Kuolleiden kanssa viestittelevä Lisa Williams kurkistelee välillä omaankin tulevaisuuteensa.

Sinut tunnetaan tv-ohjelmastasi, jossa puhut kuolleiden kanssa. Taidat tehdä vähän muutakin?
Juu, kommunikointi rajan taa siirtyneiden kanssa on vain osa työtäni. Olen myös reiki- ja kristalliparantaja, selvä­näkijä ja kirjoitan kirjoja. Juuri nyt tapahtuu paljon; olen kiertueella elämänkumppanini kanssa, vedämme workshopeja ja neuvottelen uudesta tv-sarjasta.

Mitä livekeikoillasi tapahtuu?
Kun nousen yleisön eteen, saan viestejä kuolleilta. Välitän heidän sanomansa, ja joku yleisössä tunnistaa, että viesti on osoitettu hänelle. Usein läheisen kuolemaan liittyy paljon kysymyksiä, joiden selvittäminen auttaa tänne jääneitä pääsemään eteenpäin elämässä. Koen välittäjäroolini vapauttavana. Kauttani kulkee niin paljon energiaa, että tulen lavalta yleensä innosta pomppien.

Millaista oli oivaltaa, että hei, meikähän puhuu henkien kanssa?
Olin neljävuotias, kun aloin tunnistaa henkien läsnäolon. Aluksi se oli pelottavaakin, ja vanhempani luulivat minun kärsivän ylivilkkaasta mielikuvituksesta. Teinivuosina pidin kykyni salassa ja kerroin siitä vain harvoille. Minua pidettiin kummajaisena. Isäni vähätteli ja epäili taitoani vuosikaudet, mutta nykyään hän jo iloitsee, miten hyvin olen pärjännyt.

Miten olet hyödyntänyt selvänäkemistä omassa arjessasi?
Äh, yritän olla käyttämättä sitä itseeni, siihen voisi sotkeutua liiaksi. Selvänäkemistä ei saa käyttää oman edun tavoitteluun. Kun joskus tunnen kaipaavani vähän apua, saatan vilkaista tulevaan. Uskon, että minun kuuluu tehdä tätä työtä muiden hyväksi.

Opetat harjoittamaan muun muassa henkistä tietoisuutta. Ovatko henkiset kyvyt todella kuin lihas, jota voi kehittää?
Ehdottomasti! Vertaan niitä laulamiseen: meistä jokainen pystyy laulamaan, mutta osasta voi harjoittelemalla tulla loistavia laulajia. Uskon, että kaikilla on kyky nähdä henkiä ja löytää yhteys korkeampaan itseensä. Minä treenaan ihmisiä edistymään haluamalleen tasolle.

Sinä kai sitten tiedät, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu?
Kirjoitin aiheesta kirjankin, Survival of the soul. Kutsumme kuolemaksi sitä, kun keho lakkaa olemasta, mutta uskon, että henki ja sielu jatkavat elämistä henkien maailmassa. Siellä persoonallisuutemme jatkaa ihan ennallaan, esimerkiksi tykkäämme samoista asioista kuin ennenkin.

Lisa Williams

  • 19.6.1973 Englannissa syntynyt selvänäkijä, meedio ja
    parantaja. Asuu Los Angelesissa poikansa Charlien, koiriensa ja parantaja-elämänkumppaninsa kanssa.
  • Tv-sarjat Elämää kuolleiden parissa, Ääniä toiselta puolelta sekä Lisa Williams Live ovat pyörineet Suomessakin.