Serkukset Minka Kuustonen ja Sami Hedberg kertovat saaneensa huumorintajun verenperintönä. Kuva: Jouni Harala
Serkukset Minka Kuustonen ja Sami Hedberg kertovat saaneensa huumorintajun verenperintönä. Kuva: Jouni Harala

Putous-tähti Minka Kuustonen ja stand up -koomikko Sami Hedberg kertovat, että samalla alalla työskentely on lähentänyt heitä. – Sukumme kautta huumori on ollut aina meidän molempien elämässä läsnä, serkukset sanovat.

Näyttelijä Minka Kuustonen, 31, ja stand up -koomikko Sami Hedberg, 35, ovat serkuksia. Kyseessä on varsinainen taiteilijasuku, sillä Minkan isä, muusikko Mikko Kuustonen, ja Samin äiti Sirpa Hedberg ovat keskenään sisaruksia.

Minkan sisko Iina Kuustonen nousi aikanaan koko kansan tietoisuuteen Putous-ohjelman myötä. Nyt pikkusisko seuraa perästä: Minka on tammikuussa jatkuvan show’n tuore kasvo.

Myös Samin työkalenteri pullistelee liitoksistaan: parhaillaan hän kuvaa kulttisarja Konttoria, tuomaroi Talent-ohjelmaa ja vetää stand up -keikkoja. Sami ja Minka myös näyttelevät lyhyesti yhdessä Luokkakokous 2 -komediassa.

– On aina ihanaa nähdä. Se, että olemme samalla alalla, on lähentänyt meitä, Minka sanoo.

Onnellinen lapsuus

Lapsuudesta serkusten mieleen ovat jääneet kesät, joita he viettivät yhdessä suvun mökillä Sauvossa. Minka muistaa, kuinka he uittivat lammessa kaarnalaivoja. Sami puolestaan muistelee kesäiltoja, kun Mikko soitti kitaraa ja Olavi-ukki kertoili serkuksille tarinoita.

– Lapsuutemme kesät olivat mahtavia. Kellään ei ollut riitoja tai vaikeuksia, vaan yhteistä hauskaa. Ehkä noista ajoista juontaa juurensa se, että suku on meille molemmille todella tärkeä. Ihmisten pitää viettää aikaa yhdessä, Sami sanoo.

”Olemme keskenämme samanlaisia, mutta ihan erilaisia kuin muut.”

Nykyään Sami tunnetaankin suvun puuhamiehenä ja juhlien järjestäjänä, joka pitää huolta, että kaikki viihtyvät. Viime kesänäkin hän järjesti serkusillan yhdessä isosiskonsa kanssa.

– Siellä näki, että me kaikki olemme keskenämme samanlaisia, mutta ihan erilaisia kuin muut. Sukumme kautta huumori on ollut meidän molempien elämässä läsnä alusta asti. Moni meistä on samalla alalla tai muuten vaan pataan pudonneita, joten kemiamme kohtaavat. Suku on meille turvaverkko, Minka ja Sami kiittelevät.

Lue Minkan ja Samin koko haastattelu Me Naisten numerosta 48/2016.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.