Lauri Tähkän Vain elämää -jaksossa nikkaroitiin linnunpönttöjä. Kuva: Jussi Hellsten / Nelonen
Lauri Tähkän Vain elämää -jaksossa nikkaroitiin linnunpönttöjä. Kuva: Jussi Hellsten / Nelonen

Vasara ja tattirisotto, ei siihen paljon muuta tarvita. Käsistään kätevä timpuri sopii ajan henkeen.

Moni hieraisi perjantai-iltana television ääressä silmiään: Lauri Tähkähän on aika kuuma. (Tosifanien mielestä hän on tietenkin ollut sitä aina.)

Elonkerjuu-petturin mainekin pääsi Vain elämää -ohjelman jaksossa hieman puhdistumaan.

Lue lisää: Lauri Tähkä tv:ssä: Tämä on todellinen syy, miksi jätin Elonkerjuu-bändin

Ennen kaikkea Lauri Tähkä onnistui näyttämään jaksossa, että hän on mies, joka rakastaa rakentamalla (linnunpönttöjen lisäksi omakotitaloja) ja kokkaamalla (tattirisottoa).

Uusi ihannemies onkin Tähkän kaltainen hipsterin ja puusepän risteytys. Brittikyselyn mukaan 74 prosenttia naisista pitää kädentaitoja kumppanin seksikkäimpänä ominaisuutena, urheilijatyypit ja kokkaajat jäivät tee-se-itse-miesten taakse.

Televisiohistoriassa Lauri Tähkää on edeltänyt esimerkiksi Sinkkuelämää-sarjan kätevä Aidan. Monien mielestä liiallinen kiltteys oli tämän nikkaroijan ongelma – kihompi Mr. Big vei Carrien lopulta alttarille.

Pitäisi siis olla sopivasti särmää, kuten Lauri Tähkässä. Sielukkaasti hän tunnusti, ettei rakkaus ole helppoa. Muusikko on kuulemma ”kohno” rakkaudessa – tekee risottoa ja yrittää parhaansa, mutta silti menee pieleen.

Tekee risottoa ja yrittää parhaansa, mutta silti menee pieleen.

Käsillä tekemisessä on käytännön hyötyjä sekä tiettyä erotiikkaa. Rakentamiseen vaaditaan myös pitkäjänteisyyttä sekä asiaan syventymistä, mikä on ihailtavaa. Sellaiseen kykenevästä kumppanista sopii fantasioida.

Yksi tällaisista timpuri-ihmeistä on koomikko-näyttelijä Amy Schumerin rakas Ben Hanisch. Hän tekee tilaustyönä huonekaluja (ja on kuuma, tietenkin). Ben Hanischista kertovassa SBS:n jutussa muistutetaan, että ensimmäinen kuuma puuseppä oli muuten Jeesus. Sittemmin olemme nähneet televisiossa Aidanin lisäksi esimerkiksi Girls-sarjan Adamin.

 

Candid

Kuva, jonka benhanisch (@benhanisch) julkaisi

Parhaillaan eletään kotoilun kultakautta, joten ei ihme, että tekijämiehet ja -naiset ovat arvossaan. Lauri Tähkän Vain elämää -jaksossa myös Suvi Teräsniska teki vaikutuksen nikkarointitaidoillaan.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Mitä seuraavista toivot eniten kumppaniltasi?

Kädentaitoja
Kädentaitoja
37.1%
Jotain ihan muuta
Jotain ihan muuta
22.6%
Tunteiden analysointitaitoja
Tunteiden analysointitaitoja
17.6%
Sporttisuutta
Sporttisuutta
8.3%
Kokkaustaitoja
Kokkaustaitoja
8.1%
Kiinnostusta kulttuuriin
Kiinnostusta kulttuuriin
6.0%
Ääniä yhteensä: 1283
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...