanssa olen oppinut, että hyvä parisuhde ei ole taakka tai rajoite, vaan nostaa ylöspäin, Shirly sanoo.

Miten tapasitte?

Shirly: Vertti laittoi minulle Facebookissa viestiä, josta siirryimme puhumaan puhelimessa. Ensimmäinen puhelu kesti neljä viisi tuntia. Meillä vain klikkasi heti. Seuraavalla viikolla ajoin Vertin luo Tampereelle. Hän oli valmistanut minulle kasviksia ja tosi suolaista kanaa.

Vertti: Käytän aina paljon suolaa, mutta olin kai vähän hermostunut, sillä laitoin kanaan yhtä paljon suolaa kuin ihminen käyttää yleensä viikon aikana. Olin otettu, kun Shirly söi kiltisti kaiken. En itsekään meinannut saada paloja alas.


Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi ovat kuin kotonaan toistensa luona.


Mikä toisessa kolahti?

Vertti: Minulla oli Shirlystä julkisuuden kautta positiivinen kuva, ja lähetin hänelle Facebookissa viestin. Tiesin jo ensimmäisen puhelun aikana, että eiköhän tämä ollut tässä! Shirlyssä oli kaikki, mitä olen naisista etsinyt. Harvan kanssa jaksaa jutella yön pikkutunneilla tuntikausia. Shirly on fiksu, hauska, kunnianhimoinen ja pitää itsestään huolta. Ja kauniskin hän on, siitähän on ihan todisteena nuo sertifikaatit seinillä.

Shirly: Meillä on myös hyvin samanlaiset perhekeskeiset elämänarvot. Lapsuudenperheet ja läheiset ovat molemmille tärkeitä. Vertille on hyvin selkeää, miten hän haluaa elämäänsä elää ja hän on myös kunnianhimoinen. Se on minulle miehessä tärkeää.

Miten päädyitte seurustelemaan?

Vertti: Toisella tapaamisella minä ihan pyysin. Taisin ihan teatraalisesti polvistua siinä. Ensimmäisellä tapaamisella en kehdannut vielä kysyä, vaikka mieli jo teki.

Shirly: Hetki oli erityinen, ja muistan sen varmasti aina.

Miten läheiset suhtautuvat suhteeseenne?

Vertti: Vanhempani tapasivat Shirlyn vasta nyt joululomalla, kun lomailimme lapsuudenkodissani Rovaniemellä. He tykkäsivät hänestä kovasti.

Vanhempani ovat samanlaisia kuin minäkin, heille tittelit eivät ole tärkeitä vaan ihminen. No, ehkä isän pisteet lätkäpiireissä vähän nousivat, kun he kuulivat, että poika seurustelee Miss Suomen kanssa.

Shirly: Ystävät tuulettivat vähän turhankin innoissaan. Yhteiset kaverimme missiemo Sunneva Kantola ja Jutta Gustafsberg olivat puhuneet meille molemmille toisistamme hyvää. He olivat onnellisia, että viimeinkin löysimme toisemme.

Lapsuudenystäväni ovat sitä mieltä, että Vertistä olen vihdoin löytänyt hyvän miehen.

Oletteko jo puhuneet yhteenmuutosta?

Shirly:Tietysti siitä on puhuttu, kun suhde on edennyt vakavaksi näin nopeasti, ja meillä on hyvä olla. Meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire.

Mikä teitä yhdistää?

Vertti: Meillä molemmilla on kiireiset ja epäsäännölliset aikataulut. Helpottaa elämää, kun toiselle ei tarvitse selitellä, mistä on kyse.

Shirly: Molemmilla on terveelliset elämäntavat. Minun oli helppoa valmistautua Miss Universum -kisoihin, kun toinenkin syö terveellisesti ja olemme voineet urheilla yhdessä.

Missä asioissa eroatte toisistanne?

Shirly: Opin ymmärtämään Verttiä paremmin, kun tapasin hänen vanhempansa. Pohjoisessa kenelläkään ei tunnu olevan kiire mihinkään.

Vertti on samanlainen. Välillä saattaa kestää pitkään, ennen kuin hän vastaa kysymykseeni. Itse olen luonteeltani nopeampi.

Vertti: Arvostan erilaisuutena myös Shirlyn kiinalaisia juuria, vaikka ne eivät juuri arjessamme näy.

Mikä arjessanne on parasta?

Shirly: Koska elämme etäsuhteessa, niin pelkästään toisen kanssa oleminen on erityistä. Teemme tavallisia asioita, urheilemme ja kokkaamme yhdessä.

Vertti: Yritämme sumplia aikatauluja niin, että ehtisimme olla ainakin muutaman päivän viikossa yhdessä.


Tuore pari haaveilee harmonisesta yhteiselämästä – ja ehkä perheestä joskus sitten myöhemmin.


Miten jaatte kotityöt, kun olette yhdessä?

Vertti: Tällä hetkellä niin, että minä teen ne. No, on niitä tehty välillä myös yhdessä.

Shirly: Hei, kyllähän minäkin tiskaan! Ja paistan nykyään ne kanat...

On ollut hyvä, että olemme molemmat osanneet olla toistemme asunnoissa kuin kotona.

Miten ikäero vaikuttaa suhteeseenne?

Shirly: Luulin jonkin aikaa, että Vertti on vasta 27-vuotias! Vähän hätkähdin, kun kuulin oikean iän, mutta minulle itse asiassa tämä sopii paremmin.

Olen elänyt suhteissa, joissa toinen vielä hakee paikkaansa, joten on parempi, että mies on elänyt ja ehtinyt saavuttaa asioita elämässään. Minun on ollut vaikeaa löytää yhteyttä omanikäisteni miesten kanssa.

Vertti: Olen oppinut, että iällä ei ole naisten henkisen kypsyyden kanssa mitään tekemistä. Ikäeroa ei käytännössä edes huomaa suhteessamme.

Mistä asioista puhut mieluummin ystävillesi kuin puolisollesi?

Shirly: Tällä hetkellä tukeudun aroissa ja henkilökohtaisissa asioissa mieluiten Verttiin. Toivon, että jatkossakin voin puhua hänelle ihan samoista asioista kuin ystävillekin.

Vertti: Olen maailman huonoin avautumaan vaikeista asioista kenellekään. Olen ollut niin pitkään yksin, että olen tottunut selviytymään itsekseni. Nyt opettelen avautumista Shirlyn kanssa.

Miten teillä juhlitaan?

Vertti: Emme ole hirveästi juhlineet. Olen itse ollut nuorena yökerhon ovella ja nähnyt yöelämää. Minulla on terveelliset elämäntavat, käyn sen kerran vuodessa juhlimassa. En ole kuitenkaan mikään totaalikieltäytyjä.

Emme tarvitse parisuhteessamme mitään biletystä tai ilotulitusta, jotta meillä olisi hyvä olla. Juhlistamme antamalla toisillemme aikaa.

Shirly: Uutena vuotena olimme Levillä pubissa ehkä puoli tuntia, ja joimme pari lasia viiniä. Juhlistamme mieluummin hyvällä ruualla. Esimerkiksi viikonloppuisin saatamme kokata jotakin uutta ja erilaista. Minäkin olen työskennellyt yökerhossa kolme vuotta ja nähnyt ihan riittävästi sitä osastoa.


Vertti ehti olla viisi vuotta sinkkuna ennen kuin tapasi Shirlyn.


Mistä puolison saavutuksista olet ylpeä?

Shirly: Vertti on rakentanut omannäköisen uran, omalla tyylillään. Hän on saavuttanut paljon asioita omalla työllään.

Vertti: Shirly on asunut ja elänyt ulkomailla, nähnyt maailmaa. On hyvä, että hän osaa katsoa asioita myös erilaisesta perspektiivistä.

Missä asioissa neuvot toista?

Shirly: Vertti ei ole virallinen personal trainerini, mutta hän on opastanut minua hienotunteisesti salitreenissä, kun valmistauduin Miss Universumeihin.

Miten ja mistä teillä riidellään?

Shirly: Olemme molemmat avoimia ja puhumme meitä vaivaavista asioista suoraan. Kerran suutahdin Vertille, kun hän vei minut juoksemaan portaita ja pisti minut vähän turhan lujille. Olen sellainen, että jos joku vieras käskee juosta täysillä, niin minähän juoksen. Tutun sanomana se voi kuitenkin vain ärsyttää.

Vertti: Minä saatan vielä puskea kiusallani vähän lisää, vaikka näen, että toinen on jo lujilla. Molemmat olemme eläneet sen verran parisuhteissa, että ymmärrämme, että ihan joka asiasta ei kannata tapella. Ei minua haittaa, jos toinen joskus kiukuttelee. En haluaisi olla minkään nuken kanssa.

Mikä toisessa on seksikkäintä?

Shirly: Vertti haluaisi, että sanon estetiikka. Vertti on miehekäs mies, joka tykkää polttopuiden pilkkomisesta, mutta hänessä on herkkäkin puoli, jonka hän uskaltaa myös näyttää.

Vertti: Voisin sanoa, että takapuoli, mutta sillä ei mennä lopulta kovin pitkälle. Shirly on sinut itsensä kanssa ja kantaa itsensä hyvin.

Oletteko mustasukkaisia?

Shirly: Emme. Meillä molemmilla on takana epäonnistuneita parisuhteita, joten meille on ollut alusta asti selvää, että toisen luottamusta ei rikota. Tiedän, että Vertti ei ikinä loukkaisi minua.

Vertti: En ole tippaakaan huolissani, vaikka Shirly on toisella puolella maailmaa kaiken maailman miljonäärien liehiteltävänä. Ilman luottamusta suhteessa ei ole mitään mieltä.

Voisitteko mennä pariterapiaan?

Vertti: Jos pelastamisen arvoinen suhde on ajautunut umpikujaan, kaikki kortit kannattaa katsoa.

Shirly: Olen huomannut aikaisemmissa parisuhteissani, että kun on pitkään yhdessä, niin saattaa puolitahattomasti juurtua tiettyihin käytösmalleihin. Kolmas osapuoli voi ehkä antaa tilanteeseen uuden näkökulman.

Mikä on yhteinen unelmanne?

Shirly: Voisi olla kiva asua vielä ulkomailla. Haaveilen tasapainoisesta yhteiselämästä, jossain vaiheessa myös omasta perheestä.

Vertti: Yhteisestä elämästä. Perheasiat tulevat ajankohtaiseksi, kun perusasiat ovat molempien elämässä kunnossa. Eikä sellaisia asioita voi tarkasti edes suunnitella.

Shirly Karvinen

24-vuotias vuoden 2016 Miss Suomi.

Edustaa Suomea Miss Universum -kilpailuissa Filippiineillä. Voittaja kruunataan 30.1.

Tradenomin opinnot ammattikorkeakoulussa ovat tauolla.

Asuu Helsingissä.

Vertti Harjuniemi

32-vuotias palomies, yrittäjä ja personal trainer.

Luennoi ja vetää omia valmennusryhmiä.

Tullut tunnetuksi Jutan ja Vertin supersinkkudieetti -ohjelmasta.

Asuu Tampereella.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.