Laulaja ei tarvitse kynttilöitä romantiikkaan eikä palaneita päreitä lastenkasvatukseen. Uusi levy syntyi kolmessa viikossa.

Nimesi Seal tarkoittaa sekä hyljettä että sinettiä. Kumpi olet mieluummin?

Hmm... Ihmisenä olen jo eräänlainen eläin, mutta taidan silti ennemmin olla se sinetti. Sinettinä on paljon mielenkiintoisempaa!

Moni mies vaihtaisi iloiten paikkaa kanssasi. Sinulla on hieno ura, perhe ja huippumalli vaimona. Anna vinkki niille, joilla ei ole natsannut samoin!

Tätä pitäisi kysyä vaimoltani Heidiltä. Minulla ei ole hajuakaan, miten hänet sain hurmattua, olin vain oma itseni. Se Heidissä onkin hienointa, hän on ensimmäinen, jonka kanssa olen saanut ollut omanlaiseni.

Onnen löytäminen kesti vuosia, mutta en koskaan lakannut uskomasta, että se olisi mahdollista. Suurin virhe on olla kärsimätön rakkaudessa.

Poikanne Henry on kolmevuotias, Johan kahden ja Heidin tytär Lenikin vasta nelivuotias. Mitä tapahtuu, kun isillä palaa pinna?

Minä en ole koskaan polttanut päreitäni, heille, sitä vain ei tapahdu. Jos muksut tekevät ilkeyksiä, minun tarvitsee vain mulkaista tietyllä tavalla ja he tietävät tehneensä väärin.

Lapset ovat älykkäitä, tyttäremme eritoten. He ovat hyviä lapsia ja heitä on mukava palkita. Mutta jos he kinuavat jotain, emme anna periksi. Pointti on, että heidän pitää oppia tekemään asiat oikein.

Moni muusikko on tehnyt lastenlevyn saatuaan jälkikasvua. Suunnitteletko vastaavaa?

Itse asiassa kyllä! Heidi ja minä ajattelimme jossain vaiheessa tehdä lastenlevyn yhdessä. Se olisi kivaa, mutta vielä sille ei ole ollut aikaa.

Uusin albumisi Soul onkin toista maata kuin lastenlevyt. Miten se syntyi?

Levytys ei ole koskaan ollut näin hauskaa ja helppoa. Minulla ja tuottaja David Fosterilla synkkasi heti. Hänenlaisensa neron kanssa ei voi syntyä kuin loistava lopputulos. Tällä kerralla kaikki palaset vain loksahtivat kohdalleen, koko juttu tehtiin kolmessa viikossa. Se on minulle harvinaista.

Seal

- Seal Henry Olusegun Kwassi Olumide Adelo Samuel syntyi Englannissa 19.4.1963. Koska brasilialaisisä ja nigerialaisäiti olivat köyhiä, poika lähetettiin kasvattiperheeseen Essexiin. Sairasti lapsena autoimmuunitaudin, joka jätti hänet kaljuksi sekä näkyvät arvet hänen kasvoihinsa.

- ?Valmistui arkkitehdiksi, mutta musiikki vei mennessään. Ensimmäinen hitti Killer ilmestyi vuonna 1990. Muita megahittejä muun muassa Kiss From a Rose ja Crazy. Uusi albumi Soul julkaistiin 11.11.

- ?Seal on vuodesta 2005 ollut naimisissa huippumalli Heidi Klumin kanssa. Perheeseen kuuluu kolme lasta.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.