Ravintoloitsija Sedu Koskinen nähdään syksyllä myös TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie
Ravintoloitsija Sedu Koskinen nähdään syksyllä myös TV5:n Tavallista elämää -ohjelmassa. Kuva: Sakari Majantie

Ravintoloitsija Sedu Koskisen mielestä alkoholiton yökerho ei voi menestyä, ellei juomiskulttuuri muutu. – Kyllä alkoholin juominen on se juttu, millä suomalaiset rentoutuvat.

Koomikko Mårten Andersson avaa pian Tukholmaan alkoholittoman Sober-yökerhon, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet. Soberissa alkoholi on kielletty ja asiakkaat puhallutetaan ovella.

– Kaatokännien ja viinan juomisen ihailu tuntuu todella vanhanaikaiselta, Andersson sanoi meilissään.

Suomen tunnetuin bileravintoloitsija Sedu Koskinen, 57, ei  lämpene idealle.

– Alkoholiton yökerho on mielenkiintoinen ja hieno kokeilu, mutta itse en lähtisi sellaista tekemään. En tajua, missä bisnes siinä on, sillä alkoholilla se raha tehdään. Nyt rahat saataisiin vain sisäänpääsymaksuista, Sedu pohtii.

Yli kaksikymmentä vuotta ravintola-alalla toiminut Sedu ei näe alkoholittoman yökerhon istuvan etenkään suomalaiseen juomakulttuuriin.

– En usko, että idea toimisi Suomessa. Se vaatisi vuosien kulumista ja kulttuurimuutoksen. Kyllä alkoholin juominen on se juttu, millä suomalaiset rentoutuvat. En tiedä, onko yökerhoissa selvin päin niin hauskaa.

Lue myös:

Kuinka Sedu Koskinen suoriutuu vaipanvaihdosta? Katso video

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.