Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos
Sedu Koskinen ja Lara-tytär. Kuva: Karoliina Paatos

Juuri isäksi tullut ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, löysi elämäänsä rauhallisemman vaihteen raikulivuosien jälkeen. – Ennen etsin vauhdista ja menestyksestä sisältöä elämääni.

Julkkisravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskinen, 57, on tullut ensimmäistä kertaa isäksi iässä, jossa moni mies on jo isoisä.

– Onhan tämä ihan mahtava tunne! Sedu sanoo ja hymyilee sellaista hieman höperöä, tuoreen vanhemman hymyä.

Kahdeksan viikon ikäinen onni, pyöreäposkinen tyttö, saa myöhemmin kesällä pidettävissä ristiäisissä virallisesti ­nimekseen Lara Elisabeth Koskinen. Laran äiti on Koskisen avopuoliso Minna, 31.

Sedu Koskinen ja opettajana työskentelevä Minna, joka ei ole julkisesta huomiosta kiinnostunut, ovat asuneet yhdessä reilun vuoden. Koskinen sanoo, ettei lapsen tulosta "mitenkään päätetty".

– Ikäni vaikuttaa niin, että käytiin tutkimuksissa varmistamassa, että lapsi on terve. Mutta olen itse aina elänyt terveellisesti, joten ei ikä sinällään mitenkään hirveästi ole ollut mielessä, Sedu sanoo.

Vähän ennen vauvan syntymää antamissaan haastatteluissa hän kommentoi, että on aina tuntenut olevansa mieleltään nuorempi kuin fyysiseltä iältään. Sedu on tunnettu ­menevästä elämäntyylistään, jossa käytetään kalliita kelloja, ajetaan nopeilla autoilla, hengaillaan Suomen kuuluisimpien bilettäjien kanssa ja perustetaan ravintoloita pitkin Suomea, Tallinnaa ja Thaimaata. Sellaista elämäntyyliä on ­vähän hassua kuvitella tälle lempeän ja rennon oloiselle miehelle, joka varovaisesti nostaa vauvan vaunuista.

– Lentäjänakki, Sedu sanoo hellästi, ottaa vauvaa vatsan alta kiinni ja lennättää kevyesti ilman halki.

Ikuisesti lapseton

Itse asiassa Sedu ehti jo ajatella, että ei koskaan saisi omia lapsia. Asia ei tuntunut haikealta vaan faktalta.

– Tein niin paljon duunia, ettei tullut mieleenkään alkaa siinä perhettä perustaa.

Sedun mielestä vauva ei ole muuttanut hänen elämäänsä kokonaan. Ennemmin kävi niin, että koska elämä oli jo muuttunut, siihen sopi nyt vauvan tulla. Isompi elämänmuutos alkoi jo vuonna 2010, kun Sedu luopui suuresta osasta ravintoloitaan.

– Olen ymmärtänyt, etten ole töissä korvaamaton, eikä tarvitsekaan olla. Hain elämänlaatua menestyksestä ja kovasta vauhdista, yritin sieltä saada jotain sisältöä elämään. Mutta siitä jäi vain tyhjä olo.

Nyt hän on pikkuhiljaa ymmärtänyt, että kun ottaa vähän rauhallisemmin töissä, elämästä voi nauttiakin.

– Olen nykyään parempi ihminen, tai niin ainakin kaverit sanovat. Otan kuulemma toiset ­paremmin huomioon.

VIDEO: Kuinka Sedu Koskinen suoriutuu vaipanvaihdosta?

Missä kaikessa Sedu on mukana juuri nyt? Millainen Sedun ja Minnan vauvanhoitofilosofia on? Lue koko juttu Me Naiset 24/2014 -lehdestä.

Seppo "Sedu" Koskinen

■ Yrittäjä syntyi Pälkäneellä 2.6.1957. Asuu Helsingissä avovaimonsa ja 16.4.2014 syntyneen tyttärensä kanssa.

■ Tuli 2000-­luvulla ­tunnetuksi ravintola­imperiumistaan, ­johon kuuluivat muun muassa ­Onnela-ravintolat.

■ Pelasi jalkapalloa Valkeakosken Hakassa. Kuului joukkueen omistajiin 2009–2011.

■ Nähdään syksyllä TV5:n Tavallista elämää -sarjassa.

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...