Kalle Palander ja kaksoset, Mona-Lisa (vas.) ja Romeo (oik.) vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen/Sanoma-arkisto
Kalle Palander ja kaksoset, Mona-Lisa (vas.) ja Romeo (oik.) vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen/Sanoma-arkisto

Kalle Palander löysi tyttärensä kylmästä lammesta viime toukokuussa. – Tilanne oli aivan hirveä, kun pitelin sinistä ja hengetöntä tyttöä käsissäni, sanoo 7 päivää -lehdelle.

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palanderin, 37, ja tämän puolison, Riina-Maijan, kaksostyttö Mona-Lisa joutui hengenvaaraan viime toukokuussa. Kalle kertoi järkyttävästä onnettomuudesta 7 päivää -lehdelle.

Kalle oli lähtenyt talleille ruokkimaan hevosia kaksostensa, Romeon ja Mona-Lisan, sekä 7-vuotiaan Oda-Sofian kanssa Virossa, Ontakon-kartanollaan. Romeo-poika lähti käymään sisällä isänsä kanssa, mutta tytöt jäivät pihalle. Kalle huuteli tyttöjen perään, mutta kun vastausta ei kuulunut, Kalle aavisti jonkin olevan pielessä.

– Lähdin kävelemään vaistomaisesti lammelle päin. Sitten näin, että kolme koiraamme seisoivat ja haukkuivat lammen rannalla. Ajattelin, että ei helvetti, ja lähdin juoksemaan.

Lammella Kalle näki Mona-tyttärensä kelluvan mahallaan keskellä lampea, jonka vesi oli alle 10-asteista.

– Menin aivan kauheaan paniikkiin ja sokkiin. Syöksyin täydellä vauhdilla lampeen ja käänsin tytön ympäri. Pikkuinen oli aivan sininen ja eloton.

Kalle kertoi aloittaneensa elvytyksen heti vedessä. Lopulta hän sai vietyä tyttärensä rannalle, jossa pystyi jatkamaan elvytystä.

– Ne olivat elämäni kauheimmat ja pisimmät sekunnit. Tilanne oli aivan hirveä, kun pitelin sinistä ja hengetöntä tyttöä käsissäni.

Monien mutkien jälkeen tytär pääsi lopulta myös sairaalahoitoon ja selvisi onnettomuudesta. Kalle on aiemmin menettänyt pikkusiskonsa, kun tämä hukkui Torniossa vuonna 1992. Kalle muistuttaa, miten tärkeää on osata elvyttää.

Lue myös:

Vaimo päätti: Kalle Palander muutti Espanjaan

Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: ”Emme löydä parempia puolisoita rinnallemme”