Sebastian Rejman. Kuva: <span class="photographer">Kaisu Jouppi</span>
Sebastian Rejman. Kuva: Kaisu Jouppi

Suomenruotsalainen Sebastian Rejman ei osaa snapsilauluja.

Onko sinulla talenttia?
Osaan soittaa, laulaa, puhua, pelata jääkiekkoa, liikuttaa nenää samalla tavalla kuin koirat ja olen hyvä eläinten kanssa. Olen nähnyt monenlaista lahjakkuutta ohjelmaa tehdessä, Janne Katajan pingviinitanssista alkaen. Maamme nuoret tytöt ja pojat ovat todella keksineet tekemistä vapaa-aikanaan. Joku diabolo-hyrrä! Ei tulisi itselle mieleen, että pitäisikö alkaa sunnuntain ratoksi treenata diaboloa. Jos saisin valita itselleni uuden
talentin, haluaisin osata breikata. Olen tosi jäykkä ja huono siinä.

Sinä olet oikeasti muusikko. Miten päädyit tv-hommiin?
Tuotantoyhtiöstä soitettiin, koe-esiintymisessä oli hauskaa, ihmiset olivat kivoja: en keksinyt mitään syytä kieltäytyä. Mietin aluksi, liittyykö työ mitenkään musahommiin, mutta on toisaalta hauskaa olla vaihteeksi jollain muulla duunissa. Juontajakollegani Lorenz Backman puhuu kuin Ruuneperi. Jopa minä olen hiljentynyt hänen rinnallaan pariksi minuutiksi. Hysteeristen kohtausten riski on olemassa, ja odotan jo suoria lähetyksiä.

Mitä musiikkirintamalle kuuluu?
Giant Leap -yhtye on telakalla, levätköön rauhassa. Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet itsetutkiskelun aikaa. Huomasin, että jokin tökki toista levyä tehdessä, ja oli pakko selvittää, mikä. Nyt minulla on uusi bändi, jota kutsun nimellä sooloprojekti. Musa tuntuu taas hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Musiikki on ehdottomasti tärkein juttuni. Sain 14-vuotiaana kitaran, ja siitä alkoi tukan kasvu. Pian tein ensimmäisen, punkhenkisen kappaleeni Left By Love. Kuten näkyy, olin hyvin sisällä rakkauselämässä tietämättä aiheesta hevon helvettiäkään. Minulla oli levytyssopimus jo 22-­vuotiaana, mutta irtisanouduin. Levy-yhtiö olisi halunnut suomeksi laulavan koko kansan Sebastianin, ja se ei kiinnostanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olet kaksikielisestä perheestä. Asioitko suomeksi vai ruotsiksi?
Puhun faijan ja joidenkin koulukavereiden kanssa ruotsia. Muuten olen vahvasti suomenkielinen. Joskus bileissä huomaan, etten osaa laulaa kaikkia suomalaisten tuntemia lauluja. En toisaalta osaa suomenruotsalaisia snapsilaulujakaan. Eikä meillä ollut hirveästi fyrkkaakaan.

Olen ihan työläisperheestä Itä-Helsingistä. Minulla on kymmenen vuotta vanhempi veli, joka harrasti taekwondoa ja käytti minua harjoitusnukkena. Aina, kun vanhemmat lähtivät käymään kaupassa, broidi sitoi minut nippuun ja pieraisi naamalle. Terkkuja!

Sebastian Rejman

■ Muusikko on tuttu Giant Leap -yhtyeestä ja parin vuoden takaisesta Kuorosodasta. Soololevy on tulossa ensi vuonna.
■ Syntyi perjantaina 13.1.1978. ”En ole muuten taikauskoinen, mutta 13
on tärkeä numero. Se on tatuoitu käsivarteenikin.”
■ Koulutukseltaan ylioppilas, asuu Helsingin Kalliossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla