Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos
Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos

Juuri isäksi tullut ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, löysi elämäänsä rauhallisemman vaihteen raikulivuosien jälkeen. – Ennen etsin vauhdista ja menestyksestä sisältöä elämääni.

Julkkisravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, on tullut ensimmäistä kertaa isäksi iässä, jossa moni mies on jo isoisä.

– Onhan tämä ihan mahtava tunne! Sedu sanoo ja hymyilee sellaista hieman höperöä, tuoreen vanhemman hymyä.

Kahdeksan viikon ikäinen onni, pyöreäposkinen tyttö, saa myöhemmin kesällä pidettävissä ristiäisissä virallisesti ­nimekseen Lara Elisabeth Koskinen. Laran äiti on Koskisen avopuoliso Minna, 31.

Sedu Koskinen ja opettajana työskentelevä Minna, joka ei ole julkisesta huomiosta kiinnostunut, ovat asuneet yhdessä reilun vuoden. Koskinen sanoo, ettei lapsen tulosta "mitenkään päätetty".

– Ikäni vaikuttaa niin, että käytiin tutkimuksissa varmistamassa, että lapsi on terve. Mutta olen itse aina elänyt terveellisesti, joten ei ikä sinällään mitenkään hirveästi ole ollut mielessä, Sedu sanoo.

Vähän ennen vauvan syntymää antamissaan haastatteluissa hän kommentoi, että on aina tuntenut olevansa mieleltään nuorempi kuin fyysiseltä iältään. Sedu on tunnettu ­menevästä elämäntyylistään, jossa käytetään kalliita kelloja, ajetaan nopeilla autoilla, hengaillaan Suomen kuuluisimpien bilettäjien kanssa ja perustetaan ravintoloita pitkin Suomea, Tallinnaa ja Thaimaata. Sellaista elämäntyyliä on ­vähän hassua kuvitella tälle lempeän ja rennon oloiselle miehelle, joka varovaisesti nostaa vauvan vaunuista.

– Lentäjänakki, Sedu sanoo hellästi, ottaa vauvaa vatsan alta kiinni ja lennättää kevyesti ilman halki.

Ikuisesti lapseton

Itse asiassa Sedu ehti jo ajatella, että ei koskaan saisi omia lapsia. Asia ei tuntunut haikealta vaan faktalta.

– Tein niin paljon duunia, ettei tullut mieleenkään alkaa siinä perhettä perustaa.

Sedun mielestä vauva ei ole muuttanut hänen elämäänsä kokonaan. Ennemmin kävi niin, että koska elämä oli jo muuttunut, siihen sopi nyt vauvan tulla. Isompi elämänmuutos alkoi jo vuonna 2010, kun Sedu luopui suuresta osasta ravintoloitaan.

– Olen ymmärtänyt, etten ole töissä korvaamaton, eikä tarvitsekaan olla. Hain elämänlaatua menestyksestä ja kovasta vauhdista, yritin sieltä saada jotain sisältöä elämään. Mutta siitä jäi vain tyhjä olo.

Nyt hän on pikkuhiljaa ymmärtänyt, että kun ottaa vähän rauhallisemmin töissä, elämästä voi nauttiakin.

– Olen nykyään parempi ihminen, tai niin ainakin kaverit sanovat. Otan kuulemma toiset ­paremmin huomioon.

VIDEO: Kuinka Sedu Koskinen suoriutuu vaipanvaihdosta?

Missä kaikessa Sedu on mukana juuri nyt? Millainen Sedun ja Minnan vauvanhoitofilosofia on? Lue koko juttu Me Naiset 24/2014 -lehdestä.

Seppo "Sedu" Koskinen

■ Yrittäjä syntyi Pälkäneellä 2.6.1957. Asuu Helsingissä avovaimonsa ja 16.4.2014 syntyneen tyttärensä kanssa.

■ Tuli 2000-­luvulla ­tunnetuksi ravintola­imperiumistaan, ­johon kuuluivat muun muassa ­Onnela-ravintolat.

■ Pelasi jalkapalloa Valkeakosken Hakassa. Kuului joukkueen omistajiin 2009–2011.

■ Nähdään syksyllä TV5:n Tavallista elämää -sarjassa.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen. 

Jukka Poika ja Teija Stormi ovat olleet jo pitkään yhdessä.

Suomalaislaulaja Jukka Poika (oik. Jukka Rousu), 37, on mennyt naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Teija Stormin kanssa. Jukka kertoi asiasta eilen illalla hurmaavalla hääkuvalla, jonka julkaisi Instagram-tilillään. Kuvan kommenttikenttä on täyttynyt Jukan seuraajien onnitteluista.

 

❤️

A post shared by Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) on

Jukka ja Teija ovat olleet yhdessä yli seitsemän vuotta. He menivät kihloihin vuoden 2016 lopulla. Pariskunta kertoi myös kihlauksestaan Instagramissa – viikkoja itse tapahtuman jälkeen.

 

5 viikkoa sitten. J 💍 T

A post shared by Teija Stormi (@teijaeevatuulikki) on

Jukka ja Teija nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jukalla on kolme lasta, Onerva, Eila ja Hampus, ex-vaimonsa Sandran kanssa. Vuonna 2015 Jukka kertoi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että häntä harmitti huhut, joiden mukaan hän olisi vaihtanut ”Sandran nuorempaan, 15-vuotiaaseen siideripissikseen”. Jukan Siideripissis-hitti kertoo Teijasta, ja Teijan lempinimi tulee siitä, että Teija esitteli itsensä aikoinaan Jukalle siideripissiksenä.

– Ei se nyt ihan niinkään mennyt. Siinä vaiheessa minut oli jo vaihdettu nuorempaan.

– Mutta ei siinä, tilanne oli tavallaan jo selvitetty ensin ja siirrytty eteenpäin, Jukka kertoi tuolloin.

Vuonna 2012 Jukka Poika kertoi Me Naisten haastattelussa, että ero edellisestä liitosta oli hänelle kasvun paikka. Sen jälkeen hän ymmärsi, millainen haluaa olla.

– Avioero ei ollut helppo, mutta samalla se oli myös tosi inspiroiva. Sitä mietti, millainen on seuraava vaihe elämässäni ja mitä kaikkea pystyn itse tekemään, etten möhlisi enempää.