Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos
Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos

Juuri isäksi tullut ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, löysi elämäänsä rauhallisemman vaihteen raikulivuosien jälkeen. – Ennen etsin vauhdista ja menestyksestä sisältöä elämääni.

Julkkisravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, on tullut ensimmäistä kertaa isäksi iässä, jossa moni mies on jo isoisä.

– Onhan tämä ihan mahtava tunne! Sedu sanoo ja hymyilee sellaista hieman höperöä, tuoreen vanhemman hymyä.

Kahdeksan viikon ikäinen onni, pyöreäposkinen tyttö, saa myöhemmin kesällä pidettävissä ristiäisissä virallisesti ­nimekseen Lara Elisabeth Koskinen. Laran äiti on Koskisen avopuoliso Minna, 31.

Sedu Koskinen ja opettajana työskentelevä Minna, joka ei ole julkisesta huomiosta kiinnostunut, ovat asuneet yhdessä reilun vuoden. Koskinen sanoo, ettei lapsen tulosta "mitenkään päätetty".

– Ikäni vaikuttaa niin, että käytiin tutkimuksissa varmistamassa, että lapsi on terve. Mutta olen itse aina elänyt terveellisesti, joten ei ikä sinällään mitenkään hirveästi ole ollut mielessä, Sedu sanoo.

Vähän ennen vauvan syntymää antamissaan haastatteluissa hän kommentoi, että on aina tuntenut olevansa mieleltään nuorempi kuin fyysiseltä iältään. Sedu on tunnettu ­menevästä elämäntyylistään, jossa käytetään kalliita kelloja, ajetaan nopeilla autoilla, hengaillaan Suomen kuuluisimpien bilettäjien kanssa ja perustetaan ravintoloita pitkin Suomea, Tallinnaa ja Thaimaata. Sellaista elämäntyyliä on ­vähän hassua kuvitella tälle lempeän ja rennon oloiselle miehelle, joka varovaisesti nostaa vauvan vaunuista.

– Lentäjänakki, Sedu sanoo hellästi, ottaa vauvaa vatsan alta kiinni ja lennättää kevyesti ilman halki.

Ikuisesti lapseton

Itse asiassa Sedu ehti jo ajatella, että ei koskaan saisi omia lapsia. Asia ei tuntunut haikealta vaan faktalta.

– Tein niin paljon duunia, ettei tullut mieleenkään alkaa siinä perhettä perustaa.

Sedun mielestä vauva ei ole muuttanut hänen elämäänsä kokonaan. Ennemmin kävi niin, että koska elämä oli jo muuttunut, siihen sopi nyt vauvan tulla. Isompi elämänmuutos alkoi jo vuonna 2010, kun Sedu luopui suuresta osasta ravintoloitaan.

– Olen ymmärtänyt, etten ole töissä korvaamaton, eikä tarvitsekaan olla. Hain elämänlaatua menestyksestä ja kovasta vauhdista, yritin sieltä saada jotain sisältöä elämään. Mutta siitä jäi vain tyhjä olo.

Nyt hän on pikkuhiljaa ymmärtänyt, että kun ottaa vähän rauhallisemmin töissä, elämästä voi nauttiakin.

– Olen nykyään parempi ihminen, tai niin ainakin kaverit sanovat. Otan kuulemma toiset ­paremmin huomioon.

VIDEO: Kuinka Sedu Koskinen suoriutuu vaipanvaihdosta?

Missä kaikessa Sedu on mukana juuri nyt? Millainen Sedun ja Minnan vauvanhoitofilosofia on? Lue koko juttu Me Naiset 24/2014 -lehdestä.

Seppo "Sedu" Koskinen

■ Yrittäjä syntyi Pälkäneellä 2.6.1957. Asuu Helsingissä avovaimonsa ja 16.4.2014 syntyneen tyttärensä kanssa.

■ Tuli 2000-­luvulla ­tunnetuksi ravintola­imperiumistaan, ­johon kuuluivat muun muassa ­Onnela-ravintolat.

■ Pelasi jalkapalloa Valkeakosken Hakassa. Kuului joukkueen omistajiin 2009–2011.

■ Nähdään syksyllä TV5:n Tavallista elämää -sarjassa.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!